"Gerçekten" haber verir 02 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kilo vermek için harcanan para aç insanları doyurmaya yeter

TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, dünyada yaşanan gıda krizinin temel sebebinin, gıda maddesi olarak kullanılması gereken tarımsal ham maddelerin amaç dışı kullanılması olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Afrika’ya açılım stratejisi çerçevesinde hazırlanan TİKA Afrika Tarımsal Kalkınma Programının ilk toplantısının açılışında konuşan Bakan Eker, son yıllarda dünyada yaşanan gıda krizinin sebepleri arasında öncelikle enerji probleminin bulunduğuna dikkat çekerek, diğer sebepleri de küresel ısınma, gıda, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, zengin ülkelerin uyguladıkları ticaret politikaları olarak sıraladı. Son 5 yılda ham petrolün varil fiyatının 23 dolardan, 140 dolara çıktığını hatırlatan Eker, bu durumun yeni arayışlara sebep olduğunu ve geçen yıl 100 milyon ton hububatın enerji üretmek için kullanıldığını söyledi. Bakan Eker, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) açıkladığı rakamlara göre, dünyada 850 ile 860 milyon insanın açlık problemi ile karşı karşıya olduğunu ve bu insanların büyük bölümünün Afrika’da yaşadığını kaydetti. Dünyada 1,5 milyar insanın ise gerektiğinden fazla kalori alması sebebiyle kilo problemi yaşadığını ve bunu nasıl çözerim diye uğraştığını ve para harcadığına dikkat çeken Eker, ‘’1,5 milyar insanın kilo vermek için harcadığı para, aslında 850 milyon aç insanı doyurmaya yeter. Burada aslında bir sistem sorunu ve etik sorunu var’’ dedi.

02.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonominin de reforma ihtiyacı var

  Sanayiciler gelecekten umutsuz

  Doğalgaza YÜZDE 17 ZAM

  Doğalgaza YÜZDE 17 ZAM

  Elektrik zammına iptal dâvâsı

  İhracat, Temmuz’da 12.3 milyar dolar

  Hazine, bu ay 19.4 milyar YTL borç ödeyecek

  Kuveyt Türk’ten Altın Hesabı

  Piyasada altın sıkıntısı

  TOKİ, varlığa dayalı menkul kıymet ihraç edecek

  Kilo vermek için harcanan para aç insanları doyurmaya yeter

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır