"Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İHRAÇ ÇIKMAMASI CHP'Yİ ÇOK ÜZDÜ

Son Yüksek Askerî Şûrâ toplantısından ihraç kararı çıkmaması, YAŞ kararlarına yargı yolunun açılması tartışmalarını yeniden gündeme getirirken, CHP ile Genelkurmay arasındaki polemiğe dün Cumhurbaşkanlığı da katıldı. Önceki gün CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ''Ordunun büyüklüğü dikkate alındığında laikliğe karşı hiçbir dosyanın YAŞ'a gelmemesi ilginç" demiş, Genelkurmay da buna karşılık, "Yüksek Askeri Şûrâ'nın ihraç kararları, bazı kesimleri mutlu veya mutsuz etme amacına yönelik değildir" açıklaması yapmıştı.


Üniversitelerde devir teslim

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanan yeni rektörler, düzenlenen törenlerle görevlerini teslim aldı. Gül, aralarında Akdeniz, Ankara, Atatürk,

İTÜ ve Gazi’de tepki istifaları

İstanbul Teknik Üniversitesinde bazı senato üyeleri ve öğretim üyeleri ile Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanı, dekan yardımcıları, başhekim ve has


  Ege’nin ilk kadın rektörü oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektörlüğe atanan Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi’nin ilk kadın rektörü oldu.


  Soylu: CHP muhalefet görevini yerine getiremiyor

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, CHP’nin muhalefet görevini yerine getiremediğini söyledi.


  Siyasî krizlerin izleri daha yavaş siliniyor

MARMARA ve Kuzey Anadolu Sanayici ve İşadamı Dernekleri Federasyonu (MAKSİFED) Başkanı Serhas Bekişoğlu, ‘’Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının toleransı halkımız kadar yüksek, sosyal hafızaları ise kısa süreli olmadığından, maalesef siyasi krizlerin izleri daha yavaş siliniyor’’ dedi.


  Uyuşmazlık Mahkemelerine yeni düzenleme yapıldı

5791 sayılı ‘’Uyuşmazlık Mahkemesinin Kuruluş ve İşleyişi Hakkında Kanun ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’’ ile 5794 sayılı ‘’Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’ Resmi Gazete’de yayımlandı.


  İnsan Hakları Komisyonu ihtisas komisyonu olacak

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Genel Kurul gündeminde bekleyen kanun teklifinin kabul edilmesiyle aktif bir ihtisas komisyona gibi çalışacak.


  Memura ‘’eşit işe, eşit ücret’’ uygulaması getiriliyor

5793 sayılı ‘’Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’ ile ‘’aynı unvana sahip, aynı işi yapan’’ kamu personeli arasındaki ücret farklılığı giderilerek, ‘’eşit işe, eşit ücret’’ uygulamasına geçilecek.


  "PKK için Kuzey Irak'ta yolun sonu göründü"

ULUSLARARASI Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner, terör örgütü PKK için Irak’ın kuzeyinde “yolun sonunun göründüğü” belirterek, “(Örgüt) İran ya da Ermenistan’a kayabilir. Ama en büyük korkum Türkiye’ye yerleşmesidir” dedi. USAK Başkanı, İstanbul Güngören’deki saldırı ve Kerkük’teki olayların arkasında da “İsrail ve ABD içindeki gizli grupların parmağı olabileceğini” iddia etti.


  ''Hükümet okulları satıp, alış veriş merkezi yapacak''

BAĞIMSIZ Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, bugün resmi gazetede yayımlanan Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun da aralarında bulunduğu 5793 sayılı ‘’Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’un Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okulların, arsa ve binalarının satışının önünü açtığını belirterek, ‘’Hükümetin okulları satıp alış veriş merkezi yapacağını’’ iddia etti.


  MİT ve polisten ortak uyuşturucu operasyonu

MİLLİ İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda, eroin yapımında kullanılan çok miktarda madde ele geçirildi.


  Kaza tesbit tutanağına alıştık

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) Genel Sekreteri Erhan Tunçay, kaza tespit tutanağı uygulamasında, 1 Nisan- 4 Ağustos tarihleri arasındaki 4 aylık süre içinde meydana gelen 252 bin maddi hasarlı trafik kazasının yüzde 69,5’inde kaza tespit tutanağı düzenlendiğini bildirdi.


  İstanbul Boğazı’na 9’uncu tüp tünel batırıldı

MARMARAY, Projesi kapsamında İstanbul Boğazı’na 9’uncu tüp tünel batırıldı.


  Kütahya termal kaynak zengini

BAKANLAR Kurulu kararıyla 7 kaynağı ‘’termal turizm merkezi’’ ilan edilen Kütahya’nın yeraltı sularının, çeşitli fiziksel ve kimyasal özellikleriyle Avrupa’daki bazı termal sulardan üstün nitelikler taşıdığı bildirildi.


  Halı yıkamalar artınca su kesintisi başladı

ERZURUM'da, halı ve yün yıkamak için içme suyu kullanımının artması sebebiyle bazı semtlerde su kesintisi yaşanmaya başladı.


  İstanbul otellerinde 2009 rezervasyonları başladı

İSTANBUL'DAKİ teller, 2009 yılı kongre takviminin netleşmesinin ardından rezervasyonlara başladı.


  Turizmcilerden yangınzedelere yardım kampanyası

ANTALYA'DAKİ turizmciler, Manavgat ve Serik ilçelerinde büyük kayba neden olan orman yangının yaralarını sarmak için ‘’yardım destek projesi’’ başlatacak.


  Kadirli’de orman yangını

OSMANİYE'NİN Kadirli ilçesine bağlı Kayasuyu köyünde çıkan yangında 5 dönüm ormanlık alan yandı.


  Hastanede personel yetersiz

Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bebek ölümlerini inceleyen heyette görevli Prof. Dr. Fahri Ovalı, ‘’Yapılan tüm incelemeler sonucunda, bebeklerde farklı cinslerde ve farklı tiplerde mikropların üremiş olduğu tespit edildi. Temmuz’da bebeklerin yaklaşık dörtte birinin enfeksiyon sebebiyle öldüğü görüldü’’ dedi.


  Nüfusun 3 katı Avrupa’da yaşıyor

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Ünlüpınar beldesinin nüfusunun yaklaşık 3 katı yurt dışında yaşıyor.


  Doktorun kanında KKKA’ya rastlandı

Düzce Üniversitesi Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı teşhisiyle tedavi gören çocuğun yattığı bölümde görevli doktorlardan birinin kanında hastalığın virüsüne rastlandı.


  Sigara yasağını işletmeler deliyor

Alışveriş merkezlerindeki (AVM) işletmeler, 19 Mayısta yürürlüğe giren 4207 sayılı Yasa’ya rağmen, müşteri kaybetmemek adına sigara içilmesine belli saatlerde izin vererek yüksek miktarda ceza ödemeyi göze alıyor.


  2 yeni fakülte ve 1 MYO kurulacak

BAZI üniversitelere ait 2 yeni fakülte ve 1 meslek yüksekokulu kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.


  Türkçe’yi yabancı dil olarak öğrenin!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsünde yüksek lisans düzeyinde kurulan ‘’Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Ana Bilim Dalı’’, hem Türk hem de yabancı lisans mezunlarına, Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretiminde uzmanlaşma imkânı sağlıyor


  Hem bilim, hem eğlence

Türkİye’dekİ üçüncü ‘’Avrupa Bilim-Eğlence Gecesi’’ 26 Eylülde, Ege Üniversitesi Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) koordinatörlüğünde, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri AŞ’ın (İZFAŞ) desteğiyle Kültürpark’ta düzenlenecek.


  Van Mevlidi gönülleri buluşturdu

Hasret bitti! Nur talebeleri Van’daki Bediüzzaman Mevlidi’nde buluştu!



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır