"Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gürcistan: Kaybımız büyük

Gürcistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksandre Lomaia, Gürcü ordusunun savaşta ağır kayıp verdiğini bildirdi. Lomaia telefonla yaptığı açıklamada, “Ağır askerî kayıp verdik. Teçhizat ve silâhlarımızın önemli bölümü ezici Rus askerî gücü tarafından imha edildi” dedi.

RUSYA Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoliy Nogovitsin, Gürcistan’ın, tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya’ya saldırısının ardından Rusya’nın müdahalesi sonucu çıkan çatışmalarda 74 Rus askerinin öldüğünü söyledi. Nogovitsin, Mosokva’da düzenlediği basın toplantısında, Rusya’nın misilleme operasyonu sonucu çıkan çatışmalarda 74 Rus askerinin öldüğünü, 171 askerin yaralandığını ve 19 askerin kayıp olduğunu kaydetti.

Bu arada, Gürcistan, Rusya ile çatışmalarda Gürcistan tarafında çoğu sivil 175 kişinin öldüğünü bildirdi.Gürcistan Sağlık Bakanı Aleksandre Kvitaçvili, ölü sayısında belirgin bir artış olduğunu belirterek, Rusya ile çatışmalarda çoğu sivil 175 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Tiflis, daha önceki ölü sayısını 40’ı sivil 92 kişi olarak açıklamıştı.

Rusya da Gürcü askerlerinin Güney Osetya’ya yönelik saldırısında 1600 civarında sivilin öldüğünü açıklarken, bu rakam bağımsız gözlemciler tarafından abartılı bulundu.

/ Moskova

14.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Savaşın kazananı yok

  Gürcistan: Kaybımız büyük

  İran İçişleri Bakanının diploma skandalı

  Gorbaçov: Rusya toprak genişletme amacında değil

  Rusya’ya Gürcistan cezası

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır