"Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Memur maaşları her geçen gün eriyor

Bem-Bİr-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, yanlış ekonomi politikalarıyla kamu çalışanının ücretlerinin her geçen gün eridiğini aktararak, yapılacak zammın, TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan asgari geçim standartlarına göre belirlenmesini istedi.

. Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, 15 Ağustos Cuma günü başlayacak olan toplu görüşmeler öncesi, taleplerini kamuoyuna duyurmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Turbay, yanlış ekonomi politikalarıyla kamu çalışanları ücretlerinin her geçen gün biraz daha eridiğini belirterek, “Yıllardan beri uygulanan yanlış ekonomi politikaları ile kamu çalışanlarının ücretleri her geçen gün biraz daha erimiş, son yıllarda uygulanan iyileştirme politikaları ise bu erimeyi gidermeye yetmemiştir. Kamu çalışanlarının ailelerini rahatça geçindirebilecekleri bir ücret bize göre, TÜİK verileri baz alınarak bazı kurum ve kuruluşlar tarafından açıklanan asgari geçim standartlarından en az üçünün ortalamasının alınarak tespit edilmesi yönündedir. Sendikamız AR-GE Merkezi tarafından yine TÜİK verileri baz alınarak yapılan hesaplamalarda 4 kişilik bir ailenin asgari geçim haddi Haziran ayı için 2.165 YTL’dir.” sözlerini aktardı.

2008 yılı toplu görüşme taleplerini Turbay, maddeler halinde şöyle sıraladı:

l Toplu sözleşme ve grev hakkı önündeki bürokratik engeller kaldırılmalıdır. l Hükümetin vaat ettiği “eşit işe eşit ücret” uygulamasının takipçisiyiz. l Kamu çalışanları arasındaki ücret makası daraltılmalıdır. l Yerel yönetimler bakanlığı kurulmalıdır. l Yerel yönetimler, AB uyum yasaları çerçevesinde yeniden yapılandırılmalıdır. l Zabıta çalışanlarına yıpranma payı mutlaka verilmelidir.

Konuşmasının ardından sorulara cevap veren Turbay, KESK’in toplu görüşmelere katılmamasının görüşmeleri nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine, “Toplu görüşmelerde konfederasyonlar ve sendikalar birlikte içinde hareket etmeli, güç birliği yapmalı. Bunun içinde bir araya gelmeleri gerekiyor. Ancak ne yazık ki bu olmuyor. Her sendikanın ve konfederasyonun kendisine göre prensipleri var. Ancak öncelikle sendika ve konfederasyonlar, öncelikle ülke be kamu çalışanlarının menfaatini gözetmeli, diğer başka düşünceler daha sonra gelmeli” diye konuştu.

En düşük bin 300 YTL olmalı

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların genel başkanları, düzenlenen basın toplantısı ile 15 Ağustos’ta başlayacak olan toplu görüşmelere dair taleplerini kamuoyuna açıkladılar. Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 15 Ağustos’ta hükümet ile yapılacak toplu görüşmeler ile ilgili taleplerini açıkladığı basın toplantısında, en düşük memur maaşının 831 YTL’den 1301 YTL’ye çıkartılması gerektiğini söyledi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, en önemli taleplerinin anayasaya takıldığını ve bu nedenle yeni bir anayasa hazırlanması gerektiğini dile getirerek, “En önemli talebimiz toplu sözleşme ve o da anayasaya takılıyor. Öyleyse bu anayasa milletin iradesini önemsemediği gibi çalışanları ve emeklerini de önemsemiyor. Bu nedenle Memur-Sen ailesinin olmazsa olmazı, darbe ikliminde oluşturulmuş dışlayıcı, ayrıştırıcı anayasa yerine insanı merkeze koyan yeni bir anayasanın hazırlanmasıdır” sözlerini aktardı.

CEMİL YÜZER / ANKARA

14.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Mânâsız yasak özele sıçradı

  CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL

  Yeni rektör adayları

  Ramazan geliyor

  Kur’ân eğitimine yaş sınırlaması kaldırılsın

  Rusya Batıdan dışlanacak

  Sivrisinekler yok edilmeli mi?

  İsveç’te çocuklara garip isimler

  Şok diyetler verem ediyor

  Bilinçsiz spor yapmayın

  Elektrikli otomobil için uzun kuyruk

  Böcekleri sevdiren proje

  Pilde geri dönüşüm sıkıntısı

  Türk bilgisayar oyunu rekora koşuyor

  Taksicinin örnek davranışı

  Baz istasyonuna tepki

  Depreme hazırlanmak gerek

  Bağcılar'da üzüm keyfi

  Üniversite harçlarına yüzde 10 zam hazırlığı

  Kızılay ‘1 milyon iyi insan aramaya’ devam ediyor

  Erciyes Üniversitesine Tanzanya’dan öğrenci

  PKK’nın arkasında dost bildiğimiz ülkeler de var

  Memur maaşları her geçen gün eriyor

  Gül’den 3 kanuna onay

  Ergenekon iddianamesi ek klasörü avukatlara dağıttı

  Büyükanıt: Baykal’ı da ziyaret etmek istiyorum

  Hava sahamız, tahliye ve yardım uçuşlarına açık

  Türk-İş: İşverenler yargılansın

  Tırlar Sarp sınır kapısında bekliyor

  “Yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz”

  AKP bugün 7 yaşında

  MGK 21 Ağustos'ta İstanbul'da toplanacak

  Dişli’nin açıklaması CHP'yi tatmin etmedi

  Okuma yazma bilmiyorlardı, şimdi yabancı dil öğrendiler

  Ev hanımlarını kışlık yiyecek telâşı sardı

  Avrupalı gençler Yalova’da buluşuyor

  Köylerde salça seferberliği

  Şehitkâmil Belediyesinden ücretsiz çorba evi

  Kulp’a, gençlik eğitim ve kültür merkezi

  Yeniden ağaçlandırmaya memurdan 5 YTL katkı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır