"Gerçekten" haber verir 30 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Cennete uğurlandılar

İstanbul Güngören’deki bombalı saldırıda vefat eden, aralarında 2’si bebek yaştaki 5 çocuğun bulunduğu terör kurbanları dualarla uğurlandı. Doğum gününe bir gün kala teröre hedef olan 3 yaşındaki Aleyna Çelik, Amasya'nın Göynücek ilçesi Ilısu köyünde gözyaşlarıyla toprağa verilirken, 12 yaşındaki Şeyma Özkan İstanbul'da dedesinin yattığı mezarlıkta defnedildi. Şeyma'nın, olaydan bir saat öncesine kadar anneannesinin evinde birlikte oynadıkları kuzeni, 8 yaşındaki Merve Özkan'ı ailesi “Şeyma cennete gitti, artık orada oynayacak” diyerek tesellî etmeye çalışıyor.


KAOS OLUŞTURMAK İSTEYENLER BAŞARAMAZLAR

Güngören katliamı sonrasında halkın ortak hissiyatına tercüman olan açıklamalardan biri, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Başkanı Mahmut Çelikus'tan geldi

Kerkük için BM’ye çağrı

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kemal Beyatlı, Türkmenlerin huzur içinde yaşamalarını sağlamak için Birleşmiş Milletler güçlerini


  İlköğretim kayıtlarında son gün

İlköğretim okullarına 1 Haziran 2008 tarihinde başlayan kayıt başvuruları bugün sona eriyor. Sınavsız öğrenci alan liselere kayıt başvuruları ise 1 Ağustos 2008 Cuma günü başlayacak.


  Tedbir alınırsa, ölüm olmaz

GEMİ İnşa Sanayindeki İş Güvenliği ve Çalışma Şartlarının Sorunlarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, hazırladıkları raporda belirtilen önerilerin hayata geçirilmesi durumunda tersanelerdeki ölümlerin ortadan kalkacağını söyledi.


  Erdoğan: Caniler elbette bunun hesabını verecek

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Güngören’deki terör eylemini gerçekleştiren canilerin, bunun hesabını verecekleri belirterek, ‘’Burada büyük acımızı milletimizle paylaşırken, yüreğimiz yanmış olması, terörle mücadelede bize asla bir adım dahi geri dönmeye veya bir adım geri adım attırmaya asla neden olmayacaktır’’ dedi.


  İnalcık, Onur Ödülünü bugün Toptan'dan alacak

TBMM Onur Ödülü, bugün Mecliste düzenlenecek törenle Prof. Dr. Halil İnalcık’a verilecek. Uluslararası alanda kazandığı üstün başarılarla Türkiye’nin temsiline ve tanıtımına katkı sağlayanlara verilen ‘’TBMM Onur Ödülü’’, TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından Prof. Dr. İnalcık’a takdim edilecek.


  TESK’DEN, GÜNGÖREN ESNAFINA ZİYARET

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Güngören’de patlamaların olduğu Menderes Caddesi’nde esnafı ziyaret etti.


  Dünya’dan kınama mesajları geliyor

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Güngören’de meydana gelen patlamaları şiddetle kınadı.


  Acılı baba: Kızımı doğum gününde mezara koyduk

BU arada aynı patlamalarda vefat eden 3 yaşındaki Aleyna Çelik, Amasya’nın Göynücek ilçesinde toprağa verildi.


  ‘’TERÖRE KARŞI BİRLİK OLMALIYIZ’’

GÜNGÖREN'DEKİ patlamalarda vefat eden Fadime Başkan’ın (51) ağabeyi İbrahim Çalışkan, ‘’Teröre karşı birlik beraberlik içerisinde dimdik ayakta olmalıyız’’ dedi.


  Mağdurların yaraları sarılacak

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, Güngören’de önceki gün meydana gelen patlamalarda 40’a yakın konutta, 32 iş yerinde, 13 araçta hasarlar tesbit edildiğini, ilgili mevzuat gereğince terör ve terörden doğan zararların karşılanması kapsamında zararların karşılanacağını bildirdi.


  İstanbul'da sağanak serinliği

İstanbul’da sağanak yağış, sabahın erken saatlerinden itibaren özellikle şehrin Avrupa yakasında etkili oldu.


  Küresel ısınma meyveciliği de vuruyor

KONYA Ovası’nda yer altı sularındaki azalmaya bağlı sulardaki tuzlanma, yumuşak çekirdekli elma ve armut gibi meyve ağaçlarını kurutuyor.


  Önce Kur'ân, sonra futbol

DENİZLİ'NİN Tavas ilçesinde bu yıl yaz Kur’an kurslarına katılan öğrenciler, aynı zamanda camiler arası halı saha turnuvası yapıyor.


  Mi'râc’ın ilk durağı: Kudüs

Hz. Muhammed’in (asm) Mi'rac’a çıktığı, Hz. İsa’nın (as) yaşadığı, Hz. Süleyman’ın (as) kutsal mabedini inşa ettiği Kudüs sokaklarının her adımında dinler tarihinin altın bir sayfasına rastlamak mümkün.


  “Sigara ve kibrit” can ve mal yakıyor

Yurt genelinde 2003-2007 yılları arasında çıkan 350 bin 70 yangından 102 bin 583’ünün sigara ve kibrit kaynaklı olduğu belirlendi.


  Aşırı sıcaklar dama çıkartıyor

BÜTÜN yurdu etkisi altına alan kavurucu sıcaklar Mardin’in ova köylerini farklı bir şekilde etkiledi.


  Berlin’de Ramazan şenlikleri

Almanya’nın başşehri Berlin’de Eylül ayı boyunca ‘’Ramazan Şenlikleri’’ düzenlenecek.


  2500 yıllık gemi enkazı bulundu

İtalya'nın Sicilya adası yakınlarında, Milattan Önce 500 yılına ait bir antik Yunan gemisinin enkazı su yüzüne çıkarıldı.


  Aşırı sıvı kaybı kalp krizini tetikleyebilir

Kalp ve damar hastalığı olan kişilerde, sıcak havanın etkisiyle terleme ile birlikte vücudun aşırı sıvı kaybetmesi sonucunda kanın akışkanlığının azalmasının kalp krizine sebep olabildiği belirtildi.


  ODTÜ, gençlere gökyüzünü yeniden keşfettiriyor

ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi’nde açılan Uzay ve Havacılık Merkezi, meraklılarına bir yandan helikopter ve uçak kullanma keyfini yaşatırken, bir yandan da uzayı inceleme fırsatı sunuyor.


  2. Dünya Savaşı’ndan kalma bomba korkuttu

Macaristan’ın başşehri Budapeşte’de 16 bin kişinin, bir inşaat sahasında bulunan İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma büyük bir bomba sebebiyle oturdukları bölgeden tahliye edildiği bildirildi.


  Denizanası tehlike saçıyor

Avrupa Acil Tıp Birliği Başkan Vekili Uzman Doktor Ülkümen Rodoplu, küresel ısınmayla kıyılarda sayıca artış gösteren denizanalarına dikkat edilmesini önerdi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır