"Gerçekten" haber verir 07 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

 

Zerdari’ye kötü telefon şakası

Pakİstan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari’ye, Hindistan’daki saldırılardan 2 gün sonra telefonda yapılan bir şaka, ülkeyi alarma geçirdi.

Dawn gazetesinin haberine göre, 28 Kasımda Hindistan’ın Mumbai şehrinde düzenlenen terör saldırılarından 2 gün sonra kendisini Hindistan Dışişleri Bakanı Pranab Mukherjee olarak tanınan bir kişi Zerdari’yi aradı ve tehditkâr bir ifadeyle konuştu. Bunun üzerine nükleer silâhlara sahip Pakistan güçleri alarma geçirildi. Pakistan Hava Kuvvetlerinin, 24 saat süreyle herhangi bir Hindistan saldırısına karşı ‘’yüksek düzeyli alarm’’ durumunda tutulduğu belirtildi. Haberde, Zerdari’yi arayan ve kendini Hindistan Dışişleri Bakanı olarak tanıtan kişinin ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Condoleeza Rice’ı da aradığı ancak ulaşamadığı kaydedildi. Şakayı yapan kişinin kim olduğunun araştırıldığı belirtildi. Bir diplomat da Reuters ajansına gazetenin haberini doğruladı. Hindistan, 171 kişinin ölümüne sebep olan saldırılarla Pakistan’ın ilgisi olduğunu ileri sürüyor.

07.12.2008


 

HİNDİSTAN’DA İKİ GÖZALTI

Hİndİstan’In Mumbai şehrindeki saldırıların ardından polis, teröristlere cep telefonu kartı temin eden 2 kişiyi gözaltına aldı.

Polis yetkilisi Javed Şahim, 2 kişinin, geçen hafta 171 kişinin ölümüne sebep olan saldırıları düzenleyen 10 teröriste SIM kartı temin ettiğini belirtti. Şahim, gözaltına alınan adamlardan birinin Hindistan’ın Keşmir bölgesinden, diğerinin ise Batı Bengal’den geldiğini kaydetti. Saldırılarla ilgili olarak sağ ele geçirilen ve şu an polis nezaretinde tutulan bir terörist bulunuyor.

07.12.2008


 

Ateşkes İsrail’e yarar

Gazze’dekİ Filistin örgütlerinden İslâmî Cihad, bölgenin bütün giriş kapılarının kapalı tutulmasının devam ettiği şartlarda İsrail ile ateşkesin devamından yana olmadığını açıkladı.

İsrail ile Gazze Şeridi’ndeki fiilî yönetimi elinde bulunduran Hamas ve diğer gruplar arasında 19 Aralıkta süresi dolacak ateşkesle ilgili ilk kez kesin görüşünü açıklayan İslâmî Cihad liderlerinden Halid El Batş, örgütün tek taraflı ateşkesi “kabul etmediğini” belirtti. El Batş, “Biz açlıktan ölürken, İsrail ateşkesten yararlı çıkan tek taraf” diye konuştu. Halid El Batş, İsrail’in geçişleri sınırlı şekilde açarak insanî yardımlara izin vermesini, “karne ile yiyecek dağıtımına” benzetti ve böyle bir durum karşısında direniş eylemlerine son vermelerinin mümkün olmadığını söyledi.

“İslâmî Cihad, bunun yerine siperlerde ölmeyi tercih eder” diyen El Batş, Hamas’ın ateşkesin geleceğiyle ilgili olarak kendilerine herhangi bir baskı yapmadığını ifade ederken, “Eğer bütün taraflardan ateşkesin kabulünü istiyorlardıysa, neden kendi görüşlerinin kabulü konusunda bizimle müzakere yapsınlar?” diye sordu.

El Batş, direnişin Filistin halkının birliğini sağlamak ve İsrail ablukasını kırmak için tek yol olduğunu savundu.

Filistin ulusal birliği konusunda da El Batş, Mısır’ın bu konudaki çabalarını yineleyeceğini ve Kurban Bayramının ardından tarafları yeniden görüşmeye çağıracağını umduğunu söyledi. El Batş, Mısır’ın, başarısız kalan son Kahire görüşmelerine rağmen, ilgili gruplarla konuyla ilgili temaslarını kesmediğini ifade etti.

07.12.2008


 

“Fransa yanlış yaptı”

FransIz parlamentosunun tarihî olaylar hakkında yasa çıkarma girişimlerine Fransız entelektüellerinin tepkisi giderek artıyor.

Hazırlanan bir raporda, Parlamentonun tarihî konularla ilgili yasa yapmaya son vermesi yönünde görüş belirtildi. Meclis komisyonunun görüşlerine başvurduğu isimlerden biri olan filozof Paul Thibaud, “Politikacılar her zaman tarihten bahsetmeliler. Büyük siyasetçiler genelde tarih üzerine kafa yormuş insanlardır. Fakat tarihi kullanarak, temel alarak tarih yazamazlar, tarihî gerçeğin ne olduğuna karar veremezler. Yalnızca tarih hakkındaki fikirlerini beyan edebilirler. Bunların ikisi kesinlikle farklı şeyler.” ifadelerini kullandı.

07.12.2008


 

Füze kalkanı işe yarıyor

ABD ordusunun füze kalkanı projesi çerçevesinde, Kuzey Kore ya da İran tarafından fırlatılabilecek uzun menzilli füzeleri havada vurma konusunda başarılı bir deneme yaptığı bildirildi.

Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre, havada vurulacak hedef füze Alaska’daki Kodiak’tan, gelen füzeyi Pasifik üzerinde havada vuracak füze ise California’daki Vandenberg Hava Üssü’nden fırlatıldı. Hava üssünden fırlatılan füzenin gelen hedef füzeyi TSİ 22.29’da vurduğu belirtildi. Füze kalkanı sisteminin ana üreticisinin Boeing şirketi olduğu kaydedildi.

07.12.2008


 

Papadopulos ağır hasta

Solunum yetmezliği şikâyetiyle 22 Kasım’dan bu yana Lefkoşa Rum Genel Hastanesi Yoğun bakım servisinde tutulan ve Akciğer kanseri olduğu açıklanan Kıbrıs Rum yönetimi eski lideri Tasos Papadopulos’un sağlık durumunun ağırlaştığı bildirildi.

Solunum güçlüğü şikâyetinin artması üzerine önceki gün öğleden sonra oksijen tedavisi uygulanmaya başlanan 69 yaşındaki eski Rum lider Papadopulos’un sağlığı, akşam saatlerinde kötüleşti. Rum kaynaklarına göre, Papadopulos’un doktorları, ‘’artık beklemekten başka yapacak bir şey kalmadığını’’ açıkladı.

07.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır