"Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Nobre: Kurân'ı inceliyorum

BEŞİKTAŞ'IN Brezilya asıllı Türk futbolcusu Mert Nobre, ''Kuran-ı Kerim'i de incelemeye başladım'' dedi.

Nobre, Siyah-beyazlı kulübün aylık resmi yayın organı Beşiktaş dergisinin Ağustos sayısında yer alan röportajında, özel hayatına ilişkin soruları cevaplandırdı. Başucu kitabının İncil olduğunu belirten Nobre, son dönemde Kuran-ı Kerim'i de incelemeye başladığını söyledi. Nobre, şöyle devam etti: ''Kitap okumayan insanın dolu dolu bir yaşam geçireceğine inanmıyorum. Benzetme yapacak olursak, kitap okuyan insan, okumayana göre her platformda 1-0 öndedir diye düşünüyorum.''

İSTANBUL'DA GEZİLECEK ÇOK YER VAR

Golcü futbolcu, Türkiye ve İstanbul'da en çok nereleri sevdiğinin sorulması üzerine, ''Anlatacak ve gezilecek çok yer var ama şu benim için kesin bir yargıdır; Boğaz'ın tamamına resmen aşığım'' cevabını verdi. En sevdiği Türk yemeğinin ise döner ve sütlaç olduğunu ifade eden Nobre, ''Balık ve deniz ürünlerinden kesinlikle vazgeçemem. Türk yemeklerinden de en çok döner ve sütlacı seviyorum. Brezilya'dan ise, picania isimli bir et yemeğini'' diye konuştu.

OĞLUM FUTBOLCU OLSUN İSTİYORUM

Nobre, futboldan arta kalan zamanının tümünü eşi ve çocuklarını ayırdığını, genelde onların mutlu olacakları aktiviteleri yaparak zaman geçirmeyi tercih ettiğini söyledi. Oğlu Nicolas'ın kendi mesleğini sürdürüp iyi bir futbolcu olmasını çok istediğini dile getiren Nobre, şunları kaydetti: ''Oğlum Nicolas'ın benim mesleğimi sürdürüp iyi bir futbolcu olmasını çok isterim. Ama eşimle birlikte en büyük arzumuz, onlara iyi bir gelecek bırakmak. Biz onlara ışık tutacağız ama zamanı gelince en doğru adımı atarak kararı kendileri verecektir.'' Nobre, futbol dışında ise voleybol oynamayı sevdiğini söyledi. Dövmelerinin kendi ruhunu ifade ettiğini ifade eden Nobre, ''İki tane samuray dövmem var. Bunlar benim savaşçı ve mücadeleci ruhumu ifade ettiği için yaptırdım. Ayrıca eşim Pricsila'nın ve çocuklarımın isimlerini yazdırdım. Son olarak da bana şans getirmesi için bir Japon balığı dövmesi yaptırdım'' dedi.

BREZİLYA'NIN SAHİL VE PLAJLARI GÜZEL

Mert Nobre, Brezilya'nın da Türkiye gibi görülecek çok yeri olduğunu ifade ederek, ''Gidecek olanların özellikle sahil ve plajları görmesini isterim. Bu arada benim memleketim Curitiba, Brezilya'nın en güzel yeridir'' diye konuştu. Golcü futbolcu, bütün sevdikleri ile birlikte, Curitiba'da, yaşlanmak istediğini sözlerine ekledi.

BOĞAZA RESMEN AŞIĞIM

Mert Nobre, Türkiye ve İstanbul'da en çok nereleri sevdiğinin sorulması üzerine, ''Anlatacak ve gezilecek çok yer var ama şu benim için kesin bir yargıdır; Boğaz'ın tamamına resmen aşığım'' cevabını verdi. En sevdiği Türk yemeğinin ise döner ve sütlaç olduğunu ifade etti. Nobre, Brezilya'da da Türkiye kadar güzel yerler olduğunu söyledi.

05.08.2008


 

MTK 3 puana hasret kaldı

FENERBAHÇE'NİN Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçındaki rakibi Macaristan'ın MTK Budapeşte takımı, önceki gece Macaristan Sopron Ligi'nde Budapeşte derbisinde evinde oynadığı maçta rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

MTK Budapeşte takımı, ligin ikinci haftasında evinde Honved takımını konuk etti. MTK'nın Hidegkuti Stadı'nda oynanan maçı 3 bin seyirci izlerken takımın 90 dakika boyunca rakibine karşı etkili oyun sergileyememesi Macar futbolseverleri şaşırttı. Karşılaşmanın 22. dakikasında Honvedli futbolcu Hercegfalvi attığı golle takımını 1-0 öne geçirirken, MTK Budapeşte ise bu gole 34. dakikada Pal ile cevap verdi. Honved, MTK karşısında daha etkili olmasına karşın pozisyonları gole çeviremeyince mücadele 1-1 tamamlandı. Fenerbahçe ile 6 Ağustos'ta rövanş maçında mücadele edecek olan MTK, 2 lig maçında sadece 1 puan aldı. MTK Teknik Direktörü Jozsef Garami, yaptığı açıklamada, ''Bu oyun Fenerbahçe'ye karşı yeterli olmaz. Jozsef Kanta'nın sakatlığı nedeniyle çok zor durumdayız. Bu futbolcunun alternatifini de bulamadık'' dedi.

PARTİZAN'IN İHRAÇ EDİLME RİSKİ

Öte yandan Şampiyonlar Ligi'nde 2. ön eleme maçlarında Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi olacak Sırbistan'ın Partizan Belgrad takımının taraftarlarından dolayı Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilme riski bulunduğu belirtildi. İspanyol basını, Bosna'daki savaş sırasında soykırım ve insanlığa karşı suç işlemekle suçlanan ve Uluslararası Savaş Suçluları Mahkemesi'nde yargılanan Sırp lider Radovan Karadziç'e Partizanlı fanatik taraftarların destek vermesinden dolayı UEFA'nın bu külübe uyarı gönderdiğini yazdı. Geçtiğimiz sezon UEFA Kupası 1. ön elemesinde BosnaHersek'in Zrinjski Mostar takımıyla yapılan maç sırasında taraftarlarının çıkardığı olaylardan dolayı 1 yıl UEFA maçlarından men cezası alan Partizan'ın yeniden UEFA maçlarından ihraç edilebileceği belirtiliyor.

05.08.2008


 

Delgado: Kaptanlığı bekliyordum

BEŞİKTAŞ'IN Arjantinli futbolcusu Matias Delgado, kaptan olmakla bir hayalini gerçekleştirdiğini ifade etti.

Kulübün aylık dergisinin Ağustos sayısında röportajına yer verilen siyah-beyazlı ekibin kaptanı, yeni göreviyle ilgili düşüncelerini dile getirdi. Beşiktaş'a transfer olduğu ilk günden bu yana, her futbolcu gibi kendisinde kaptanlığı hedeflediğini kaydeden Arjantinli oyuncu, ''Ama açıkçası beklemiyordum. O nedenle biraz şaşırdım. İlk olarak benimle menajerimiz Sinan Engin konuştu. Elbette bunu duyunca çok mutlu oldum. Çünkü bunu gönülden istiyordum'' dedi. Sinan Engin ile yaptığı görüşmeden sonra ilk olarak eşini ve annesini arayarak onlara bir hayalinin gerçek olduğunu söylediğini anlatan Delgado, kaptanlık görevinin bildirilmesinden sonra ilk yaptığı şeyin ne olduğu sorusunu, ''Daha önce yaptıklarımdan değişik bir şey yapmadım. İki senedir buradayım ve takım arkadaşlarım beni olduğum gibi kabul ettiyse değişmemi gerektiren bir durum yoktur. Elbette kaptan olmam bana biraz daha fazla sorumluluk getirdi ama sonuçta bu durum benim kişiliğimi ya da bakış açımı değiştirecek bir şey değil'' şeklinde cevapladı.

TÜRKÇE'Yİ MUTLAKA ÖĞRENECEĞİM

Türkçe bilmemesinin kaptanlık için bir sorun teşkil etmeyeceğini, tercümanının yardımının yeterli olacağını kaydeden Delgado, ancak bu ülkede yaşadığı için Türkçe öğrenmesi gerektiğini anlatarak, ''Bazen tercümanım olmadan da konuşmam lazım. Bu biraz zaman alacak ama öğreneceğim'' dedi.

05.08.2008


 

Kurtdereli'de Ekrem Yavuz başpehlivan

KURTDERELİ ünlü Mehmet Pehlivan'ın hatırasına düzenlenen Geleneksel 28. Kurtdereli Güreşlerinde başpehlivanlığı Karamürselli Ekrem Yavuz kazandı.

5 binden fazla güreşseverin takip ettiği ettiği güreşlere Kırkpınar başpehlivanı Recep Kara ile çok sayıda ünlü pehlivan katıldı. Başpehlivanlık mücadelesinde Antalyalı pehlivan Salih Torun'u 25 dakikada yenen Ekrem Yavuz birinci oldu. 16 yıldır yağlı güreş yaptığını ifade eden Yavuz, "Final mücadelesinde rakip olarak Recep Kara'yı istiyordum. Kırkpınar'ın rövanşını almak istiyordum ama olmadı" dedi. Güreşler sonunda ilk defa başpehlivana 22 ayar 140 gram ağırlığında ve değeri 5 bin YTL olan altın muska verildi. Kurtdereli Güreşleri ağalığını ise 20 bin YTL ödeyen Çanakkaleli Mehmet Çevik kazandı. Güreşleri Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu ile AKP Sivas milletvekili eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya ile çok sayıda bürokrat takip etti.

Enver Tezer / Balıkesir

05.08.2008


 

Pekin'de herkesin gözü hava kirliliğine çevrildi

ULUSLARARASI Olimpiyat Komitesi (IOC) yetkilileri, 2008 Pekin Olimpiyatları'na birkaç gün kala sıcaklık, nem ve hava kirliliği verilerini büyüteç altına aldı.

8 Ağustos Cuma günü başlayacak olan olimpiyatlara ev sahipliği yapacak olan Pekin'in havası kirlilik, nem ve sıcaklık açısından gün gün takip edilirken, acil eylem planının hayata geçirilip geçirilmeyeceği hala merak konusu. Hafta sonunda gözlenen açık hava, yerini hafif sise bırakırken, açılış törenine birkaç gün kala, boğucu sıcağın ve nemin acımasızlığından söz ediliyor.

05.08.2008


 

Shop&Miles Cup'ın ikinci ayağı Bodrum'da yapılacak

SHOP&Miles Sailing Cup'ın ikinci ayağı 8-9 Ağustos'ta Bodrum açıklarında yapılacak.

Turgutreis Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 8 Ağustos Cuma günü Bodrum'dan başlayacak yarışlar, 9 Ağustos Cumartesi günü Turgutreis etabı ile devam edecek. Yaklaşık 70 teknenin katılacağı yarışta dereceye girenler 9 Ağustos'ta düzenlenecek törenle kupalarını alacak. Shop&Miles Sailing Cup'ta başarılı olan takım, 22-27 Eylül'de İtalya'nın Toscana şehrinde gerçekleştirilecek, ''X35 Dünya Yelken Şampiyonası''na katılacak.

05.08.2008


 

Emriye ve Simge güreşte altın alarak tarih yazdı

DÜNYA Gençler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak, bayanlarda Türk güreşine ilk şampiyonlukları getiren milli sporcular Emriye Musta ve Simge Yılmaz, tarih yazmanın gururunu yaşıyor.

Şampiyonada Simge Yılmaz'dan önce mindere çıkarak güreşte bayanlarda ilk altın madalyayı Türkiye'ye kazandıran 55 kilo güreşçisi Emriye Musta, Türk güreşinde bir ilki gerçekleştirdiği için büyük sevinç yaşadığını söyledi.

05.08.2008


 

Bolt'un 100 metre dünya rekoru onaylandı

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Jamaikalı sürat koşucusu Usain Bolt'un erkekler 100 metredeki dünya rekorunu onaylandı.

Bolt, 31 Mayıs'ta World Athletics Tour'un ABD'nin New York kentinde düzenlenen Reebok Grand Prix'sinde 100 metreyi 9.72 saniyede koşmuş, vatandaşı Asafa Powell'a ait eski dünya rekorunu 2 salise ile geliştirmişti.

05.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır