06 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

 

Deprem Meksika’da: 7,2

MEKSİKA’NIN kuzeybatısındaki Aşağı Kaliforniya bölgesinde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde iki kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı bildirildi.

Mexicali kentinde ölen iki kişiden birinin yıkılan bir evin altında kaldığı belirtildi. Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezinin (USGS) yaptığı açıklamaya göre, ABD-Meksika sınır bölgesinde bulunan ve 900 bin kişinin yaşadığı Mexicali kenti yakınında, yerin 10 kilometre altında meydana geldi. USGS, Meksika’ya yakın ABD eyaletlerinde de hissedilen depremin merkez üssünün Meksika’daki Guadalupe Victoria kentinin 26 kilometre güney-güneybatısı ve ABD’nin güneybatısındaki Arizona eyaletindeki San Luis kentinin 64 kilometre güneybatısı olduğunu bildirdi. Aşağı Kaliforniya eyaletinin Sivil savunma yetkilisi Alfredo Escobedo CNN’e yaptığı açıklamada, valinin eyalete olağanüstü hal ilan ettiğini, en az bir binanın yıkıldığını ve bazı binaların hasar gördüğünü belirtti. Depremin, ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles kentinin batısındaki Riverside bölgesinde çok şiddetli hissedildiği belirtildi. Öte yandan Endonezya'nın Sulavesi adası açıklarında 6,2 büyüklüğünde bir deprem oldu.




Gündemin nabzını tutmak için tıklayın!
www.sentezhaber.com

06.04.2010


 

Pakistan şiddete kurban ediliyor

Pakİstan’In kuzeybatısındaki büyük kent Peşaver’de 5 patlamada 6 kişi hayatını kaybetti.

Güvenlik kaynakları ve görgü tanıkları, patlamaların kaynağının henüz bilinmediğini belirtirken, televizyonlar Amerikan Konsolosluğunun da bulunduğu Peşaver’deki askeri bölgeden yükselen yoğun dumanı gösterdi. Patlamaların ardından Amerikan Konsolosluğunda hasar meydana geldiği bildirildi. Express 7/24 News TV’ye konuşan bir polis yetkilisi, Sadr bölgesinde bulunan Hayber Caddesinde arka arkaya meydana gelen 5 patlamada hedeflerden birinin Amerikan Konsolosluğu olduğunu söyledi. Konsolosluk binasıyla çevredeki binaların hasar gördüğünü belirten yetkili, patlamanın etkisiyle oluşan yoğun dumanın çalışmaları zorlaştırdığını ve bölgedeki bütün yolların trafiğe kapatıldığını belirtti.

PARTİDE PATLAMA: 38 KİŞİ ÖLDÜ

Pakİstan’In Kuzeybatı Sınır Eyaleti’nin Timergara kentinde Milli Avami Partisi (ANP) toplantısına düzenlenen intihar saldırısında 38 kişi hayatını kaybetti. Ekpress 7/24 Televizyonuna konuşan parti yetkilisi Zahid Han, Aşağı Dir bölgesinin Timergara kentindeki intihar saldırısında en az 38 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin de yaralandığını söyledi. Pakistanlı Peştuların haklarını savunan ve aşırı milliyetçi görüşleriyle öne çıkan ANP merkezlerine daha öncede çok sayıda saldırı düzenlenmişti.

İL MECLİS ÜYESİNE SİLÂHLI SALDIRI

Afganİstan’In kuzeyindeki Bağlan’da düzenlenen silâhlı saldırıda kadın il meclisi üyesi ağır yaralandı. Yetkililer, Bağlan vilâyetinin merkezi Pul-i Humri’de düzenlenen saldırıda Nida Hiyani’ye iki kurşun isabet ettiğini belirtti. Saldırıda Hiyani’nin korumasının da yaralandığı kaydedildi. Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Ulusal meclisin Bağlan milletvekili Şükriye Esahil de saldırıyla ilgili ayrıntılı bilgi verirken, ülkedeki kadın yetkililerin karşılaştığı güvenlik sorunlarına dikkati çekti.

06.04.2010


 

Bağdat’ta ölü sayısı 42 oldu

IRAK’IN başkenti Bağdat’ta önceki gün üç bombalı araçla düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 42’ye çıktı.

El Arabiye’nin haberine göre yetkililer, büyükelçiliklerin hedef alındığı saldırılarda yaralı sayısını da 224 olarak açıkladı. Mısır ve İran elçilikleriyle, Alman, İspanyol ve Suriye elçiliklerinin yakınındaki kavşakta düzenlenen saldırıların ardından güvenlik güçlerinin alarm düzeyini artırdığı kaydedildi. Bağdat emniyeti sözcüsü Tümgeneral Kasım Atta, başkentin göbeğindeki Masba’da bomba yüklü bir aracın ele geçirildiğini açıkladı. Aracın sürücüsünün tutuklandığı,patlayıcıların imha edildiği belirtildi. Bu arada başbakanlıktan yapılan açıklamada, Başbakan Nuri El Maliki’nin saldırılarla ilgili olarak ulusal güvenlik konseyiyle toplantı yaptığı bildirildi.

06.04.2010


 

İran nükleer müzakerede bulunmayacak

İran, nükleer enerji faaliyetleri hakkında müzakerelerde bulunmayacağını bildirdi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, El Alem televizyonuna verdiği demeçte, tüm bağımsız ülkelerin barışçıl nükleer enerji elde etme hakkı olduğunu belirterek, ‘’Nükleer enerji faaliyetlerimiz hakkında müzakerelerde bulunmayacağız’’ dedi.

Tahran’daki araştırma reaktörü için yakıt taleplerinin geçerliliğini koruduğunu kaydeden Mihmanperest, bu konuda ilgili ülkelerle görüşmeye hazır olduklarını söyledi. “İran’ın nükleer enerji faaliyetleri doğal sürecini takip edecek” diyen Mihmanperest, şunları kaydetti: “Uluslararası Atom Enerjisi Kurumuna (UAEK) üyeyiz, dolayısıyla hem yükümlülüklerimiz hem de haklarımız var. Nükleer silâhlara karşı mücadelede başı çeken ülkelerden biriyiz.”

06.04.2010


 

Çin’de 100’den fazla madenci kurtarıldı

ÇİN’DE 9 gün önce su basan madenden kurtarılan madencilerin sayısının 100’ü aştığı bildirildi.

Olay yerinden canlı yayın yapan devlet televizyonu, kurtarılan madenci sayısının 114 olduğunu bildirdi. Bir duvarın yıkılmasıyla sular altında kalan madende dün ilk olarak 9 madenci kurtarılmıştı. Bundan 2 saat sonra kurtarılan madencilerin sayısı hızla arttı. 9 gün önce su basan madende toplam 153 madenci mahsur kalmıştı. Dünyanın en ölümcül madenleri olan Çin madenlerinde meydana gelen kazalarda geçen yıl 2 bin 631 madenci öldü. 2002’de ölen madenci sayısı 6 bin 995 idi.

06.04.2010


 

Taliban, tankerleri ateşe verdi

Pakİstan’In aşiretler bölgesinde, NATO’ya ait 8 petrol tankeri Taliban militanları tarafından ateşe verildi.

Hayber bölgesi yerel yöneticilerinden Şefirullah Vezir, Afganistan’daki NATO birliklerine yakıt taşıyan 8 petrol tankerinin Zakha Hel bölgesinde teröristlerin saldırısına uğradığını söyledi. Tankerlerin park alanında saldırıya uğradığını belirten Vezir, 8 tankerin tamamen tahrip olduğunu ve saldırıda can kaybının olmadığını kaydetti.

06.04.2010


 

NATO: 5 Afgan’ı hata ile vurduk

NATO, Şubat ayında Afganistan’ın güneyinde bir operasyon sırasında 5 sivili yanlışlıkla öldürdüğünü kabul etti.

NATO’dan yapılan yazılı açıklamada, 3’ü kadın 5 kişinin yanlışlıkla öldürüldüğü olaydan ‘’derin üzüntü duyulduğu’’ belirtildi. Açıklamada, ‘’O gece yapılan operasyondaki olayın sorumluluğunu üstleniyoruz ve kayıpların aileleri tarafından ebediyen hissedileceğini biliyoruz’’ ifadesi kullanıldı. NATO kuvvetleri başlangıçta bu ölümlerle ilgili sorumluluğu inkâr etmişti. 3’ü kadın 5 kişi, 12 Şubat gecesi Paktiya vilâyetine bağlı Gardez köyü yakınlarında öldürülmüştü. NATO kuvvetleri, 2 zanlının askerler için tehdit oluşturduğunu zannederek çiftliğe girmiş, ancak sonunda bu kişilerin sadece ailelerini korumaya çalıştığı anlaşılmıştı.

06.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl