"Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Avantaj bu defa F.Bahçe'de

FUTBOLDA Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunun rövanşında bugün deplasmanda Macaristan'ın MTK Budapeşte takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 144. maçına çıkacak.

Ferenc Szuza Stadı'nda saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayı İngiliz hakem üçlüsü yönetecek. NTV, maçı naklen ekrana getirecek. Temsilcimiz İstanbul'da oynanan illk maçı Roberto Carlos ve Selçuk Şahin'in golleriyle 2-0 kazanmıştı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, bugünkü maç kadrosuna Kezman ve Maldonado'yu almadı. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 143 maçta, 48 galibiyet, 22 beraberlik ve 73 yenilgi aldı. Rakip filelere toplam 172 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 241 gole engel olamadı.

DEPLASMANDA ÇOK BAŞARILI DEĞİL

Öte yandan Avrupa kupalarında bugüne dek çıktığı 72 dış saha maçında 12 galibiyeti bulunan sarı-lacivertliler, 11 beraberlik, 49 yenilgi aldı. Avrupa arenasında deplasmanda yaptığı son maçta, geçen sezon Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında, İngiltere'nin Chelsea takımına 2-0 yenilen Fenerbahçe, ilk maçta ise rakibini İstanbul'da 2-1 yenmişti.

AZ SAYIDA GURBETÇİ KARŞILADI

Özel bir uçakla Budapeşte'nin Feri Hegy1 Havalimanı'na inen Fenerbahçe kafilesi, VIP Salonu'nda Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Oya Tuzcuoğlu tarafından karşılandı. VIP Salonu önünde Fenerbahçe amblemi bulunan bir Macar otobüsüne binen futbolcuları az sayıda gurbetçi taraftar karşıladı. Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler yolcu kapısından çıkış yaptılar. Fenerbahçe kafilesi, eskort eşliğinde Budapeşte Ramada Akvinkum Oteli'ne gitti. Sarılacivertliler, dün akşam TSİ 21.00'da, maçın oynanacağı Ferenc Szuza Stadı'nda bir antrenman yaptı. Antrenman öncesinde teknik direktör Luis Aragones bir basın toplantısı düzenledi.

06.08.2008


 

49 yıldır Macar takımı eleyemedi

FENERBAHÇE, MTK Budapeşte karşısında turu geçmesi durumunda Macar ekipler karşısındaki şanssızlığını da yenmiş olacak.

Bundan önce Avrupa kupalarında bugüne dek 5 kez Macar takımlarıyla eşleşen Fenerbahçe, bu eşleşmelerden sadece birinde turu geçmeyi başarırken, 4 eşleşmede elenen taraf oldu. MTK Budapeşte ile daha önceki iki eşleşmesinde de rakibine elenmekten kurtulamayan Fenerbahçe, 2. ön eleme turunun ilk maçında İstanbul'da 2-0 yendiği rakibi karşısında bu kez daha şanslı. Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Macar takımlarıyla bugüne kadar 12 kez karşılaşırken, bunların 4'ünü kazandı, 3'ünde berabere kaldı, 5'inde ise yenildi. Sarı-lacivertliler, bu maçlarda toplam 13 gol atıp, 17 gol yedi.

AVRUPA'DAKİ İLK RAKİBİ MACARDI

Avrupa kupalarındaki ilk maçını Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1959 yılında Macaristan'ın Csepel takımı karşısında yapan Fenerbahçe, İstanbul'da 1-1 berabere kaldığı rakibini deplasmanda Lefter, Şeref ve Avni'nin golleriyle 3-1 yenerek turu geçti. Bu, sarı-lacivertlilerin Macar takımları karşısında elde ettiği ilk ve tek turu oldu. Fenerbahçe, MTK Budapeşte ile ilk olarak 1963'de Kupa Galipleri Kupası 3. turunda gerçekleşen eşleşmede deplasmanda Macar takımı 2-0 kazanmış, İstanbul'da ise sarı-lacivertliler 3-1 galip gelmişti. O zamanki statüye göre 3. maç tarafsız saha olan Roma'da oynanmış ve karşılaşmayı 1-0 kazanan MTK Budapeşte, turu geçmişti. İkinci eşleşme ise UEFA Kupası'nda 1999 yılında gerçekleşti. Bu kez deplasmandaki karşılaşma golsüz berabere sonuçlanmış, ancak İstanbul'da Fenerbahçe 2-0 yenilerek, kupanın dışında kalmıştı.

06.08.2008


 

G.Saray'ın gol ilâcı Lincoln

GALATASARAY Teknik Direktörü Michael Skibbe, hazırlık döneminde takımdaki eksikleri daha iyi gördüklerini söyledi.

Basın mensuplarına açıklama yapan Alman çalıştırıcı, takımdaki eksiklere rağmen hazırlık döneminde iyi maçlar çıkarttıklarını belirtirken, ''Ama eksik bölgelerimize gerçekten oyuncu ihtiyacımız olduğunu da gördük. Defansta Emre Aşık ve orta sahada Mehmet Topal ise bu dönemde çok iyi işler çıkarttılar. İyi çalıştığımızı düşünüyorum'' dedi.

STEAUA MAÇINA KADAR HAZIR OLURUZ

Galatasaray'ın gol yollarında yaşadığı sıkıntıların sorulması üzerine, antrenmanlarda de özellikle bunun üzerine çalıştıklarını ifade eden Skibbe, ''Lincoln'ün bir kaç gün içinde takıma katılması, bizi gol yollarında rahatlatacaktır. Şu anki çalışmalarımızın önemli bir bölümü de bu yönde'' diye konuştu. Michael Skibbe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Steaua Bükreş ile yapacakları maçlara henüz tam olarak hazır olmadıklarını söyleyerek, ''Ama önümüzde 1 hafta vakit var. Gelecek hafta maç gününe kadar hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Bir kaç gün içinde eksiklerimizin önemli bir bölümünün katılımıyla, takım olarak daha güçlü olacağız'' ifadelerini kullandı.

06.08.2008


 

F.Bahçe, Villarreal'den Josuco'yu istiyor iddiası

MEHMET Aurelio'nun Real Betis'e gitmesinin ardından bu futbolcunun yerine oyuncu arayan Fenerbahçe'nin Villarreal'de forma şansı olmadığı söylenen ''Josuco'' lakaplı Jose Joaquin Moreno Verdu'yu istediği iddia edildi.

Villarreal teknik direktörü Manuel Pellegrini'nin gelecek sezon için kadrosunda düşünmediğini belirtilen 33 yaşındaki orta saha oyuncusu Josuco'nun kendisine kulüp aradığı ve gelen tekliflerin arasında Fenerbahçe'nin de adının geçtiği bildirildi. İspanyol basını, Villarreal ile 1 yıllık daha kontratı olan Josuco'nun gitmek istemesi halinde kulübün transferinde kolaylık sağlayacağını öne sürdü.

06.08.2008


 

Burnu kırılan Oğuz Savaş bugün ameliyat olacak

ABD'NİN davetlisi olarak Macau'da 2 hazırlık maçı yapan ''12 Dev Adam''da, Litvanya maçında burnu kırılan Oğuz Savaş bugün International Hospital'da ameliyat olacak.

(A) Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, Oğuz'un sakatlığı ile ilgili Basketbol Federasyonu'nun internet sitesine yaptığı açıklamada, Oğuz'un ameliyattan sonra 4 gün dinleneceğini belirterek, ''Oğuz Savaş 4 gün sonra ferdi olarak çalışmalarına başlayacak. Doktorlardan aldığımız bilgilere göre, genç oyuncumuz 15 gün sonra da özel maske ile takım çalışmalarına başlayabilecek'' dedi.

06.08.2008


 

31 Ağustos'ta Boğaziçi Köprüsünde yarış var

SPOR giyim firması Nike tarafından düzenlenen ve 31 Ağustos Pazar günü tüm dünya ile aynı anda Türkiye'de de yapılacak olan Human Race İstanbul organizasyonu, Birleşmiş Milletlerin desteklediği ''Medeniyetler İttifakı'' projesi kapsamına alındı.

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonu'nun da desteklediği projede kıtalar arası koşu, Boğaziçi Köprüsü'nde gerçekleşecek. Yarışın sonunda katılımcılar Kuruçeşme Arena'da Kenan Doğulu konseri ile eğlenecek.

06.08.2008


 

Dopingli çıkan 2 Rus atlet Pekin'de koşamayacak

2008 Pekin Olimpiyatları'nda mücadele edecek 2 Rus yürüyüşçü, doping gerekçesiyle milli takımdan çıkarıldı.

Rus milli takımı antrenörlerinden Viktor Chegin, All Sport Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, yürüyüşte mücadele edecek Vladimir Kanaikin ve Valery Borchin'den müsabaka dışında alınan kan örneğinde, yasaklı ''EPO'' maddesine rastlandığını bildirdi. Chegin, iki atletin de olimpiyat milli takımından çıkarıldığını kaydetti.

06.08.2008


 

İskoçyalı hakemler yüzde 3 zammı beğenmedi

İSKOÇYA Birinci Futbol Ligi'nde, hakemler, maç başına alınan ücret için verilen yüzde 3'lük artışı beğenmedi.

Geçen sezon birinci lig hakemlerinin maç başına 1,125 dolar aldığı ülkede, yeni sezon için belirlenen yüzde 3'lük artışı beğenmeyen İskoçya Futbol Hakemleri Birliği, hafta sonu açılışı yapılacak yeni sezonda maç başına 1,957 dolar ücret istiyor. Ücret konusunda görüşme yapan, ancak ortak bir karar alamayan İskoçya Futbol Federasyonu ve hakemler birliğinin bu hafta tekrar bir araya geleceği bildirildi.

06.08.2008


 

Tenisin bir numaraları Pekin'de ter dökecek

29. Yaz Olimpiyat Oyunlarında teniste, erkekler ve bayanlarda tekler ve çiftlerde maçlar 10-17 Ağustos'ta oynanacak.

Oyunlarda erkeklerde İsviçreli Roger Federer, İspanyol Rafael Nadal ve Sırp Novak Djokoviç, bayanlarda da Sırp Ana İvanovic, Amerikalı Venus ve Serena Williams kardeşlerin de aralarında bulunduğu ünlü tenisçiler mücadele edecek.

06.08.2008


 

Beşiktaş'ın Avusturya kampı sona erdi

YENİ sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren siyah beyazlı ekip günü sabah yaptığı antrenmanla kamp çalışmalarını tamamladı.

13 günlük kamp çalışması için 23 Temmuz tarihinde Avusturya'nın Loipersdorf kasabasına gelen siyah beyazlıekip sabah yaptığı antrenmanla kamp çaışmasını tamaladı.

06.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır