15 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Sigorta şirketleri sınıfta kaldı

MÜSİAD Hizmet Sektör Kurulu Başkanı Coşkun Topaloğlu, sigorta şirketlerinin hasar tesbiti amacıyla yaptıkları ekspertiz çalışmalarında, firmalara daha işin başında ‘’çıkardıkları zorluklar ile’’ kara gün dostu olmadıklarını gösterip ‘’sınıfta kaldıklarını’’ söyledi.

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hizmet Sektör Kurulu Başkanı Coşkun Topaloğlu, sigorta şirketlerinin hasar tespiti amacıyla yaptıkları ekspertiz çalışmalarında, firmalara daha işin başında ‘’çıkardıkları zorluklar ile’’ kara gün dostu olmadıklarını gösterip ‘’sınıfta kaldıklarını’’ söyledi.

Topaloğlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Marmara bölgesinde yaşanan sel baskını sonucunda onlarca vatandaşın hayatını kaybettiğini, iş yerleri, araçlarda ve konutlarda ciddi hasarların oluştuğunu ve İstanbul’daki işletmelerde 100’lerce milyon lirayı aşan bir zararın olduğunu belirtti. Özel sigorta şirketlerince sigortalı olan işletmelerin, hızlı ve eksiksiz hizmet alma beklentisi taşıdıklarına dikkati çeken Topaloğlu, şunları kaydetti: ‘’Beklenen hizmeti çok hızlı veren şirketler olmakla birlikte hasar tespiti için ekspertize gönderilen eksperlerin, işletmeleri ve vatandaşları sorgularcasına ve şüpheli gözle yaklaşımları zaten canı yanan işletme sahiplerini ve vatandaşlarımızı daha çok yaralamıştır. Mevcut küresel mali krizle birlikte zor günler geçiren bölgedeki işletmelere ikinci bir darbe olan bu afetin yaralarının sarılması noktasında en büyük görevin düştüğü sigorta şirketleri, hasar tespiti amacıyla yaptıkları ekspertiz çalışmalarında firmalara daha işin başında çıkardıkları zorluklar ile kara gün dostu olmadıklarını gösterip sınıfta kalmıştır. Bu tür katastrofik hasarların ülkemizde her zaman olmadığı gerçeğinden hareketle, sigorta şirketlerinin sigortalılarını rehabilite etmesi, işletmelerin zararlarının karşılanması noktasında daha duyarlı olması gerektiğini düşünmekteyiz. Sigortalı olup mağdur olan üyelerimiz için MÜSİAD içerisindeki oluşturduğumuz hizmet birimi ile bu konuda zorluk çıkaran sigorta şirketlerin çok yakından takipçisi olacağız.’’

15.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  İnançsızlığa karşı işbirliği yapmalıyız

  BİR SOSYAL YARDIMLAŞMA SİSTEMİ

  Sigorta şirketleri sınıfta kaldı

  İstanbul’da sanayiye yeni planlama geliyor

  İçeride sevinç dışarıda tepki

  AİHM’in kayıp Rum kararı 18 Eylül'de

  Bakanlıktan füze açıklaması

  Topraktan mühimmat fışkırıyor

  Çukurca’da bir şehit daha

  “Kapalı oturuma” açık tehdit

  Alkolizm afetini durduralım

  24 saatte trenle Mekke

  Şefkatli devlet olamaz mıyız?

  Büyük uyuşturucu operasyonu

  Bayramda cezaevlerinde açık görüş yapılacak

  Hurmadan biyoyakıt üretilecek

  Nüfus cüzdanını kaybedene ceza

  Avrupalı gençlere turşu kurma eğitimi

  Sinevizyonlu vaaz cemaati arttırdı

  Vatandaşın derdine ‘Alo Yetiş’

  Afrika’da tehlikeli yeni bir virüs bulundu

  Üzerinden hızlı tren geçti, ölmedi, ama uyanmadı da

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.