23 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Borçlar artıyor

Merkezî Yönetim brüt borç stoku, 30 Kasım tarihi itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,1 artış gösterdi. Hazine Müsteşarlığının verilerine göre, 2008 Kasım ayı sonu itibarıyla 379,6 milyar lira olan merkezî yönetim brüt borç stoku, 2009 yılının aynı döneminde 440,7 milyar liraya çıktı.



ŞIRNAK, SİİRT, HAKKARİ

Türkiye İstatistik Kurumunun, ilk kez açıkladığı il bazındaki işsizlik verilerine göre, işsizlik oranının en yüksek olduğu il yüzde 22,1 ile Şırnak oldu. Onu, yüzde 20,5 ile Adana ve yüzde 18,3 ile Hakkari izledi. İşgücüne katılma oranının en düşük olduğu iller de sırasıyla Diyarbakır (yüzde 26,9), Siirt (yüzde 27,2) ve Şırnak (yüzde 29,8) oldu. Verilerin 2008 yılına ait olması, krizin etkilerinin daha da derinleştiği 2009 yılındaki verilerin çok daha çarpıcı ve düşündürücü boyutlara eriştiği endişesini beraberinde getiriyor.



Tek kartla her yerde, toplu ulaşımdan yararlanılacak

BANKALARARASI Kart Merkezi (BKM) tarafından, toplu ulaşım araçlarında kartlı ödeme sistemlerinin kullanımında kolaylık ve yaygınlık sağlanması amacıyla yeni proje başlatıldığı bildirildi.



Madencinin bedeli 15 bin TL

BURSA'NIN Mustafakemalpaşa ilçesinde, 19 işçinin vefat ettiği göçüğün meydana geldiği ocağın ruhsat sahibi firmanın başkanı Nurullah Ercan, olayda vefat eden çalışanların eş ve çocuklarına, 23 Aralık’tan itibaren 15 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu.



UHS, 'temizlik anlayışını' değiştirdi

HİJYEN dezenfeksiyon ve sanitasyon alanında hizmet veren Türkiye’deki tek firma olan Uluslararası Hijyen Servisi (UHS) şirketi, temizliğe yeni bir yüz, yeni bir soluk getirdi.



Promosyon sektörü krizin yaralarını sarıyor

PROMOSYON Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (PROMOTÜRK) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özdem, promosyon sektörünün bu sene geçen yıla oranla yüzde 50 daha iyi olduğunu belirterek, ‘’Geçen yıl çok kötüydü. Bu yıl kötünün iyisi’’ dedi.



Soğuk hava, meyve-sebze fiyatını yükseltti

ANTALYA'DA geçen hafta meydana gelen şiddetli fırtına ve yağışın yanı sıra yılbaşına yaklaşılmasıyla ihracatta kıpırdanmanın olması, sebze meyve fiyatlarının yükselmesine yol açtı.



Çiçekçilerde yılbaşı umudu

ÖZEL günlerde istedikleri satış rakamlarına ulaşamadıklarını belirten çiçekler, yılbaşındaki satışlarla yılı mutlu kapatmayı hedefliyor.



Elmaya da ihracat iadesi

ELMA ihracatına 1 Kasım 2009-31 Mayıs 2010 dönemi için iade desteği sağlanacak.



Benzin 3 kuruş ucuzladı

AKARYAKIT ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatı litrede 2-3 kuruş indirildi.



Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl