"Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

BİTKİLERE İLHAMI VEREN KİM?

AmerİkaLI araştırmacılar, bir bitkinin yaprağı hastalığa yol açan bir patojen mikroorganizmanın saldırısına uğradığında, bitkinin köklerinin yararlı bakteriler içeren bir asit salgılamaya başladığını belirlediler.


Hindistan uzayda

HİNDİSTAN’IN Ay’a gidecek ilk uzay aracı başarıyla fırlatıldı.

Kendi mutfağımıza dönelim

Amerİkan Kalp Birliği’nin dergisi Circulation’da yayımlanan araştırma, kızartılmış ve tuzlu besinler yerine sağlıklı besinler yemenin, dünyada kalp kr


  Nasa’dan ödüllü yarışma

Amerİkan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) 2 milyon dolar ödüllü ay aracı yarışması bu hafta yapılacak.


  Güneş enerjisinde devrim

AmerİkaLI bilim adamları, güneş enerjisi elde etmede büyük bir engeli aşan bir materyal keşfettiklerini belirterek, bu melez materyalin güneş ışığındaki tüm enerjiyi soğurduğunu açıkladılar.


  Ölüm bile ayıramadı

Mersİn’İn Tarsus ilçesinin Taşkuyu köyünde, 52 yıllık çift 10 dakika arayla can verdi. Taşkuyu köyünde yaşayan Şevket Oğuz (72), köy kahvehanesinde otururken birden fenalaştı.


  NİYET OKUMA, ÇÖZÜMSÜZLÜK GETİRİYOR

AYM'nin kararına muhalif kalan üye Sacit Adalı, karşıoy yazısında “Bir türlü gelmeyen, ne zaman geleceği belli de olmayan, ama devamlı tekrarlayarak, üsteleyerek, taze tutularak hemen geleceği vehmedilen (varsayılan) mücerret (soyut) ve mevhum (hayalî, belirsiz) bir tehlike uğruna müşahhas (somut) bir eğitim hakkının gasbına göz yumulmaktadır. Devamlı şekilde niyetleri sezmeye çalışmak, varsayımları ve olasılıkları bahane etmek problemi çözümsüzleştirmektedir” dedi.


  Üniversiteler kışla değildir

Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç, “toplumsal yaşamda geçerli olmayan kılık kıyafet düzenleme gerekliliğini üniversitelere dayatma"nın akademik, bilimsel, düşünsel, kolektif ve diğer entelektüel özgürlükler manzumesine ters düştüğünü belirterek, "Üniversiteler kışla değildir” dedi.


  Öğrenci affı genişletilmeli

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, üniversite öğrencilerine yönelik af düzenlemesinin süre ve kapsam açısından daha geniş tutulması gerektiğini belirtti.


  Anayasa değiştirilemezse demokrasiyi tıkar

İptal gerekçesinin “değiştirilemez maddeler”e bağlamasını eleştiren Kılıç, “Değiştirilemez kurallar dinamik bir dönüşüme tâbi tutulmadığı takdirde tıkanan hukuksal yollar nedeniyle demokrasi dışı girişimlerin gündeme gelmesi kaçınılmazdır" dedi.


  "Mahkememizle polemik içine girmek istemem"

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararını değerlendirirken, ‘’Anayasa Mahkemesinin daha önce YÖK kanununda yapılan değişiklik, bazı siyasi partilerle ilgili açılmış olan davalarla ilgili verdiği kararlarda, zaten üniversitelerde kılık kıyafetle ilgili oluşmuş bir görüşü ve yaklaşımı vardı.


  Erdoğan: Üyeliğimiz AB’ye güç katar

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan,’’Halkı Müslüman bir ülkenin AB’ye tam üye olması, bölgesel ve küresel barışa eşsiz katkılar sağlayacak doğu ile batının birbirini daha iyi anlamasını ve tanımasını da beraberinde getirecek” dedi.


  AKP dışarıda kazanıyor, içerde kaybediyor

ÜNLÜ Ortadoğu uzmanı İran asıllı gazeteci-yazar Emir Tahiri, “diplomatik ilişkilerde Türkiye’yi başarıyla idare eden AKP’nin son dönemde maruz kaldığı yolsuzluk dosyalarından dolayı zor günler geçirdiğini” söyledi.


  Kepenk indirmediler

Van’da iki gün önce çıkan olaylarda, esnafa kepenk kapatmaları yönünde çağrıda bulunan bazı küçük gruplar, istedikleri katılımı göremeyince çağrıya uymayan bazı işyerlerinin camını kırıp, ev ve araçlara zarar verdi.


  Devletin bulunduğu yerde terör barınamaz

MUŞ Valisi Erdoğan Bektaş, ‘’devletin gittiği hiçbir yerde terör barınmamıştır, barınamamıştır’’ dedi.


  Gözaltına alınan bazı göstericiler tutuklandı

İZİNSİZ gösterilere katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan Şırnak’ta 129 kişiden 4’ü, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de 10 kişiden 5’i tutuklandı.


  Jandarmadan Ankara'da ''zümrüt'' operasyonu

JANDARMA ekiplerinin Ankara genelinde insan tacirlerine yönelik operasyonunda, aralarında 2 polisin de bulunduğu 16 zanlı gözaltına alındı, 26 yabancı uyruklu mağdur kurtarıldı.


  Diyarbakır’da 6 kişi tutuklandı

DİYARBAKIR'DA DTP’nin düzenlediği yürüyüşte polise taş ve molotofkokteyli attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı.


  Ergenekon'u sadece ajanslar takip edecek

ERGENEKON Davası’nın bugün görülecek ikinci duruşmasını takip etmek için sadece haber ajanslarının muhabirlerine izin verilecek.


  Basın özgürlüğünde 103. sıradayız

MERKEZİ Paris’te bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütünün (STG) yayımladığı yıllık raporda, basın özgürlüğü açısından Eritre yine en son sırada yer alırken, bu ülkeyi Kuzey Kore ve Türkmenistan izledi.


  Türk ve Ayna hakkında inceleme

DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk hakkında dünkü açıklamaları ile ilgili inceleme başlattı.


  Üniversiteler kurultayda buluşacak

Türk Eğitim-Sen, üniversitelerin, üniversite çalışanlarının sorunlarını tespit etmek ve çözüm önerileri üretmek amacıyla 24-26 Ekim 2008 tarihleri arasında Ankara’da ‘’Üniversite Kurultayı’’ toplayacak.


  YÖK, YENİ REKTÖRLERİ “BİLGİLENDİRECEK’’

Yükseköğretİm Kurulu (YÖK), üniversitelere yeni atanan rektörleri, çeşitli konularda ‘’bilgilendirmek’’ amacıyla seminer düzenleyecek.


  Bölümlü, Of’un “küçük İstanbul”u

Trabzon’un Of İlçesine bağlı Bölümlü beldesi, mahallelerinin adlarıyla İstanbul’u andırıyor.


  Sözleşmeli öğretmen başvuruları başladı

MİLLÎ Eğitim Bakanlığının 13 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular bugün başladı.


  Kara yollarında ‘traktör’ uyarısı

Pancar hasadının ve tarlalarda ekimin yapıldığı İç Anadolu’da, kara yollarında çok sayıda traktörün trafiğe çıktığı bu nedenle sürücülerin dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.


  Tüp patlamasında faciadan dönüldü

Mardİn’İn Nusaybin ilçesinde tüp patlaması sonucu aynı aileden 8 kişi yaralandı.


  Bingöl’de 2 terörist ölü ele geçirildi

Bİngöl’de 2 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.


  TŞOF’dan yeni Trafik Kanun Tasarına itiraz var

Türkİye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Karayolları Trafik Kanun Tasarı Taslağındaki bazı maddelerin değiştirilmesini yada iptal edilmesini istedi.


  İstanbul’da molotoflu gece

İstanbul’da molotofkokteyli atılan midibüs ile 2 markette hasar oluştu.


  Şüpheli paketten ekmek çıktı

ŞanlIurfa’da fünyeyle patlatılan şüpheli paketten ekmek parçaları çıktı.


  ‘SGK’ya alışamadık

KAYSERİ 12. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Bülent Ünsal, ‘’eczanelerin camlarına ‘SGK’ yazdık, müşteri sayımız azaldı, arkadaşlar SGK yerine yeniden ‘SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı Reçeteleri Yapılır’ yazısı yazdırıyorlar’’ dedi.


  Profesyonel anlayışla çalışıyoruz

İHLAS Eğitim Kurumları “2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı” İhlas Koleji Marmara Evleri ve Bahçelievler Kampusü’nde yapıldı.


  Sürücü kursları kaldırılmayacak

sürücü Kursları Federasyonu Genel Başkanı Musa Ayan, sürücü kurslarının kaldırılmasının söz konusu olmadığını söyledi.


  Çocuklar haklarını arıyor

TÜRKİYE genelinde illerde oluşturulan çocuk hakları komitelerinde görev alan çocuklar, yaptıkları çeşitli çalışmalarla yaşıtlarının haklarını arayarak, bu konuda toplumu bilinçlendiriyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır