"Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

 

Bush pişmanmış! Bush pişmanmış! Bush pişmanmış!

ABD Başkanı George W. Bush, küresel finansal krizin işsizliğe ve emeklilik parasının değerinin düşmesine yol açmasından üzüntü duyduğunu dile getirdi ve ekonomik durgunluğu aşmak için hükümetin gerekirse daha fazla müdahalede bulunmasını destekleyeceğini söyledi.

ABC televizyonuna röportaj veren Bush, ‘’Elbette bu (ekonomik kriz) olduğu için üzgünüm. Şurası açık ki, insanların işini kaybetmesi veya emeklilik paralarının eridiği endişesini taşıması fikrinden hoşlanmıyorum. Diğer taraftan Amerikan halkı bizim sistemi koruyacağımızı bilmeli’’ dedi. ABC röportajında Irak Savaşı’na da değinen Bush, başkanlığının en büyük pişmanlığının, Irak’ın devrilen ve idam edilen eski lideri Saddam Hüseyin’in ABD’ye karşı tehdidinin boyutuna ilişkin ‘’istihbarat başarısızlığı’’ olduğunu söyledi. Bush, ABD Kongresi’nden aldığı destekle, elinde kitle imha silâhları bulundurduğu iddia edilen Saddam Hüseyin rejimine karşı Mart 2003’de Irak’a girmişti. Ancak daha sonra, Saddam’ın kitle imha silâhları olmadığı ortaya çıktı. İstihbarat raporları farklı olsaydı ve Saddam’ın elinde kitle imha silâhlarının bulunmadığını gösterseydi, yine Irak’ın işgali emrini verip vermeyeceği sorusuna Bush, ‘’Bu ilginç bir soru. Ne olurdu tahminde bulunamam. Bu konuda spekülasyon yapmak benim için zor’’ cevabını verdi.

03.12.2008


 

Böyle Müslümanlık olmaz

Mumbai'deki Müslüman birlikleri, terör saldırılarının ardından ölü ele geçirilen 9 teröristin cesetlerini İslâm mezarlıklarına kabul etmiyor. Dawat-i İslâm cemaati lideri Abdur Razzak, "suçsuz insanları öldürenlerin Müslüman olamayacağını, bu vicdansız insanlara Müslüman mezarlıklarında yer vermeyeceklerini" söyledi.

İSLÂMLA VE CİHADLA İLGİSİ YOK

“İslâm ve sözde cihad adı altında yapılan terör, 200 milyonu aşan Hintli Müslümanları utandırdı" diyen Abdur Razzak, teröristlerin Müslümanların ne kalbinde, ne de kabristanında yeri olduğunu ifade etti. Müslümanlar Birliği Vakfı Başkanı İbrahim Tai de, teröristlerin Müslüman kabristanlarına getirilmemesini istedi.

Hİndİstan’I sarsan terör olaylarının ardından ölü ele geçirilen 9 teröristin cesedi ortada kaldı. Mumbai şehrinde bir araya gelen Müslüman birlikleri, bütün Müslüman mezarlıklarına teröristlerin cesetlerini kabul etmeme talimatı verdi. Hindistan’daki Dawat-i İslâm cemaati lideri Hamid Abdul Razzak, “suçsuz insanları öldürenlerin Müslüman olamayacağını bu yüzden bu vicdansız insanlara Müslüman mezarlıklarında yer vermeyeceklerini” söyledi. “İslâm adına yapılan bu sözde cihad adı altındaki terör, 200 milyonu aşan Hintli Müslümanları utandırdı” diyen Razzak, teröristlerin ne Müslümanların kalbinde ne de kabristanında yeri olduğunu ifade etti. Müslümanlar Birliği Vakfı Başkanı İbrahim Tai ise, polisin teröristleri Müslüman kabristanlarına getirmemesini belirterek, getirilmesi halinde izin vermeyeceklerini aktardı. Mumbai saldırılarından sonra Hindistan’da birçok sivil toplum örgütü ve farklı dinlerden cemaat liderleri bir araya gelerek teröre lânet okumuştu.

Öte yandan saldırılarda teröristlerin yaklaşık 60 saat süren eylemleri sırasında kokain ve diğer uyarıcılarla ayakta kaldığı bildirildi. İngiliz Daily Telegraph gazetesinin internet sitesinde, Hintli yetkililerin açıklamalarına dayandırılan haberde, 180’den fazla kişinin öldüğü saldırıların düzenlendiği bölgelerde yapılan incelemelerde uyuşturucu zerk etmek için kullanılan şırıngaların bulunduğu, şırıngaların, LSD ve kokain kalıntıları içerdiği belirtildi. Daha sonra teröristlerin kanında da uyuşturucu izine rastlandığını ifade eden yetkililer, saldırganların ayrıca, fiziksel açıdan güçlenmek için steroid kullandıklarının ortaya çıktığını kaydettiler. Bir yetkili, teröristlerin kullandıkları uyuşturucuların, bu kişilerin komandolarla susuz ve gıdasız 50 saatten fazla çatışmalarını açıkladığını belirtti.

Teröristler kokainle ayakta kalmış

Hindistan’ın Mumbai şehrinde düzenlenen, 170’den fazla kişinin öldüğü saldırılarda teröristlerin yaklaşık 60 saat süren eylemleri sırasında kokain ve diğer uyarıcılarla ayakta kaldığı bildirildi.

03.12.2008


 

Askersiz ülke 60. yılını kutluyor

Latİn Amerika ülkesi Kosta Rika’da, millî ordunun lağvedilişinin 60. yıl dönümü törenle kutlandı.

Törende konuşan Meclis Başkanı Francisco Pacheco, “silâhlı kuvvetlerin lağvedilişi, tarih kitaplarında ve tozlu raflarda kalmamalı; bu, kolektif bir hayat programı, bir değerler kılavuzuydu...” dedi.

Başkan Pacheco, “bugün kutladığımız bu bilgece karar alınmasaydı, geçmişimiz çatışmalar tarihinden başka bir şey olmayacaktı. Bu sayededir ki, ülkemiz kan ve gözyaşından kurtuldu. Ordunun kaldırılması, Kosta Rika için hayırlı olmuştur” diye konuştu.

1948’DE LAĞVEDİLDİ

Asilerin lideri “Don Pepe” lâkaplı Jose Fifueres Ferrer, iç savaşın ardından devlet başkanı olduktan sonra orduyu güçlendirme yoluna gitmemiş, aksine 1 Aralık 1948’de silâhlı kuvvetleri lağvetmişti.

03.12.2008


 

Hollanda’ya kar yağdı

Hollanda’ya çok nadir yağan kar hafta başında her yeri bembeyaz bir örtü ile süsledi. Rabbim her şeyi güzel yaratıyor, yapıyor.

Hollanda,—eğer bu benzetme uygun olursa İngilizlere rağmen kıtlık ve yokluk günlerinde İrlanda’ya Osmanlı’nın yardımına benzer—küresel krizden dünyada en çok etkilenen Avrupa ülkesi İzlanda’ya 1.3 milyar Euro borç verecek.

Ülke genelinde aile içi şiddeti ilgililere bildirmek ve bitirmek için 35 merkez faaliyete geçti.

Küresel krizi daha kolay atlatmak için alınan tedbirlerden biri de; Hollanda Parlamentosunun bir kararı oldu. Buna göre Rumen ve Bulgar işçilere daha önceden belirlenenden daha uzun bir süre sınırlar kapalı kalacak.

Türkiye’de, Baykal örtülülerden oy almak için ya da başka amaçlarla örtü olayına yumuşak yaklaşırken, Hollanda’da İslâma karşı önyargıları masaya yatırmak isteyen Hollandalı iki san'atçı kendi imzalarını taşıyan farklı türban tasarımlarını sergiledi. Konuyla ilgili haberler bazı gazetelerde yer aldı.

Bir süre önce gazeteci Mehmet Ali Bulut, Bediüzzaman Hazretlerinin ‘Şuâlar’ isimli eserinden ilhamen 2009 yılında başörtüsüne ülkemizde daha hoşgörülü bakılacağını ve örtülülerin rahat bir nefes alabileceklerini ima eden bir yazı yazmıştı internette.

Said Hafızoğlu’nun “Chicago’da İslâma güzel tanıtım,” Umut Yavuz’un, “Brüksel’de ezanlar susmuyor,” “Hac yolculuğu Romen Müslümanları birleştirdi” ve “Almanya İslâmı benimsedi” haberleri ve Halil Uslu’nun Hollanda izlenimlerinden bahseden “Avrupa’da vatan sevgisi” ve Genç Yaklaşım dergisinin Ağustos 2008 sayısında belirtildiği gibi İslâm artık Avrupa’nın (Batının) bir numaralı gündemidir, Elhamdülillah.

Cenâb-ı Allah (cc) murad edince elbette çok zor görünen olaylar bile beklenmedik bir şekilde tezahür eder. Yeter ki biz lâyık olalım ve üzerimize düşen vazifeyi bihakkın yerine getirelim. Risâle-i Nurları insanlara ulaştırmak iman hizmeti olduğu için dünyadaki bütün meselelerden daha önemlidir. Merhum Albay Hulusi Yahyagil Ağabey asker olduğu halde, hayatının en büyük gayesinin ve vazifesinin iman ve Kur’ân hizmeti olduğunu hayatıyla ispatlamasıdır. Kâzım Güleçyüz’ün ifade ettiği gibi zındıka komitesi için en büyük tehlike (Hasan Ali Yücel’in itirafıyla) Nur Risâleleridir. Bir ara Prof. Dr Cahit Tanyol yazmıştı: “Bir de baktık ki, Nutuk’un karşısında Nur Risâleleri gürül gürül okunuyor. Bizim devlet imkânları ile yapamadığımızı Said Nursî tek başına gerçekleştirdi.”

Not: Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik ederim. Bursalı Mehmet Çakmak ve Hacı Ali Bakgör amcalara Allah’tan rahmet, kederli ailelerine Cenâb-ı Allah’tan sabr-ı Cemil dilerim.

H. KÜBRA AKDEMİR

03.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır