"Gerçekten" haber verir 28 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Yanlış yerde mi arandılar?

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına 48 saat sonra ulaşıldığı açıklandı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın verdiği ilk bilgilere göre, enkaza ilk olarak bölgedeki korucular ulaştı. Daha sonra arama ekipleri de enkazın bulunduğu tepeye yönlendirildi. Düne kadar enkazın yanlış yerde arandığı iddia edildi.

Enkaza 2 gün sonra ulaşıldı

İçinde BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının bulunduğu helikopterin enkazına 2 gün sonra ulaştı. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri arama çalışmalarına gece boyunca karadan devam edildi. Sabahın ilk ışıkları ile birlikte de havadan arama kurtarma çalışmaları başladı. Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü’nden saat 07.00 itibarıyla yapılan açıklamada, gece boyunca devam eden çalışmalarda, Genelkurmay Başkanlığı’nca saat 00.15’de kaldırılan arama kurtarma helikopterlerinin yoğun hava muhalefeti dolayısıyla 01.30’da geri dönmek zorunda kaldıkları ifade edildi. Günün ışımasıyla birlikte Genelkurmay Başkanlığı’na ait 2 adet Skorsky helikopterin saat 05.45’te kalktığı, fakat bu helikopterlerin de yoğun hava muhalefeti sebebiyle 06.15’te geri dönmek zorunda kaldıkları kaydedildi.

Bir Cooger tipi helikopterin Süleymanlı bölgesinde arama çalışmalarını sürdürdüğü, 1 adet Casa uçağının da bölgede arama çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Doğal Afet Kurtarma Taburu, Özel Harekât ve Jandarma timlerinin karadan arama kurtarma faaliyetlerine devam ettikleri ifade edildi. Açıklamaya göre, bölgede toplam 12 helikopter, 1 uçak ile iki bin civarında asker, sivil ve sağlık personeli arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

Bölgede, arama çalışmalarına katılan ekip ve ekipmanlar şöyle: ‘’Genelkurmay Başkanlığına ait 3 adet Skorsky helikopter, 1 adet Cooger tipi helikopter ve bir Casa uçağı, Sağlık Bakanlığına ait 2 adet ambulans helikopter, 20 kişilik 4 medikal kurtarma ekibi, 14 ambulans ve toplam 79 sağlık personeli, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 4 adet helikopter, Doğal Afet Kurtarma Taburu’ndan (DAK) 12’şer kişilik 2 özel tim, Orman Genel Müdürlüğünden 2 helikopter, 145 araç, 52 personel, bölgedeki jandarma, subay, astsubay, erbaş, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ekiplerinden 246 personel, 33 araç, 1 kar aracı ve 1 arama köpeği, 897 geçici köy korucusu, 60 Akut personeli.’’ Bu arada Türk Kızılayı, bölgeye, arama kurtarma çalışmalarına destek için 2 TIR, 4 öncü haberleşme araca ve 14 kişilik uzman afet ekibi gönderdi.

TSK’NIN BÜTÜN İMKÂNLARI

SEFERBER EDİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Türk Silâhlı Kuvvetleri olarak bütün imkânların seferber edildiğini belirterek, bölgede TSK’ya ait 7 adet hava aracı ve bin 707 TSK personeli bulunduğunu bildirdi.

TOPTAN: OLUMSUZ HAVA

ÇALIŞMALARI ETKİLİYOR

Göksun’da İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile birlikte Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu’nu ziyaret eden TBMM Başkanı Köksal Toptan ise devletin bütün imkânlarıyla arama çalışmalarının yapıldığını belirtti. Toptan, ‘’Arama çalışmaları sürüyor. Ancak, olumsuz hava şartları çalışmaları etkiliyor. Her türlü teknik imkân, destek kullanılıyor. Ancak, kar yağışı ve sis yüzünden bazen helikopter uçuşları yapılamıyor’’ diye konuştu.

DÜŞTÜĞÜ BÖLGE AÇIK ALAN

Kahramanmaraş'ın merkez Döngel köyü muhtarı Yılmaz Tilki, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin enkazını bulduklarını, içinde donmuş 2 kişi olduğunu gördüklerini söyledi. Muhtar Tilki, Kanal 24 televizyonuna yaptığı açıklamada, saat 06.30'dan itibaren 17 kişilik ekiple arama çalışmalarına katıldıklarını belirterek, ''Kızılöz Yaylası'nı geçip patikaya girdik. Arabadan inip yürümeye devam ettik. Helikopterin enkazını bulduk. Helikopterin düştüğü bölge açık bir alan'' dedi. Kendisinin ve beraberindekilerin de donma tehlikesi geçirdiğini kaydeden Tilki, ''kimsenin arama yapmadığı bir yer. Çok açık bir bölge. Burayı nasıl akıl edememişler, şaşırdık. Parçaları 100-150 metrelik alanda dağınık vaziyette. Üzerinde kar var. Helikopterin içinde 2 kişi donmuş durumda, diğerlerini göremedim. İçeridekilerin birinin üzerinde takım elbise ve turuncu kaban var'' diye konuştu.

YENİ KOORDİNATLARDA ARANDI

Öte yandan BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, helikopterin bulunması çalışmalarıyla ilgili olarak, ‘’Kısa bir süre önce bizim partili 4 mühendis arkadaşımız temin ettikleri GPS cihazıyla bir koordinat belirlediler. Bu koordinat dağın güney tarafında, ama birkaç saat öncesine kadar dağın kuzey tarafında arama yapılıyordu. Bunu anlayabilmek, izah edebilmek mümkün değil’’ dedi.

28.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  “Türkiye şokta”

  Yanlış yerde mi arandılar?

  Yanlış yerde mi arandılar?

  Bütün mitingler iptal edildi

  BBP: Kurtarmada geç kalınd

  KRİZİN FATURASINI FAKİRLER ÖDEMESİN

  Rektör atamalarını etkilemişler

  Kanal 7’den Baykal’a dava

  Pakistan’da camiye saldırı: 48 ölü

  BM: Dine hakaret suç

  DP geleneği darbelere karşıdır

  Sandığa gidiyoruz

  YSK: Oyunuzu kullanın

  DÜNYA BARIŞININ ANAHTARI SEMAVÎ DİNLERDE

  15 milyon TL’ye saat aldı

  BEDİÜZZAMAN DİYOR Kİ:

  Medeniyetin sonunu güneş mi getirecek?

  200 kat etkili kanser ilâçları geliyo

  Cepten internet televizyonu yayını yapın

  Uzmanlar uyarıyor: Mikroplarla yaşıyoruz

  Saatler bu gece 1 saat ileri alınacak

  BU YIL UYGULAMA SEÇİMLERE RASTLIYOR

  ‘Yağmur dursun duâsı’

  Can Kardeş’ler, kitap sever

  Alanya’da baraj alarmı

  Mizah mesleğinin piri Nasreddin Hoca

  Meteoroloji’den kar yağışı uyarısı

  Liseli öğrencilere aşı yapılacak

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis