"Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bediüzzaman Hazretleri Urfa’da mevlid-i şerifle anıldı

BEDİÜZZAMAN Hazretleri, hicrî takvime göre vefatının 50. yılında Şanlıurfa’da Dergâh Camiinde okunan mevlid-i şerif ve hatim duâsıyla anıldı. Bediüzzaman Said Nursî ve manevî şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazanın 25. gecesine rastlayan Perşembe akşamı Bediüzzaman Hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camiinde mevlid-i şerif okunup hatim duâsı yapıldı.

Şanlıurfa Perşembe Akşamı müstesna bir gece yaşadı. Başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün Peygamberler olmak üzere vefatının 50. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursî ve manevî şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazanın 25. gecesine rastlayan Perşembe akşamı Bediüzzaman Hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camiinde mevlid-i şerif ve hatim okundu.

Mevlid Dergâh Camii İmamı Sabri Yazar Hoca’nın Bediüzzaman ve Bediüzzaman'ın Urfa ile ilgili mektuplarını anlatan konuşması ile başladı. Yazar hocanın konuşmasında zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Şanlıurfalı Mevlithanların okuduğu Mevlid de Zeki Dedeoğlu Risâle-i Nur Külliyatından Uhuvvet Risâlesinden bir ders okudu. Mevlidin Duâsını ise Mustafa Kılıç Hoca yaptı.

50 yıldır aralıksız olarak yapılan mevlide Anadolu’nun bir çok yerinden yaklaşık 7-8 bin kişi katıldı. Mevlide Şanlıurfalılar da büyük ilgi gösterirken, Mevlide katılan misafirleri Urfalılar evlerinde misafir ettiler.

Bediüzzaman Hazretlerinin hayatta olan talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayramoğlu ve Ahmet Aytimur da katılarak mevlide katılanlarla sohbet ettiler.

Risâle-i Nur adını verdiği 130 parçadan meydana gelen Kur’ân tefsirlerinin müellifi, mütefekkir ve Büyük İslâm âlimi Bediüzzaman Said Nursî, hicrî 25 Ramazan 1379 (23 Mart 1960) yılında Şanlıurfa’da misafir bulunduğu İpek Palas Oteli’nin 27 nolu odasında 50 yıl önce Cenâb-ı Hakkın rahmetine kavuşmuştu.

27.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bayramda trafiğe azamî dikkat!

  AB üyeliği derin dondurucuda

  Özdabak’ın dâvâsı ertelendi

  Gerçek gündeme dönelim

  Bediüzzaman Hazretleri Urfa’da mevlid-i şerifle anıldı

  Toptan'ın çağrısına DTP'den cevap geldi

  Konya’da, AB Bilgi Bürosu açıldı

  Şırnak’ta çatışma çıktı, bir er şehit

  Meclis 1 Ekim'de açılacak

  ÇÖZÜM İÇİN ULUSLARARASI TOPLUM HAREKETE GEÇMELİ

  Bir Ergenekon tutuklusu daha hastaneye kaldırıldı

  Eruygur'un tansiyonu yüksek

  ABD ile çalışmaya devam

  Tartışmanın galibi yok

  Ergenekon'da Son dalga adliyede

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır