"Gerçekten" haber verir 30 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

IMF: Riskler sürüyor

IMF, dünya piyasalarının hâlâ kırılgan olduğunu ve risklerin yüksek kalmayı sürdürdüğünü bildirdi. Küresel Finans İstikrarı Raporuna hazırlanan ekte, dünya piyasalarının hâlâ ABD’deki emlâk krizinin etkisi altında olduğu belirtildi.

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF), kredi krizinin altında sarsılan dünya piyasalarının hala kırılgan olduğunu ve risklerin yüksek kalmayı sürdürdüğünü bildirdi. IMF’nın yılda iki defa açıkladığı Küresel Finans İstikrarı Raporu’nu güncelleştirmek için yayımladığı ilave raporda, dünya piyasalarının, hâlâ ABD’deki emlak krizinin etkisinin altında olduğu belirtilerek, ülkelerin merkez bankalarının da, bir taraftan artan enflasyonist baskılar, diğer taraftan da durgunluk (resesyon) tehdidiyle karşı karşıya bulunduğuna işaret edildi.

İlâve raporda, ‘’küresel finans piyasalar kırılgan, sistematik risk göstergeleri de yüksek kalmaya devam ediyor’’ denildi. Raporda, ‘’enflasyon riskleri artarken, para politikasının finansal istikrarı destekleyecek seçenekleri daralıyor’’ ifadesi kullanıldı. Olumlu bir nokta olarak IMF raporunda, gelişmekte olan piyasaların, kredi krizinin yol açtığı dalgalanmalara karşı şimdiye kadar dayanıklılık gösterdiğine işaret edildi. Buna karşılık bu piyasaların, dış fon sağlamalarına ilişkin şartların sıkılaşmakta olduğu kaydedildi.

IMF’nin para ve sermaye piyasaları bölümünün Direktörü Jaime Caruano, IMF’nin, ABD’deki yüksek riskli tutsat (subprime mortgage) krizinin yol açacağı toplam zararın 1 trilyon doları bulabileceği yönünde nisan ayında yaptığı tahminin geçerliliğini koruduğunu söyledi.

/ Washington

30.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  IMF: Riskler sürüyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır