01 Şubat 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yeni Asyadan Size

İşte Yeni Asya bu


A+ | A-

Taraf gazetesinin yayınladığı Balyoz darbe planıyla ilgili manşetlerimizden, bilhassa 22 Ocak tarihli “Darbecilerin üç dayanağına demokrasi balyozu vurulsun” manşeti ve bu manşetin hemen yanında yayınladığımız İbrahim Özdabak imzalı karikatür çok ses getirdi.

O günkü bütün gazetelerin manşetlerini “Balyoz Hürriyet’te, manşet Yeni Asya’da” üst başlığı ve altında “Taraf’ın üç gündür yayınladığı haberleri diğer gazeteler de çarşaf çarşaf işliyor. Dün tepkisiz kalan ‘amiral gemisi’ Hürriyet de bugün ‘çark’ edip manşet yaptı. Yeni Asya’nın manşet karesi ise kırıp geçiriyor” ifadeleriyle duyuran Haber 7’deki okuyucu yorumları da ilginçti.

Bazılarına birlikte göz atalım:

l Türkiyede darbe karşısında ilk dik duruşu Yeni Asya yapmıştır. Her zaman fikirlerinin arkasındayız. Teşekkürler Yeni Asya gazetesi.

l En iyi karikatürist: Sayın Özdabak, keskin zekânız ve harika kaleminizle çok yaşayın. Sizi sürekli takip ediyorum. Az okunan bir gazetede çiziyorsunuz, ama şundan eminim ki, çok satan gazeteler size bu hürriyeti vermezlerdi. Siz devam edin çizmeye, biz takip edelim...

l Yeni Asya’nın karikatürü süper. Darbelere ilk günden beri karşı çıkan Yeni Asya’ya tebrikler.

l 40 yıllık istikamet bu işte. Teşekkürler Yeni Asya.

l Yeni Asya süper :)

l Yüz akımız. Her zaman haktan ve haklıdan yana, zâlimin ve zulmün karşısında.. Yeni Asya bu işte!

l Yeni Asya, sana helâl olsun. Çok güzel karikatür. Tebrik ederim. Darbelerin karşısında, hak hukukun yanında, bütün milletini kucaklayan bir gazetesin. Seçilenlerin yanındasın. Darbecilerin karşısındasın. Okunacak gazetesin.

l Yeni Asya gazetesini yürekten tebrik ediyorum. Daha demokrasinin ne olduğunu kimse bilmiyorken demokrat tavır takındıklarını bilirim.

l Yeni Asya her zamanki gibi...

l Yeni Asya’ya kesin bakın. Tam olayı anlatmış.

«««

Ses getiren manşet ve yazılar

Bu yorumlara konu olan 22 Ocak manşetimizin dayandığı yazısında, darbecilerin “yasal” dayanak olarak gösterdiği TSK İç Hizmet Kanunu 35. maddesinin, 2005’te güncellenen Millî Güvenlik Siyaset Belgesinin ve EMASYA planının iptalini isteyen Güleçyüz’ün teklifleri, ertesi günden itibaren diğer bazı köşe yazarlarınca da tekrarlandı.

Ertesi gün Yeni Şafak yazarı Kürşat Bumin, Güleçyüz’ün yazısından ilgili bölümleri aktarırken, aynı gazetede Ali Bayramoğlu, Sabah’ta Nazlı Ilıcak ve Radikal’de Cengiz Çandar gibi yazarlar da aynı yönde benzer tekliflerde bulundular.

Ardından, 24 Ocak’taki “EMASYA planı iptal edilsin” manşetimiz, sonraki günlerde hem diğer bazı gazetelerde, hem de Meclis,, hükümet ve bürokrasi gündeminde mâkes buldu.

7 Ocak’ta attığımız “17 yıl önceki açılımı kim sabote etti?” manşetimiz de, 26 Ocak tarihli Yeni Şafak’ın “1993’teki ilk açılım sabote edildi” başlığıyla teyid edildi.

Medyapolitik sayfamızı dikkatle takip eden okurlarımızca iyi bilinen bu örnekler, “ses getiren manşetler ve yazılar” arşivimize eklenen yeni kayıtlar olarak tarihe geçti.

«««

Suç duyurusu ve basın toplantısında Yeni Asya

Balyoz planının “tutuklanacaklar” listesinde yer alan gazetecilerden 26’sı, planı hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulundular. Konuyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısına, listede adı geçen Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz de katıldı. Çok sayıda TV kamerası ve muhabirin izlediği ve bazı TV kanallarının canlı yayınladığı toplantıda hem demokrasi için güzel bir dayanışma örneği sergilendi, hem de Yeni Asya adına dikkate alınması gereken mesajlar verildi.

«««

Cübbeli Ahmet Hocanın bir TV programında Üstad Bediüzzaman ve Risale-i Nur’la ilgili olarak söylediği istismara müsait sözleri bilâhare Moral FM’de düzeltmesi, hem kendisi, hem İsmail Ağa cemaati, hem de bizler için rahatlatıcı bir gelişme oldu. İnşaallah o düzeltmeyi, söz konusu TV ekranında da yapma fırsatı verilir. Böylece, önceki programı takip etmiş olanlar da bu düzeltmeden haberdar olmuş olur.

«««

Son olarak, muhasebemizden verilen bilgiler ışığında, gazetemiz malî olarak başarılı bir yıl geçirmiş. Bu konuda, en önemli pay, kuşkusuz siz okuyucularımızındır. Bu vesileyle, tüm okuyucularımıza ve emeği geçen herkese bir kere daha teşekkür ediyoruz.

01.02.2010

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Geri


Önceki Yazıları

  (25.01.2010) - Allah razı olsun

  (18.01.2010) - Uhuvvet hamlesi

  (21.12.2009) - Hastalar Risalesi haftası

  (14.12.2009) - Sıra Hastalar Risalesi’nde

  (07.12.2009) - Açılımda Said Nursî’nin önemi

  (30.11.2009) - Sürprizlere devam

  (23.11.2009) - Kurban Bayramı ilâvesi

  (16.11.2009) - Said Nursî ve demokratik açılım

  (09.11.2009) - Buruk haftanın ardından

  (02.11.2009) - Toplantı haftası

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdullah ERAÇIKBAŞ

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ahmet ÖZDEMİR

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Ali Rıza AYDIN

  Atike ÖZER

  Baki ÇİMİÇ

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Gültekin AVCI

  H. Hüseyin KEMAL

  H. İbrahim CAN

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Mehtap YILDIRIM

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Muzaffer KARAHİSAR

  Nejat EREN

  Nurullah AKAY

  Osman GÖKMEN

  Osman ZENGİN

  Raşit YÜCEL

  Recep TAŞCI

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet BAYRİ

  Saadet TOPUZ

  Said HAFIZOĞLU

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Semra ULAŞ

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Umut YAVUZ

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin YAŞAR

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Ümit KIZILTEPE

  İbrahim KAYGUSUZ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl