15 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Şefkatli devlet olamaz mıyız?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘’Türkiye, Türk’ü, Kürt’ü, Türkmen’i, Alevi’yi, Sünni’yi, Müslüman’ı, Hristiyan’ı kucaklayan şefkatli, merhametli, adaletli bir devlet olamaz mı? Biz, bunu yapmaya çalışıyoruz’’ dedi.

Günay, AKP Eskişehir İl Teşkilatı tarafından Gar Düğün Salonu’nda verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Ramazan ayının halkın dayanışma ve paylaşma duygusunu güçlendirdiğini belirtti. Günay, ‘’Komşu açken tok yatan benden değildir’’ anlayışını benimseyen bir toplumun mensupları olarak bu anlayışı gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini dile getirdi. Türkiye’yi dayanışmanın, barışın, kardeşliğin, dostluğun ve birlikteliğin yaşandığı bir ülke haline getirmek istediklerini ifade eden Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Bu niyet ve kararlılıkta Allah bizi muvaffak etsin. Gelecek hafta da bayramımızı kutlayacağız. Bayram, ilginç tartışmaların yaşandığı günlerin ardından bir vaha gibi bizi bekliyor. Bayrama giden süreçte milletimizin içindeki kırgınlıklar, dargınlıklar sona ersin, nifak tohumları artık yeşermesin. Barış, bereket ve birlik tohumlarının yeşermesi için seferberlik, açılım ve girişim sergilemeye çalıştık. Bu niyetimizi ve gayretimizi karartmaya, insanların aklını karıştırmaya çalışanlar oldu. Osman Gazi ile birlikte gazi unvanını alan ilk kişi bir Rum tekfuruydu. Ertuğrul Gazi ve Osman Gazi yola çıkarken, topraklarda yaşayan herkesle dayanışma kurdu. Aynı toprakları paylaştığı insanları, (Rum, Türk, Kürt, Ermeni, Alevi, Sünni) diye ayırmadan bir aşiretten bir cihan devlet kurdular. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nde bu topraklarda yaşayan herkesi bir ekip ve kardeş sayamaz mıyız? Türkiye, Türk’ü, Kürt’ü, Türkmen’i, Alevi’yi, Sünni’yi, Müslüman’ı, Hristiyan’ı kucaklayan şefkatli, merhametli, adaletli bir devlet olamaz mı? Biz, bunu yapmaya çalışıyoruz. Bazıların aklı 1980-1990’da kalmış, soğuk savaş döneminde. Artık, ayrımlar üzerinde siyaset yaptırmayacağız. Kavga politikası değil, hizmet politikası yapıyoruz.’’

‘’ARTIK ÇOCUKLARIMIZ ŞEHİT OLMASIN’’

‘’Hükümetin önüne şehitlerin çıkartıldığını’’ söyleyen Günay, ‘’Bunları unutmamız mümkün mü? Onlar, yakınlarımızın çocukları. Onların anası, babası gibi yüreğimiz acıyor. Artık çocuklarımız şehit olmasın. Kan, çatışma ve kavga artık dursun. Kimsenin anası ağlamasın’’ diye konuştu. Anaların göz yaşlarının ideolojisinin olmadığını, onların evladının neden öldüğünü bilmediğini ifade eden Bakan Günay, ‘’O, evladı öldü bilir. Hiçbir vatan evladı ölmesin, artık. Türkiye, kaynağını silahlanmaya, birbirini yok etmeye, çatışmaya değil, fabrika kurmaya harcasın’’ diye konuştu.

15.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İnançsızlığa karşı işbirliği yapmalıyız

  BİR SOSYAL YARDIMLAŞMA SİSTEMİ

  Sigorta şirketleri sınıfta kaldı

  İstanbul’da sanayiye yeni planlama geliyor

  İçeride sevinç dışarıda tepki

  AİHM’in kayıp Rum kararı 18 Eylül'de

  Bakanlıktan füze açıklaması

  Topraktan mühimmat fışkırıyor

  Çukurca’da bir şehit daha

  “Kapalı oturuma” açık tehdit

  Alkolizm afetini durduralım

  24 saatte trenle Mekke

  Şefkatli devlet olamaz mıyız?

  Büyük uyuşturucu operasyonu

  Bayramda cezaevlerinde açık görüş yapılacak

  Hurmadan biyoyakıt üretilecek

  Nüfus cüzdanını kaybedene ceza

  Avrupalı gençlere turşu kurma eğitimi

  Sinevizyonlu vaaz cemaati arttırdı

  Vatandaşın derdine ‘Alo Yetiş’

  Afrika’da tehlikeli yeni bir virüs bulundu

  Üzerinden hızlı tren geçti, ölmedi, ama uyanmadı da

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.