"Gerçekten" haber verir 23 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

15 milyon öğrenci için tatil başlıyor

İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci ve 600 bine yakın öğretmen, yarıyıl tatiline hazırlanıyor. 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi, bugün sona erecek. Örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler, ilk yarıyıldaki çalışmalarının karşılığı olan karnelerini alacak ve yaklaşık 2 haftalık yarıyıl tatiline çıkacak. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 9 Şubat 2009 Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler 12 Haziran 2009 Cuma günü karne alacak ve 3 aylık yaz tatili başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı geçen eğitim-öğretim yılında ilköğretim öğrencileri için başlattığı ‘’sanal karne’’ uygulamasını bu yıl ortaöğretim öğrencileri için uygulayacak.İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ‘’sanal karne’’ verilecek. Veliler, MEB’in ‘’www.meb.gov.tr’’ adresli internet sitesine çocuklarının T.C. kimlik bilgileri ile girerek karneleri görebilecekler.

2009-2010 eğitim-öğretim yılının 7 Eylül 2009’da başlaması planlanıyor.

SINAV TAKVİMİ

Öğrenciler açısından 2008-2009 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, sınavlar sebebiyle ilk yarıyıldan daha yoğun geçecek. Seviye Belirleme Sınavı, ilköğretim 6. sınıflar için 13 Haziran 2009, 7. sınıflar için 7 Haziran 2009 ve 8. sınıflar için ise 6 Haziran 2009 tarihlerinde yapılacak. İlköğretim 5. sınıf ile liselerin 9, 10 ve 11. sınıflarında okuyan öğrencilerin katıldığı Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (DPY) 3 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştirilecek. İlköğretim 8.sınıf için DPY sınavı 6 Haziran 2009, ilköğretim 7. sınıf için 7 Haziran 2009, ilköğretim 6. sınıf için ise 13 Haziran 2009 tarihlerinde düzenlenecek. Üniversiteye giriş sınavı ise 14 Haziran 2009 tarihinde yapılacak.

AİLELERE KARNE UYARISI Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı (RSHM), karnenin, çocuğun ilgi, yetenek, zekâ ve hayat okulundaki başarısının bir göstergesi olmadığını, sadece derslerde bazı eksikliklerinin olduğunu göstermek için öğrenci ve veliye verilen bir uyarı belgesi olduğunu bildirdi. RSHM’nin açıklamasında, ilk ve ortaöğretimde yaklaşık 15 milyon öğrencinin yarın karne alacağı hatırlatılarak, ailenin tutumunun, çocuğun okul başarısını etkilediği belirtildi. Çocuğun bütün davranış ve aktivitelerinin yanı sıra, ders çalışma süreçlerini de kontrol altında tutmaya çalışan, çocuklarının herhangi bir işi tek başına yapabileceğine inanmayan aşırı kontrolcü ailelerin yanında, çocukları ile aşırı ilgili olup, onlara görev vermeyerek ve işleri kendileri üstlenerek, çocuklarını daha mutlu edeceklerini düşünen aşırı koruyucu aileler de bulunduğu ifade edilerek, her 2 aile tipinin de çocukların sorumluluk duygusunu kazanmalarını engelleyip tembelleşmelerine neden olduğu vurgulandı. Küçük yaşlardan itibaren çocuklarına yapabilecekleri görevleri veren, bunları yaptıklarında da olumlu söz ve tutumlarla, olumlu davranışların ortaya çıkmasına katkıda bulunan destekleyici aile tipinin, çocuğun kendine güven duygusunun gelişmesine katkıda bulunduğu bildirilerek, ‘’Çocuğunuzun karnesi ister başarılı, ister kırık notlarla dolu olsun onu kucaklayın ve sevginizi gösterin’’ uyarısında bulunuldu.

23.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ERHAN GÖKSEL DE GÖZALTINA ALINDI

  TÜSİAD Başkanı Yalçındağ: AB süreci 3 yıldır yürümüyor

  Doğru yoldasınız

  CHP niye telâşlı?

  AKP’li Arslan: TRT-Şeş resmî ideolojinin sesi olmasın

  Gölcük’te kaza: 6 asker şehit

  Doğu Perinçek: İktidarı deviremedik, yazıklar olsun

  Benzine indirim 3 ayda, zam anında

  Devlet, 70 bin memur alacak

  Erdoğan’dan valilere 29 Mart talimatı

  Babacan: İsrail’le ilişkilerimiz etkilenmez

  TRT’ye ‘Tuncay Güney’ soruşturması

  15 milyon öğrenci için tatil başlıyor

  Tatilde trafiğe dikkat

  Ardahan’da Sibirya soğukları

  Gazze’ye iki asprin, bir toka

  Artık “İsrail” diye çağrılmak istemiyor

  Dozer operatörü, yol açarken öldü

  Guantanamo cehennemi

  Obama’nın konuşmaları ders kitabı oldu

  Temiz hava ömrü uzatıyoR

  Çocuktan al haberi

  Japonlar nikotinsiz tütün üretecek

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır