23 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

AB savsaklandı

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer, 50 yıllık geçmişe genel olarak bakıldığında, iç sorunların da etkisiyle, ülke yönetimindeki iktidarların çoğunlukla AB’ye üyelik konusunda yeterince atak ve girişimci bir ruhla davranamadıklarını, fırsatları değerlendiremediklerini söyleyerek, “Reformlar, nedense hep son dakikalarda yapılmıştır’’ dedi.


Bir intihar daha

Ezine Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Galip Önder intihar etti. İlçede bir yıl önce göreve başlayan Üsteğmen Önder’in, dün saat 08.00 civarında, taba

Bombalarla yapamadı, ambargoyla yapıyor

İHH’nın Gazze’ye uygulanan ambargoyu delmek amacıyla “Filistin’e yol açık” sloganıyla düzenlediği yardım konvoyu yoluna devam ediyor. Konvoya katılanl


  55 kaçak yakalandı

Kayserİ ve İzmir’de, yurda kaçak yollardan girdiği tespit edilen yabancu uyruklu 55 kişi yakalandı.


  Suriye ile bir kapı daha açıldı

KİLİS Çobanbey Demiryolu Sınır Kapısı, Türkiye ve Suriye ulaştırma bakanlarının katılımıyla açıldı.


  Bulanık’ta “gizlilik” kararı

Muş Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, 16 Aralıkta Bulanık ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili yürütülen soruşturmanın daha sağlıklı yapılması için gizlilik kararı alındığını söyledi.


  ‘Sır ölümlere Meclis el atmalı’

Son dönemlerde TSK’da görev yapmış subaylar başta olmak üzere peş peşe gelen ölümler, Uğur Mumcu Cinayeti Araştırma Komisyonu Başkanvekili Emekli Yarbay Tevfik Diker’in dikkatini çekti.


  “Suikast girişimi’’ vahim bir durum

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ‘’suikast girişimi’’ iddiasına ilişkin olarak, ‘’Böyle bir olay vahim bir durumdur’’ dedi.


  Ahmet Türk hakkında soruşturma

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk hakkında, geçen hafta Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile kapatılan DTP’nin Parti Meclisi üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantının ardından yaptığı açıklamalar sebebiyle soruşturma başlattı.


  HAK-İŞ'ten AB'ye ‘vize’ tepkisi

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye karşı vizeyi ‘’siyasî bir sopa olarak kullandığını’’ söyledi.


  501 saatte 110 kanun çıktı

TBMM'DE 2009 yılında yoğun yasama mesaisi yapıldı. Genel Kurul, 1 Ocak-15 Aralık tarihleri arasında 108 kez toplanırken, 501 saat 39 dakikada 110 kanun çıkarıldı. Bu çalışması tutanaklara 23 bin 877 sayfa olarak yansıyan Genel Kurulda en uzun mesai, 98. birleşimde Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesiyle ilgili yasa tasarısı görüşmelerinde yapıldı.


  Yeni Anayasa için “darbe duâsı”

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Anayasa değişikliği için ellerinde iki seçenek kaldığını belirterek, “Ya bu anayasayı dörtte bir, dörtte bir, dörtte bir, dörtte bir şeklinde tamamını değiştireceğiz, bu bir taktiktir. Ya da yağmur duâsına çıkar gibi darbe duasına çıkacağız, başka da çare kalmıyor” dedi.


  Gül, devletin zirvesini topluyor

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, geçen yıl olduğu gibi, yasama yürütme ve yargı organları başkanlarını bir araya getireceğini söyledi.


  Sokaktaki eylemi EĞİTİMCİ BİTİRİR

TÜRKİYE Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, terör örgütünün eylemlerde kullandığı çocukları sokaktan çekmenin polisin değil eğitimcilerin işi olduğunu belirterek, “Bu çocukların birçoğu eylem anında okulda olması gerekirken sokakta.


  H1N1 gribinin tedavi masrafları devletten

SOSYAL güvencesi olmayan domuz gribi hastalarına, tedavi masraflarına karşılık senet imzalattırılması Sağlık Bakanlığını harekete geçirdi.


  Sigara yasağı uygulaması, işletmelerin yüzünü güldürdü

KAPALI mekanlarda sigara yasağı işletmelerin yüzünü güldürdü. Genişletilmiş sigara yasağının yürürlüğe girdiği 19 Temmuz 2009’dan itibaren 3 bin 22 yeni kahvehane hizmete açıldı.


  Okul servisinde etüt yapıyorlar

KIRIKKALE’DEKİ evlerinden servisle Sulakyurt ilçesindeki okullarına giden Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri gidiş-geliş yaklaşık 2 saat süren yolu öğretmenleri ile birlikte etüt yaparak değerlendiriyorlar.


  Çalışanlara, tez hazırlamadan yüksek lisans fırsatı

İSTANBUL Üniversitesi, nitelikli öğretim üyesi kadrosunun ders vereceği halkla ilişkiler, gazetecilik ve radyo-televizyon alanında ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programları açtı.


  Araçlar köprüde birbirine girdi

HALİÇ Köprüsü üzerinde sabaha karşı görülen gizli buzlanma sürücülere zor anlara yaşattı. Köprü üzerindeki buzlanma sebebiyle duramayan onlarca araç birbirine girdi.


  Havayolunda yolcu hakları düzenlemesi geliyor

ULAŞTIRMA Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) hazırladığı, ‘’Havayolu ile seyahat eden yolcuların haklarına dair düzenleme’’ ile uçuşlarda gecikme ve iptaller sebebiyle oluşan yolcu mağduriyetlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.


  Anlaşma olmazsa ilâç parayla alınacak

SOSYAL Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasındaki anlaşma krizinden 9,5 milyon yeşil kartlı ve askerler etkilenmeyecek.


  MGB, ‘Özgürlük Konvoyuna’ minibüs bağışladı

MERSİN Gönüllüler Birliği, 1 minibüsü “Gazze’ye Özgürlük Konvoyu”na teslim edilmek üzere bağışladı.


  Akdeniz’de 5,4 büyüklüğünde deprem

AKDENİZ’DE 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, merkez üssü Akdeniz olan ‘’şiddetlice’’ depremin saat 08.06’da, 39,2 kilometre derinlikte meydana geldiğini ve 5,4 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.


  Edirne’deki nehirlerin debisi düştü

EDİRNE’DEKİ Tunca Nehri’nin taşması sonucu önceki gün araç trafiğine kapatılan Fatih, Kanuni ve Yeniimaret köprülerinde ulaşım hâlâ sağlanamıyor.


  Güneşkent Antalya’ya doğru

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Temiz Enerji Koordinatörü Erdem Armen, belediye çalışanlarına koordinatörlük çalışmaları ve güneş enerjisi hakkında bilgi verdi.


  Ege’de barajlar yeni yıla dolu girecek

DSİ 21. Bölge Müdürlüğünün faaliyet alanında bulunan Aydın, Denizli ve Muğla’daki barajlarda doluluk oranının yüzde 47’ye ulaştığı, yeni yılda su sıkıntısı çekilmeyeceği bildirildi.


  Havayolu şirketi yolcularını ortada bıraktı

ADANA’DAN Trabzon’a giden özel bir hava yolları şirketine ait uçak, olumsuz hava şartları sebebiyle iniş yapamayınca zorunlu olarak Samsun-Çarşamba Havaalanı’na indi.


  Erciyes’te kar sevinci

ERCİYES Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 55 santimetre oldu.


  Çöpe atılan parçalardan geçiniyorlar

MAHALLE mahalle dolaşarak çöplerden kutu, teneke, demir ve plastik parçalarını, kir-pas demeden toplayan vatandaşlar bu şekilde hem kendilerinin, hem de sektör olan işleri sayesinde yüzlerce ailenin geçimini sağlıyor.


  Cepte tehlike var

Karadenİz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Topbaş, yaptığı açıklamada, cep telefonlarının çok kısa bir zaman içerisinde hem yaygınlaştığını hem de teknolojisinde hızlı değişim görüldüğünü belirterek, bu durumun ‘’sağlık sorunlarına sebep olup olmadığı’’ yönündeki tartışmaları da beraberinde getirdiğini söyledi.


  Paslanma ve parmak izine son verecek buluş

Kocaelİ Üniversitesi (KOÜ) Lazer Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezinde bilim adamları, metal yüzeylere femtosaniye lazerle işleyerek süper hidrofobik (su tutmaz) özellik kazandırmayı başardı.


  Demir eksikliği zekâyı etkiliyor

İnsanlarIn beyin gelişiminin bebeklik dönemindeki ilk iki yaş süreci olduğunu belirten uzmanlar, bu dönemdeki demir eksikliğinin beyin gelişimiyle birlikte zekâ düzeyini olumsuz etkilediğine dikkat çekti.


  Acı, gerçekten paylaşılabiliyor

“AcInI hissediyorum” diyen birçok kişinin fiziksel olarak gerçekten de böyle hissettikleri ortaya çıktı. İngiliz bilim adamlarının yaptığı araştırma çerçevesinde, başkalarının acısını hissettiklerini söyleyen kişilerin bunu söylerken beyinlerinde acı hissiyle bağlı bölgelerde hareketliliğin arttığı gözlendi.


  Ekmeği atıklardan çıkarıyorlar

Mahalle mahalle dolaşarak çöplerden kutu, teneke, demir ve plastik parçalarını, kir-pas demeden toplayan vatandaşlar bu şekilde hem kendilerinin, hem de sektör olan işleri sayesinde yüzlerce ailenin geçimini sağlıyor.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl