"Gerçekten" haber verir 26 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Denizli: En hazır Fenerbahçe

ESKİ Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Turkcell Süper Lig öncesinde şu an için en hazır takımın Fenerbahçe olduğunu, ligdeki takımların yaptıkları transferlerin geçen senekilere göre daha akılcı olduğunu söyledi

Denizli, İzmir'in Çeşme ilçesinde yaptığı açıklamada, Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde Türkiye liglerine kamuoyunun ve futbolseverlerin ilgisinin azaldığını gözlendiğini, oynanan futbolun insanları stada çekecek, onları tatmin edecek bir düzeyde olmadığını ifade etti. Denizli, sözlerini şöyle sürdürdü:

TRANSFERLER DAHA AKILCI

''Avrupa'da oynanan yarı finalden sonra ilgi, tekrar Türkiye liglerine dönecektir. Bu sene yapılan transferler geçen senekilerden daha akılcı. Tahmin ediyorum bu sene Türkiye Ligi'nin kalitesi geçtiğimiz yıllardan daha önde olacaktır. Bu Türk futbolu adına önemli gelişme olarak değerlendirilecek bir hadise. Bu yarı finale gelirken Milli Takımımızın ortaya koyduğu son derece zigzaglı görüntülü bir futbol yapımız vardı. Bu yapı bizi futbol olarak tatmin etmese de netice olarak tatmin etti. Ama yarı finalde, turnuvada oynadığımız iyi futbolun karşılığını alamadık.''

LİG'E HAZIRLIK DÖNEMİ

Süper Lig ekiplerinin hazırlık sürecinde olduğunu hatırlatan Denizli, Sivasspor'un İntertoto'da kötü bir sonuçla başladığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Şu anda benim izlediğim kadarıyla görüntü itibariyle Fenerbahçe form grafiği en yüksek takım olarak ön plana çıktı. Bu dönem itibariyle bu çizginin üstü olması ileride Fenerbahçe'ye 3-3,5 ay sonra bir sorun yaşatır mı, onu şimdiden bilemeyiz. Ancak oynayacağı Şampiyonlar Ligi Ön Eleme maçı için hazır olduğunu gösterdi özellikle Shaktar Donetsk maçında fevkalade iyi buldum. Galatasaray kadrosunda yer vereceği isimlere hazırlık maçında yer vermedi özellikle son Gent maçında, o bakımdan bir şey söylemiyoruz. Ama Trabzonspor'un bu sene Türkiye liglerine ayrı bir renk katacağını düşünüyorum. Bana göre Türkiye liglerinin en olumlu transferlerini yaptı ama sayısal olarak fazla bir transfer bu. Teknik adamın, teknik heyetin çalışmalarını zorlaştıracak bir hadise. Bu adaptasyon dönemini atlatırsa, Trabzonspor mutlaka bu yarışın içinde olacaktır. Beşiktaş'ı ise fazla takip edemedim"

ANADOLU FUTBOLU ÇIKIŞ YAPMAZ

Bu sezon Anadolu'dan çıkış yapacak bir takım beklemediğini belirten Denizli, şunları kaydetti: ''Lig bu sene 4 tane takımın arasında çok daha fazla rekabete açık bir şekilde devam edecek. Tabi ki Anadolu takımları lige renk katacaklar ama bu şampiyonluk mücadelesi içinde olamayacaklar. Sivasspor'un geçen seneki çizgisini yakalayacağını zannetmiyorum. Yani takımların belli dönemlerdeki grafikleri çok üst düzeyde olumlu değişiklikler gösterebilir. Sivas geçen sene tahminlerin çok üzerinde bir çıkış yaptı. Kendi çizgisini aşan bir görüntüsü verdi. Ben Sivas'ın bu sene bu çizgisini geçen seneki kadar kolay aşabileceği kanaatinde değilim. Ama inşallah aşar, Sivas aşar, başka takımlar aşar. O zaman ligdeki heyecan ve kalite bir üst düzeye taşınır.''

26.07.2008


 

BEŞİKTAŞ, BUGÜN SCHALKE 04'LE OYNUYOR

YENİ sezon hazırlıklarının ikinci etabını Avusturya'da yaptığı kampla sürdüren Beşiktaş, ilk hazırlık karşılaşmasını bugün Schalke 04'le oynayacak.

TSV Stadion'daki karşılaşma TSİ 20.00'da başlayacak. Avusturya'daki ilk hazırlık maçında Bundesliga ekiplerinden Schalke 04'le karşılaşacak olan Siyah - beyazlı ekip, daha sonra Maccabi Haifa ve Kocaelispor ile de hazırlık maçları yapacak. Beşiktaş - Schalke 04 arasındaki mücadele D Smart 7. kanaldaki Futbol Smart'tan yayınlanacak.

26.07.2008


 

Sivas, Braga önünde tur arıyor

UEFA Intertoto Kupası 3. tur ikinci maçında bugün Portekiz temsilcisi SC Braga ile karşılaşacak olan Sivasspor, bu karşılaşma ile 41 yıllık tarihinde Avrupa kupalarındaki 4. sınavına çıkacak.

UEFA Intertoto Kupası 3. tur ilk maçında Portekiz ekibi SC Braga'ya evinde 2-0 yenilerek tur şansını zora sokan kırmızı-beyazlı ekip, bugünPortekiz'in Braga kentindeki Axa Stadı'nda rövanş karşılaşmasına çıkacak. Daha önce Karadağ ekibi OFK Grbalj ile oynadığı 2 maç ile Avrupa arenasına çıkan Sivasspor, deplasmanda 2-2 berabere kaldığı Grbalj'ı sahasında 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Sivasspor bugün deplasmanda karşılaşacağı Portekiz ekibini de mağlup ederek Avrupa kupalarındaki 2. galibiyetine imza atmak istiyor.

MEHMET YILDIZ KART CEZALISI

Zorlu Braga maçı öncesinde Sivasspor'da Mohammed Ali Kurtuluş ve Sezer Badur'un sakatlıkları sürüyor. Kırmızı-beyazlı ekip yarınki maça, bu 2 oyuncunun yanı sıra kart cezalısı Mehmet Yıldız ve Onur Tuncer ile Sivas'a dönen kaleci Michael Petkoviç'ten yoksun olarak çıkacak. Teknik Direktör Bülent Uygun, Porto kentinde konakladıkları otelde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilk maçtaki talihsiz mağlubiyetin insanlarda üzüntüye neden olduğunu belirterek, en azından buradan güzel bir skorla dönerek sevenlerini mutlu etmek istediklerini söyledi. Eksiklikleri olduğunu buna rağmen güzel şeyler yaptıklarını ispat ettiklerini kaydeden Uygun, futbol mantaliteleriyle sahaya tüm güzellikleri sunarak, en güzel sonuçla ülkeye dönmek istediklerini belirtti. Uygun, ''Eleneceksek de futbol adına güzellikleri sahaya yansıtarak elenelim'' diye konuştu.

26.07.2008


 

Kocaeli ünlü Davids'e talip

SÜPER Lig'in yeni takımı Kocaelispor yönetimi, takıma kazandırmak için üzerinde çalıştığı 10 numarayı buldu. Yönetimin, dünyaca ünlü futbolcu Edgar Davids ile görüşmelere başladığı öğrenildi.

Kocaelispor, transfer çalışmalarına devam ediyor. Bu yıl bir çok yerli ve yabancı transfer yapan Körfez ekibi, son olarak takıma prestij kazandıracak 10 numara üzerinde çalışıyordu. Kulüp Başkanı Serhan Gürkan da daha önce 10 numara transferinde dünyaca ünlü bir yıldızın peşinde olduklarını açıklamış, gündemdeki ismin yaşlı ve uzun saçlı olduğunu belirtip isim vermekten kaçınmıştı. Başkan

Gürkan'ın tarifini yaptığı 10 numaranın Hollandalı büyük yıldız Edgar Davids olduğu öğrenildi.

GEÇEN SEZON AYAĞI KIRILMIŞTI

Gürkan, Davids'in 35 yaşında olduğunu, bu nedenle transferiyle ilgili başta tereddüt yaşadıklarını belirterek, "Katar'dan da teklif varmış. 2,2 milyon Euro önerilmiş. Ancak bu transfere sıcak bakmıyor, iki yıl daha Avrupa'da bir kulüpte oynayıp futbolu bırakmak istiyor" dedi. Milan, Juventus, Tottenham, Barcelona ve Ajax gibi Avrupa'nın en önemli takımlarında forma giyen Davids'in geçen sezon başında Ajax'ta ayağının kırıldığı, bu yüzden ligin ilk yarısında takımdan ayrı kaldığı öğrenildi.

26.07.2008


 

Sinan Engin: Güiza yıldız değil

BEŞİKTAŞ Menajeri Sinan Engin çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Engin, yıldız transferi yapmadıkları yönündeki eleştirilere sert çıktı ve "Beşiktaş'ta zaten bir çok yıldız var, yeni transferlerimiz de bize göre büyük yıldızlardır." dedi.

Engin, Galatasaray'ın Kewell ve Fenerbahçe'nin de Guiza transferleri sonrası yapılan "Beşiktaş yıldız transfer yapmadı" eleştirileri için Ligtv.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe'nin aldığı Guiza'yı kim tanıyordu? O kadar para verdiler ama bana göre yıldız bir oyuncu değil. Bizde oynayan Delgado, Holosko ve Bobo Guiza'dan daha büyük yıldızlar" diye konuştu.

TORAMAN VE ÜZÜLMEZ'İ YÖNETİM AFFEDER

Engin yaptıkları yabancı transferleri de savunarak, "Bu oyuncularımızı kimse tanımıyor olabilir ama biz Zapotocny ve Sivok'u dünyada defans futbolunun en iyi oynandığı ülke olan İtalya'dan aldık. Sezon başladığı zaman kimin daha iyi futbolcu aldığını herkes görecek" dedi. Engin, kadro dışı bırakılan ve satış listesine konulan İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez'i kendisinin affetmek istemediği yönündeki haberleri de yalanlayarak; "Karar mercii teknik heyet değildir. Cezayı yönetim verdi ve yine onlar kaldırabilir. Affedilirlerse bize sadece oynatmak düşer açıklamasını" yaptı.

26.07.2008


 

"12 Dev Adam" da şok! Ömer Aşık 6 hafta yok

2009 yılında Polonya'da düzenlenecek 36. Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için eylül ayı içerisinde eleme grubu maçları oynayacak (A) Milli Erkek Basketbol Takımı'nda, antrenmanda sakatlanan Ömer Aşık'ın en az 6 hafta süreyle sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Milli takımın dün sabah yaptığı antrenmanda Ömer Aşık'ın sakatlanarak, çalışmayı yarıda bıraktığı bildirildi. Dizi dönen Ömer'in, hemen International Hospital'a götürüldüğü, genç oyuncunun sağ diz yan bağlarında esneme ve yırtılma olduğu, en az 6 hafta sahalardan uzak kalacağı kaydedildi.

26.07.2008


 

Mehmet Ekici Bayern Münih'te ilk golünü attı

ALMANYA Birinci Ligi (Bundesliga) şampiyonu Bayern Münih'in altyapısında oynayan Mehmet Ekici (18), 71. dakikada oyuna girdiği gayri resmi Supercup karşılaşmasında, geçen sezonun Almanya Kupası finalisti Borussia Dortmund'a karşı attığı golden dolayı gurur duyduğunu söyledi.

Mehmet, ''tz'' gazetesinin İnternet sayfasında yayınlanan röportajında, asıl kadroya dahil edilmesinin kendisi için sürpriz olduğunu, Marcel Jansen oynayamadığı için kadroya çağrıldığını belirterek, ''Bu karşılaşmadan sonra kendinizle gurur duyuyormusunuz?'' şeklindeki soruy karşılık da, ''Evet, tabii ki. İlk maçımda ilk golümü attım. Maalesef maçı kaybettik'' diye cevap verdi.

26.07.2008


 

57. Başbakanlık Koşusu yarın İstanbul'da yapılacak

AT yarışlarında 57. Başbakanlık Kupası Koşusu 27 Temmuz Pazar günü İstanbul'da yapılacak.

Veliefendi Hipodromu'nda saat 20.00'de başlayacak koşuyu kazanacak atın sahibi, kupasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alacak. 3 ve daha yukarı yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus Başbakanlık Kupası Koşusu, çim pistte 2 bin metre mesafede koşulacak. 8 safkanın deklare olduğu koşunun bu yılki birincilik ikramiyesi 300 bin YTL olurken, ikincilik 120 bin YTL, üçüncülük 60 bin YTL, dördüncülük ikramiyesi de 30 bin YTL olarak belirlendi.

26.07.2008


 

Nihat: Ayağım acımıyor

İSPANYA'NIN Villarreal takımında forma giyen milli futbolcu Nihat Kahveci, tedavisinin iyi gittiğini belirterek, ''Üzerine bastığımda ayağım acımıyor'' dedi.

UEFA internet sitesinde, milli futbolcunun La Liga'daki ilk maçlar ile kulübünün Avrupa Şampiyonlar Ligi grup eleme maçlarına yetişemeyeceği hatırlatıldı. Nihat Kahveci, "Eski gücümü geri kazanmak için çok çalışacak ve yeni sezona hazır olacağım'' şeklinde konuştu.

26.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır