"Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faizsiz kredi KOBİ’lere can suyu olacak

KOSGEB aracılığıyla imalatçı esnaf ve sanatkâra verilecek sıfır faizli kredi olumlu bulunurken, bu desteklerin devamı istendi.

KÜÇÜK ve Orta Boy İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla imalatçı esnaf ve sanatkara sıfır faizli ve 18 ay vadeli 25 bin YTL’ye kadar kredi kullandırılacak olmasının piyasaların daraldığı ve sektörün zorlandığı bir dönemde, nakit sıkıntısı yaşayan KOBİ’lere ‘’can suyu’’ niteliğinde olacağı bildirildi. Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) Başkanı Hilmi Develi, esnafa kullandırılacak sıfır faizli krediyi olumlu bulduklarını söyledi. Elektrik zamlarının yanı sıra girdi maliyetlerindeki artışın imalat sektörünü büyük bir sıkıntıya soktuğunu belirten Develi, ‘’Piyasaların daraldığı ve sektörün zorlandığı bir dönemde rakam az da olsa verilecek sıfır faizli kredi KOBİ’lere can suyu niteliğinde olacak. 5 bine yakın işletmenin yararlanacağı uygulama sayesinde piyasaların nefes alacağına inanıyorum’’ dedi.

TESK: Arkası gelmeli

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan tarafından açıklanan, 5 bin üretici sanatkara verilecek kredilerden mutlu olduklarını, ancak bunun ‘’arkasının gelmesi’’ gerektiğini kaydetti. Palandöken, yazılı açıklamasında, ‘’Arama Konferansı’’ sonucunda açıklanan, sıfır faizli, söz konusu kredilerden sadece TESK’e bağlı oda üyelerinin yararlanacağını vurguladı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan’ın açıkladığı, faizsiz sanatkar kredisinden yararlananların kapsamının genişletilmesini isteyen Palandöken, geçmişte yaşanan ekonomik krizler nedeniyle binlerce esnafın kepenk kapattığını, binlercesinin borç içerisinde bulunduğunu belirtti. Palandöken, geçmişte iflas edip kepenk kapatan ve yeniden iş yeri açmak isteyenler ile iş yerinde değişim ve dönüşüm yaparak çağa ve rekabet ortamına ayak uydurmaya çalışmak isteyen esnaf ve sanatkarlara da faizsiz kredi verilmesini istedi.

KOBİDER: Pansuman tedavisi

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç de, KOBİ’lerin bu tür yardımlara muhtaç olduğunu, imalatçı olan veya olmayan tüm KOBİ’lerin son yıllarda işletme kredisi bulamayınca kredi kartlarıyla alışveriş düzeni kurduklarını söyledi. Ancak daha sonra kullandıkları karttan kullandıkları krediyi ödeyemeyince büyük bir borç sarmalına girdiklerini anlatan Özgenç, ‘’Destek programı kapsamında verilecek olan sıfır faizli kredi KOBİ’lere can suyu değil, pansuman tedavisi olacaktır. Yani borç sarmalındaki KOBİ’lere kısmen de olsa fayda sağlayacaktır’’ dedi.

/ Adana/Ankara

05.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Cârî açık yabancı sermayeyi korkutuyor

  Zamlar dar gelirliyi vurdu

  Faizsiz kredi KOBİ’lere can suyu olacak

  Esnafı, bankalar batırıyor

  Otomotiv, 3,8 milyar dolar dış ticaret fazlası verdi

  Ham çelik üretiminde 11’inci sıradayız

  Rusya’ya ihracat aksadı

  Mu’min’e tüketici ilgisi

  Şirketler 7 ayda 5.5 milyar YTL’lik sermaye artırdı

  Bankalara ‘uyum programı’ zorunluluğu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır