"Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Millî gelirin üçte biri batık bankalara gitti

Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan rapora göre, 2000-2003 yılları arasında Türkiye, bankalara el koyma operasyonlarına millî gelirinin yaklaşık üçte birini harcadı.

İş ortamı iyi,malî istikrar kötü

TÜRKİYE, ilk kez hazırlanan küresel Malî Kalkınma Endeksinde 52 ülke arasında 39. sırada yer aldı. Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan raporda, Türkiye’nin, 2000-2001 mali krizlerinden olumsuz etkilendiği, ancak daha sonra yaptığı düzenlemelerle malî sistemi daha istikrarlı ve güçlü hale getirdiği vurgulandı. Rapora göre, Türkiye’nin mukayeseli olarak en iyi olduğu alan ‘’İş Ortamı’’ olurken, iş ortamını geliştirici tedbirlerin etkili olduğu ifade edildi. Raporda yer alan ve malî sektörleri itibarıyla incelenmeye değer bulunarak listeye alınan 52 ülke arasında, ABD birinci, İngiltere ikinci ve Almanya üçüncü sırada yer alıyor. Son sırada ise Venezuella bulunuyor. Listede 39. sırada yer alan Türkiye, Malî Kalkınma Endeksinde, Brezilya, Polonya, Slovak Cumhuriyeti, Meksika ve Arjantin gibi ülkeleri geride bıraktı. Malî Kalkınma Endeksinde, toplamda 39. sırada bulunan Türkiye, ‘’Kurumsal Ortam’’ kategorisinde 44. sırada, en iyi durumda olduğu ‘’İş Ortamı’’ kategorisinde 32. sırada yer alıyor. Türkiye’nin en kötü olduğu alan ise ‘’Malî İstikrar’’ olarak belirtiliyor. ‘’Malî İstikrar’’ kategorisinde Türkiye 52. sırada bulunuyor. Türkiye, ‘’Kur Krizi Riski’’ alanında 43. sırada, ‘’Borç Krizi Riski’’ kategorisinde 46. sırada yer alıyor. Özellikle, 2000 ve 2001 yıllarındaki malî krizin Türkiye’nin konumunu olumsuz etkilediği ifade ediliyor. Rapora göre, 2000-2003 yılları arasında Türkiye, malî sektör kurtarma operasyonlarına millî gelirinin yaklaşık üçte birini harcadı. Listedeki bir çok ülkenin banka kurtarma operasyonlarına yaptığı harcamalar 2000’li yıllar ve ağırlıklı olarak da 1990’lı yıllara denk gelirken, yalnızca Türkiye’nin 2000’li yıllarda bu harcamaları gerçekleştirmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

/ Cenevre / Ankara

10.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Millî gelirin üçte biri batık bankalara gitti

  Gerçek enflasyon yüzde 27

  Banazlı köylüler göçü tersine çevirdi

  25 beyaz et üreticisine ‘rekabet’ soruşturması

  Orta Anadolu’da toprak reformu çalışması

  Geçici orman işçileri, sürekli kadro istiyor

  ATSO: Ermenistan ile ilişkiler geliştirilmeli

  İlk otomotiv limanı hizmete hazır

  Çin otomotiv devi Chery Sakarya’yı seçti

  Hacı Sayid 40. yılını kutluyor

  Güneydoğu’da sosyal kalkınma atağı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır