"Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KOBİ’lere pazar buluyoruz

TÜRKİYE Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) Genel Sekreteri Mustafa Günay, TUSKON olarak orta ölçekli firmalara “nefes aldıracak” pazarlar bulduklarını kaydetti. Günay, iftar davetinde yaptığı konuşmada, bir pazara girmenin kolay olmadığını, kriz dönemlerinde bu tip pazarlarda iyileşmenin, rahat yer edinmeyi sağlayacağını belirtti. Afrika kıtası konusunda hep aynı hedefler içinde kalmadıklarını, yeni ulaşılmamış ülkeler bulunduğunu aktaran Günay, önümüzdeki yıl, Mozambik ve Güney Afrika’ya heyetler göndereceklerini, değişik Afrika ülkelerinde yaygınlaşacaklarını anlattı. Günay, sadece bir kıta, bir bölgeyle sınırlı kalmadıklarını, tüm dünyayı pazar olarak gördüklerini ifade ederek, “Orta ölçekli firmalara nefes aldıracak pazarlar buluyoruz” diye konuştu. Pazarları artırmanın önemine değinen Günay, “Türkiye olarak bizim en önemli çıkış yolumuz ihracat, başka şansımız yok” dedi.

TUSKON ABD Temsilcisi Hakan Taşçı da, 19 Ekim 2007’de TUSKON’un Washington bürosunun açıldığını hatırlatarak, iki ülke arasında karşılıklı ticaret heyetleri oluşturduklarını, ABD’den Türkiye’ye ticaret heyetleri getirerek, Türk üreticisine bu pazarı tanıtmaya çalıştıklarını anlattı. Kriz sebebiyle ikili görüşmelere bir süre ara verdiklerini aktaran Taşçı, 2009 yılında Atlanta başta olmak üzere Kaliforniya, Şikago, Teksas, Florida gibi pazarlara Türk iş adamlarıyla gitmek istediklerini ifade etti.

27.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Ranta yine vergi yok

  Tedbir alınmazsa ciddî sıkıntılar yaşanacak

  Merkez bankaları, piyasaları paraya boğacak

  ABD hükümeti, en büyük bankasına el koydu

  Kredi kartları seyyar satıcıları unutturdu

  TTK işçilerine 8,9 YTL bayram ikramiyesi

  KOBİ’lere pazar buluyoruz

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır