"Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Güney Asya ülkeleri teröre karşı birleşti

GÜNEY Asya ülkeleri, bölgesel istikrara en büyük tehlike olarak gördükleri terörizme karşı ortak çaba gösterilmesine destek verdiler.

Sri Lanka’nın başşehri Kolombo’da, Hindistan’ın Kabil Büyükelçiliğinin bombalanmasının gölgesinde yapılan Güney Asya Bölgesel İşbirliği Örgütü (SAARC) toplantısına katılan Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Hindistan Büyükelçiliğinin bombalanmasından Pakistan’ın sorumlu olduğu iddiasını yeniledi. Hindistan Başbakanı Manmohan Singh de Kabil’deki büyükelçiliklerine düzenlenen saldırı ve Hindistan’ın bazı şehirlerindeki bombalama eylemlerinin, hâlâ Güney Asya’da kendine yer bulan barbarlığın dehşet verici hatıraları olduğunu söyledi. Singh, terör eylemlerinin bölgedeki istikrara karşı en büyük tehdit olarak durmaya devam ettiğini kaydetti. Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ise dün yaptığı açıklamada, bölgedeki bütün ülkeler gibi ülkesinin de terörizmden çok çektiğini söyledi. Kolombo’daki zirveye dünya nüfusunun beşte birini temsil eden Afganistan, Bangladeş, Butan, Hindistan, Maldivler, Nepal, Pakistan ve Sri Lanka’dan liderler katılıyor. 1985 yılında kurulan SAARC, üye ülkeler arasında ekonomik işbirliğini hedefliyor. Örgüt, genel olarak Hindistan ile Pakistan arasındaki gerginlikler sebebiyle işlevini yeterince yerine getiremiyor.

/ Kolombo

03.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Rusya’nın İKT Daimi Gözlemcisi İshakov: Rusya’da Müslümanlar özgürce yaşıyor

  Karaciç’i 2000’e kadar ABD korudu

  Bush’un Erivan büyükelçisine onay

  Futbol sahasına yıldırım düştü

  İran sessizliğini koruyor

  Türk Büyükelçisi’nin koruması Madrid’de ölü bulundu

  Gazze yeniden karıştı

  Tünel çökmesi sonucu 5 Filistinli öldü

  Güney Asya ülkeleri teröre karşı birleşti

  Zevahiri ölmüş ya da yaralanmış olabilir

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır