"Gerçekten" haber verir 17 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Aragones: Bir yere gitmiyorum

İSPANYA spor medyası, teknik direktör Luis Aragones'in, Valencia'dan gelen teklifi ''Ne doğrulayıp ne de yalanladığını'' belirtip, tecrübeli teknik adamın Fenerbahçe'de kalacağını yazdı.

Valencia'nın yeni patronu Juan Villalonga'nın, Aragones'e söylediği iddia edilen ''Fenerbahçe'yi hemen bırak gel'' teklifinden sonra birçok İspanyol basın mensubu, Avusturya'daki Fenerbahçe kampına giderek, teknik adamdan gerçeği öğrenmeye çalıştı. Aragones, İspanyol gazetecilere, ''Hiçbir şeyi değerlendirmiyorum. Benimle ilgili olmayan şeyler'' diye konuştu. Aragones'in, bir yanlış anlamayı engellemek için Valencia konusunda hiçbir şey söylememeyi tercih ettiği belirtildi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KONSANTRE OLDU

Şu anda, sadece Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için oynayacağı ön eleme maçlarına konsantre olduğunu kaydeden İspanyol teknik adam, ''Ben her gittiğim yerden zevk alıyorum. Futbol benim hayatım. Bunu içimde taşıyorum ve heyecan duymamda gayet normal'' değerlendirmesinde bulundu. MTK Budapeşte takımı ile 29 Temmuz ve 6 Ağustos tarihlerinde oynayacakları maçlara hazırlandıklarını ifade eden Aragones, ''İyileştirmek zorunda olduğumuz şeyler var. Gerçekleştirmek zorunda olduğumuz şeyler var. Bu yoldayız'' dedi.

BAŞKAN AZİZ YILDIRIM'A YENİ LİSTE VERDİ

Bu arada, Aragones'in Avusturya'daki kampa gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile önceki akşam yemek yediği ve takıma alınmasını istediği bazı oyuncular hakkında Yıldırım'a bilgi verdiği öne sürüldü. Öte yandan, Valencia'nın yeni patronu Villalonga, Aragones'i istese de kulübün yeni spor direktörü Xabier Azkargota, ''Teknik direktörümüz var. Unai Emery'' dedi.

17.07.2008


 

Güiza Avusturya'da ilk antrenmana çıktı

AVUSTURYA'NIN kış sporları merkezi Kitzbühel'de yeni sezona hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de Salı günü İstanbul'dan gelerek kampa katılan yeni transfer Daniel Guiza, dün sabah kısa bir antrenman yaptı.

Otelin yakınındaki sahada yardımcı antrenör Cezar Mendiondo ve kondisyoner Carlos Cascallana ile çalışan Guiza, düz koşu ile başladığı çalışmasını kültür fizik hareketleriyle sonuçlandırdı. Diğer oyuncuları ise lokal saat 11.00'de otelin ağaçlarla çevrili yollarında yürüyüş yaptı. Dönüş yolunda Aragones'in tempo istediği yürüyüş otel önündeki alanda yapılan esneme hareketleri ile tamamlandı. Avusturya'daki çalışmalarını 20 Temmuz'a kadar sürdürmesi planlanan Fenerbahçe, son hazırlık maçını 19 Temmuz cumartesi Çek Cumhuriyeti'nin Ceske Budejovice takımıyla oynayacak. Fenerbahçe'nin 20 Temmuz Pazar günü Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

MTK'NIN YILDIZI KANTA 4 AY OYNAMAYACAK

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi MTK Budapeşte'nin en önemli oyuncularından Jozsef Kanta, sakatlığı nedeniyle sarı-lacivertli takıma karşı iki maçta da forma giyemeyecek. Lig şampiyonu MTK Budapeşte'nin orta saha oyuncusu Jozsef Kanta, takımının SK Kamtent ile Avusturya kampında yaptığı son hazırlık maçında sakatlanmıştı. Kontrolden geçen 24 yaşındaki Kanta'nın, yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

17.07.2008


 

Hamit: Euro 2008'de en iyisini yaptım

ALMAN Birinci Ligi (Bundesliga) Şampiyonu Bayern Münih'de oynayan milli futbolcu Hamit Altıntop, tamolarak formda olmadığı halde 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yapabileceğinin en iyisini yaptığını söyledi.

Hamit, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, sakatlığından sonra Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için sürekli dua ettiğini belirterek, ''Bayer Münih'in doktorları ve fizik tedavi uzmanlarının çalışmaları sayesinde katılmayı başardım. Tam formda olmadığım halde Avrupa Şampiyonası'nda yapabileceğimin en iyisini yaptığımı düşünüyorum'' dedi.

Bayer Münih ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istediğini de ifade eden Hamit, ''Bu benim en büyük hayalim. Bayer Münih ile buna ulaşabileceğimize inanıyorum. Belki yarın değil, daha sonra. Ancak buna inanıyorum'' şeklinde konuştu. Bayer Münih'in kadrosunun bunu başaracak güçte olduğunu belirten Hamit, bunun Avrupa Şampiyonası karşılaşmalarına bakıldığında görüldüğünü, Alman oyuncuların finale, kendisinin de Türkiye ile yarı finale kalmayı başardığını söyledi.

Hamit ayrıca, Fransız oyuncu Franck Ribery'nin kalitesinin tartışılamayacağını, Avrupa Şampiyonası'nda başarısız olan Luca Toni'nin de geçen sezon gol atabileceğini ispatladığını kaydetti. Cep telefonuyla çok fazla kısa mesaj (sms) da yazdığının hatırlatılması üzerine Hamit, yazdığından daha fazla mesaj aldığını, Avrupa Şampiyonası'ndan önce mesajları bir süre silmeme kararı aldığını, 6 hafta sonra telefonunda yaklaşık 3 bin mesajın toplandığını, kapasitesini aştığı için telefonunu değiştirmek zorunda kaldığını sözlerine ekledi.

17.07.2008


 

Ronaldinho Milan'a ucuza gitti

İSPANYA'NIN FC Barcelona kulübünde 5 sezon forma giyen Brezilyalı futbolcu Ronaldinho, değerinin yarısı olarak gösterilen 25 milyon Avro bonservis karşılığında İtalya'nın AC Milan takımına transfer oldu.

Barcelona'da 1 Şampiyonlar Ligi, 2 İspanyol ligi kupası heyecanı yaşayan, 2 kez FIFA tarafından dünyanın en iyi oyuncusu seçilen ve 1 kez de ''Altın Top'' ödülünü alan Ronaldinho, Katalan kulübünde geçirdiği kötü sezondan sonra İtalya'nın Milan takımına gitmeye karar verdi.

DEĞERİ 60 MİLYON AVRO'YDU

AC Milan 21 milyon Avro peşin gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne kalmaları halinde 4 milyon Avro ileride ödemek şartıyla toplam 25 Avroluk bonservis ücreti ile Barcelona'yı ikna ederken, İspanyol basını Ronaldinho'nun geçen yılki değerinin 60 milyon Avro olduğunu, Barcelona'nın Ronaldinho'yu çok ucuza verdiğini iddia etti. AC Milan ile Barcelona'nın anlaşmasında Ronaldinho'nun AC Milan'dan alacağından yüzde 15 fedakarlık etmesinin etkili olduğu bildirildi.

İSPANYOLLAR TEŞEKKÜR ETTİ

Geçen sezon sadece 17 maçta Barcelona formasını giyen, Frank Rijkaard yönetimindeki teknik kadro ve kulüp yönetimi ile sorunlar yaşayan Ronaldinho'nun kasıtlı olarak böyle bir sezon geçirdiği ve değerini düşürüp, transferden kendisine ekonomik fayda sağladığı iddia edildi. İspanyollar herşeye rağmen ''dünyanın en iyi futbolcusu'' olarak gösterilen Ronaldinho'yu ''teşekkür ederek'' uğurladı. Dün doktor kontrolünden geçen Ronaldinho, Milan ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

17.07.2008


 

"FİLENİN ASLANLARI" AVRUPA FİNALLERİNE HAZIRLANIYOR

(A) Milli Erkek Voleybol Takımı, hafta sonu Bursa'da yapılacak Avrupa Ligi Finali için hazırlıklarına başladı.

Bursa Atatürk Spor Salonu'nda Milli Takım Menajeri Armando Cosantini ve başantrenör Fausto Polidori gözetiminde yapılan ilk antrenman, neşeli bir hava içinde geçti. Yaklaşık 2 saat süren antrenmanda teknik ekip, oyunculara yaptıkları hatalar konusunda uyarılarda bulundu. Finale günde çift antrenmanla hazırlanacağı bildirilen Milli Takım, 19 Temmuz Cumartesi günü saat 19.30'da Hollanda ile karşılaşacak. Saat 17.00'de oynanacak günün diğer maçında ise Slovakya ile Almanya karşı karşıya gelecek. 20 Temmuz Pazar günü ise finallerin ilk gününde maçlarını kaybeden iki takım, üçüncülük mücadelesi için saat 17.00'de mücadele edecek. Şampiyonluk mücadelesi ise aynı gün saat 19.30'da başlayacak.

17.07.2008


 

Beşiktaş'lı Fahri ve G.Antep'li Erdal Konyaspor'la anlaştı

KONYASPOR, Beşiktaş'ın orta saha oyuncusu Fahri Tatan ve Gaziantepsporlu Erdal Kılıçlarslan ile anlaştı.

Konyaspor Kulübü Başkanı Mehmet Ali Kuntoğlu, Beşiktaş'tan Fahri Tatan'ı uzun süredir istediklerini, ancak bonservisinin yüksek olması nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini söyledi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ile yaptıkları görüşmede, Konyaspor'a bir jest yaptığını ve transferin önünü açtığını ifade eden Kuntoğlu, ''Fahri Tatan, artık Konyaspor'un oyuncusudur. 2 yıllığına anlaşma sağladık. 10 numara sorununu çözmüş olduk'' dedi. Kuntoğlu, Gaziantepspor'dan Erdal Kılıçarslan ile de anlaştıklarını belirterek, hedefledikleri mücadeleci kadroyu oluşturduklarını kaydetti.

17.07.2008


 

Gurbetçi Zafer Yelen 4 yıl Trabzonspor'da

TRABZONSPOR, uzun süredir transfer etmek istediği Almanya'nın Hansa Rostock takımının gurbetçi oyuncusu Zafer Yelen ile anlaşmaya vardı.

Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Zafer Yelen'in kulübüyle yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandırdıklarını belirterek, bu futbolcuyla 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 4 yıllık sözleşme imzaladıklarını söyledi. Hacısalihoğlu, Zafer Yelen'in yarın Trabzon'a gelmesini beklediklerini, futbolcunun takımın Gerede kampının bitmek üzere olması nedeniyle kampa gitmeyeceğini kaydetti.

17.07.2008


 

Bursa'ya olimpik havuz

BURSA'NIN merkez Nilüfer İlçe Belediyesi'nce yaptırılacak ''Olimpik Yüzme Tesisleri''nin temeli, 18 Temmuz Cuma günü atılacak.

Nilüfer Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Konak Mahallesi'nde 12 bin 268 metre karelik alan üzerine kurulacak tesisin, olimpik ölçülerde açık yüzme havuzu ile yarı olimpik ölçülerde kapalı yüzme havuzunu kapsadığı belirtildi.

17.07.2008


 

Beşiktaş bu sezon güçlü takım kurdu

BEŞİKTAŞ Genel Menajeri Sinan Engin, yarından sonra bazı oyunculara takımdan ayrılmalarını bildirebileceklerini, yeni transferlerin de gerçekleşebileceğini söyledi.

Beşiktaş'ın Stau Bükreş ile oynadığı hazırlık maçı sonrası değerlendirmelerde bulunan Engin, takımdan ve çalışmalardan son derece memnun olduklarını, bu son maç kimseyi aldatmaması gerektiğini vurguladı. Rakibin sezonu kendilerinden daha önce açtığı için daha hazır olduğunu hatırlatan Engin, her şeyin iyi gittiğini sonuçların kimseyi aldatmaması gerektiğini vurguladı. Bugünden sonra takımdan ayrılacaklarını kendilerine bildirecekleri arkadaşların olableceğine dikkat çeken Engin, ''Belki transferlerimiz de olabilir. Ama bu kesinlikle takımın performansı iler alakalı bir şey değil. Takımımızdan ve oyuncularımızdan son derece memnunuz. Bundan sonra alacağımız oyuncular alternatif olarak düşüneceğimiz oyunculardır. Bu kadro geçen seneki kadrodan daha güçlü bir kadrodur. Her şey zamanla görülecektir'' dedi.

17.07.2008


 

Hakan Şükür siyasete girmeyi düşünmüyor

MİLLİ futbolcu Hakan Şükür'ün babası Sermet Şükür, Hakan'ın siyasete girmeyi düşünmediğini söyledi.

Hakan'a siyaset ve futbol camiasından bir çok teklif yapıldığını belirten Baba Şükür, "Hakan bana siyasete sıcak bakacağını söylemedi. Siyasete atılacağını düşünmüyorum. Öyle olsaydı benimle paylaşırdı." dedi. Bazı internet sitelerinde Hakan Şükür'e AK Parti tarafından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklifi yapıldığına dair haberler yer aldığını anımsatan baba Sermet Şükür, yaptığı açıklamada, Hakan'ın siyasete atılacağını düşünmediğini ifade ederek, "Biz de haberlere çok şaşırdık. Bunlar nereden çıkartılıyor bilemiyorum. Ben artık onun yurt dışında futbol oynamasını da istemiyorum. Avrupa'ya dil kurslarına gitsin, dinlensin biraz hayatını yaşasın istiyorum. Zaten paraya pula ihtiyacı yok. Ancak isterse ülkesinde teknik direktörlük yapabilir" dedi.

17.07.2008


 

Fransa Turunda İspanyol bisikletçide doping çıktı

FRANSABisiklet Turu'nda, İspanyol bisikletçi Moises Duenas Nevado dopingli çıktı.

Fransa Anti-Doping Ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, Fransa polisi, kan örneklerinde yasaklı maddelerden ''erythropoietin''e (EPO) rastlanan Barloworld takımından Nevado'nun, güneybatı bölgesindeki Tarbes kasabasında kaldığı otele baskın düzenledi. Kan örneği, Cholet bölgesinde gerçekleşen 4. tur sırasında alınan Nevado, 10 etabı geride kalan turda dopingli madde kullandığı tespit edilen 2. sporcu oldu. İspanyol sporculardan Manuel Beltran da, ilk etabın ardından EPO maddesi kullandığı gerekçesiyle sorguya çekilerek yarıştan men edilmişti. Bu arada yetkililer tarafından sorguya alınan ve takımı tarafından yarıştan çıkarılan Nevado, turda 10 etabın ardından 19. sırada yer alıyordu.

17.07.2008


 

Süper Lig yeni sezon fikstürü haftaya İstanbul'da çekilecek

TÜRKCELL Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig fikstürleri, 23 Temmuz Çarşamba günü İstanbul'da çekilecek.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 2008-2009 sezonu Turkcell Süper Lig müsabakalarının fikstür çekiminin saat 11.00'de, Bank Asya 1. Lig karşılaşmalarının fikstür çekiminin de saat 14.00'de, Olimpiyatevi'nde yapılacağı bildirildi.

17.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör