"Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ahilik Haftası her yıl kutlanacak

AHİLİK kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkarlar ile bunların örgütlerinde yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılmasıyla çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi için yapılan Ahilik Haftası kutlamalarının usul ve esasları belirlendi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın konuya ilişkin Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, kutlamalar için Bakanlıkta Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu, illerde Ahilik İl Kutlama Komiteleri kurulacak. Kurulun sekretaryasını Bakanlık Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü yürütecek. Ahilik Haftası kutlamaları her yıl Ekim ayının ikinci Pazartesi günü başlayacak ve 7 gün sürecek. Kutlamaların zamanı ve süresi gerekli görülen hallerde Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu’nun teklifi ve Bakan onayı ile değiştirilebilecek. Kutlamalar tüm illerde valilikler, yerel yönetimler, üniversiteler, esnaf ve sanatkarlar odaları birlikleri ve üye odalar, ticaret odası, sanayi odası veya ticaret ve sanayi odaları ile esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatiflerinin katılımlarıyla yapılacak. Kırşehir kutlamaların merkezi olup, burada Kurul tarafından belirlenecek resmi kutlama programı uygulanacak. Buradaki kutlamalara diğer illerdeki esnaf ve sanatkarlar odaları birliklerinin temsilcileri de katılacak.

14.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni sanayi modeline ihtiyaç var

  BALIKÇILARIN ÇİFTE SEVİNCİ

  İndirimden faydalanmak için gece çalışıyorlar

  KEY ödemelerine ikinci dâvâ

  Kamu tasarruflu ampule dönüyor

  Şeker fabrikaları 2 yıl içinde özelleştirilecek

  Ahilik Haftası her yıl kutlanacak

  THY 6 ayda 12.5 milyon kişi taşıdı

  İran’dan ek gaz alımına başlandı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır