"Gerçekten" haber verir 31 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bakırköy de okuyacak

BAKIRKÖY Kaymakamlığınca başlatılan ‘’Bakırköy Okuyor’’ kampanyası kapsamında her kahvehaneye 200 kitaptan oluşan kitaplık kurulacak.

Bakırköy Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaymakam Dursun Ali Şahin, Cumhurbaşkanlığının ülke genelinde başlattığı ‘’Türkiye Okuyor’’ kampanyası kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürleri ile toplantı yaptı.

Şahin, toplantının ardından yaptığı değerlendirmede, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması için ilçedeki kahvehaneleri kütüphaneye dönüştürme kararı aldıklarını, bu çerçevede her kahvehaneye 200 kitaptan oluşan kitaplık kurulma şartı getirildiğini bildirdi.

İlçedeki 200 kahvehaneye kütüphane kurulması için talimat gönderileceğini ifade eden Şahin, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği 100 eserin yanı sıra 100 kitap daha belirleyeceklerini ve kahvehanelerde 200 kitaptan oluşan bir kitaplık oluşturulacağını kaydetti.

Şahin, Bakırköy’de okuma ve yazma bilenlerin oranının yüzde 99 olduğuna dikkati çekerek, kampanyanın daha çok kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması yönünde yürütüleceğine belirtti.

Kitap okuma kampanyasını 3 aşamalı şekilde gerçekleştireceklerini vurgulayan Şahin, birinci aşamada okuma ve yazma bilmeyenlerin tespit edilip onlara kurs verileceğini, ikinci aşamada okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak için kahvehanelerde birer kitaplık kurulacağını, son aşamada ise bilgisayar kullanımını yaygınlaştırmak üzere bilgisayar kursları açılacağını ifade etti.

31.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya başkentinin Haydarpaşa Garı’nda konser

  TARİHİ ESERLERE SAĞLIK KONTROLÜ

  Bakırköy de okuyacak

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır