06 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Şampiyonluk averaja kalmaz

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Turkcell Süper Lig'in 32. haftada içinden çıkılmaz hale geleceğini ve tam bir Arap saçına döneceğini söyledi. Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, ligin bitimine az kaldığını ve adrenalinin her geçen gün arttığını söyledi. ''Bu lig 32. haftada içinden çıkılmaz hale gelir'' diyen Denizli, ''Tam bir Arap saçı olur. Bu saçlardaki tellerden biri de biz oluruz. 4 takım da bu yarışın içinde yer alır'' ifadelerini kullandı. Deneyimli teknik adam, ligin çok enteresan geçtiğini ifade ederek, şöyle devam etti:''Bu lig averaja kalmayacak ve şampiyonu puan farkı belirleyecek. Bu tablo içinde 4 takımın da şampiyon olması sürpriz olmaz. 3-4 ay öncesinde Bursaspor için sürpriz diyebilirdik ama şu anki tabloda onların şampiyonluğu da artık sürpriz değil. Muhtemelen şampiyonluk yarışı son haftaya kadar da kalabilir.''''Beşiktaş'ın şampiyon olması sürpriz olur mu?'' şeklinde bir soruya Denizli, ''Neden olsun? Şampiyon olmamız da olmamamız da şu anki tabloda eşit durumda'' cevabını verdi. Basın mensuplarının Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçın sonucunun, şu anki tabloda ne kadar etkili olduğunu sormaları üzerine Denizli, ''Bu derbiden önceki tabloda Galatasaray kazansa, Fenerbahçe yarışta geriye düşebilirdi. Fenerbahçe kazanınca, Galatasaray'ın yeri değişti. Bu tablo içinde 4 takım da şampiyonluğa ulaşabilir'' ifadelerini kullandı. Mustafa Denizli, takımda sakat futbolcuların çokluğuyla ilgili bir soruya ''Bunların çok büyük sorun oluşturmaması lazım. Futbolcuların ne kadar oynadığı değil, ne yaptıkları önemli. Bu fırsat ellerinde, kimse bu yarışın içinde benim payım olmaz diye düşünemez. Sürekliliği olan futbolcuların sakatlığının fazla olması belki biraz sıkıntı yaratabilir. Ernst ve Tello büyük bir ihtimalle bu hafta oynayabilecek duruma gelecek'' diye cevapladı.

HER ZAMAN BEŞİKTAŞ'IN HİZMETİNDEYİM

Denizli, Ankaragücü maçında yaptığı sistem değişikliğiyle ilgili bir soruya da ''O günkü şartlarda elimizdeki kadroya göre böyle bir sistem uyguladık. 60. dakikadan sonra da sistemi değiştirdik. Bu o günkü kadroya göre alınmış bir karardı'' yanıtını verdi. Beşiktaş Kulübü Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı'nın ''3 yıl daha Denizli ile çalışmak istiyoruz'' sözünün hatırlatılması üzerine Denizli, ''Bizim önce işimiz burada. Bu konuları sonra konuşuruz. Burada olduğum müddetçe bütün varlığımla Beşiktaş'ın hizmetindeyim'' derken, genelde uzun süreli sözleşme yapmadığının belirtilmesi üzerine de ''Beşiktaş ile benim aramda süre konusu problem olmaz'' ifadelerini kullandı.

A2 LİGİNDE DERBİ GÜNÜ:

BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE

BEŞİKTAŞ ile Fenerbahçe, futbolda A2 Ligi'nin derbi maçında bugün karşı karşıya gelecek. İki ekip arasındaki zorlu karşılaşma, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde saat 14.30'da yapılacak.

06.04.2010


 

Gökhan Daum'a seslendi

FENERBAHÇE'NİN Kayserispor'u 20 yendiği maçta, sarılacivertli takımın ilk golünü atan Gökhan Ünal, rakipleri karşısında iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Fenerbahçeli futbolcu, baskılı başladıkları mücadelede ilk 15 dakikada rakiplerine neredeyse hiç pozisyon vermediklerini kaydederek, ''Mücadelenin ön planda olacağını biliyorduk ve iyi mücadele ettik. Geçen haftaki galibiyetin anlamlı olması için kazanmamız lazımdı, kazandığımız için mutluyuz. Uzun zamandır gol yemiyoruz. Beşiktaş maçını da kazanmak istiyoruz. Her adımda şampiyonluğa yaklaşıyoruz'' şeklinde ifadeler kullandı. Gökhan, çok fazla süre alamadığı ve oyuna girdikten kısa bir süre sonra golle buluştuğu hatırlatılarak yöneltilen soruya, ''Takım olarak tek forvet oynuyoruz. Kimin oynadığı çok fazla önemli değil. Önemli olan kazanmak. Bu maçta Güiza oynadı. Sakatlık geçirdikten sonra ben girdim. Hocam hafta içinde beni denemişti. Takıma katkı sağladığım için mutluyum. İnşallah daha fazla süre alıp daha fazla katkı sağlamak istiyorum'' cevabını verdi.

06.04.2010


 

Antalya: Bursaspor maçı tekrarlanmalı

ANTALYASPOR'UN, kaleci Ivankov'un kullandığı penaltının kural hatası olduğu yönündeki itirazlarını Bursaspor ciddiye almıyor.

Turkcell Süper Lig'in 28. haftasında oynanan Bursaspor-Antalyaspor maçında kaleci Ivankov'un kullandığı penaltı pozisyonuna Antalyaspor'un itirazı tartışma başlattı. Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Bursaspor'un penaltı atışını, penaltı noktasının 30 santim önünden kullandığını iddia etti. Bunun kural hatası olduğunu belirten Akıncıoğlu, maçın tekrar edilmesi için federasyona başvuracaklarını söyledi.

BURSASPOR CİDDİYE ALMIYOR

Maçın oynanıp bittiğini belirten Bursaspor Basın Sözcüsü Ferruh Nayman ise, Antalyaspor'un itirazının yersiz olduğunu dile getirdi. İtirazlardan bir sonuç çıkmayacağını ifade eden Nayman, "Bu tarz itirazlarla maç tekrar edilmez, bunun emsali de yok." dedi. Şampiyonluğa yaklaştıkça bu tarz gelişmelerin yaşanabileceğini vurgulayan Nayman, "Bunları biz hep yaşayacağız. Ortalığı bulandırmak istiyorlar. Geçmişte ne pozisyonlardan sonra bile maçlar tekrar edilmedi. Hakemin gözü önünde olan bir şey. Bundan da bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Bu tarz itirazlarla maç tekrar edilmez, bunun emsali de yok." diye konuştu. Antalyaspor'un kendilerine karşı sanki şampiyonluğa oynuyor gibi oynadığının altını çizen Nayman, bundan da hiç rahatsızlık duymadıklarını belirterek, artık Antalyaspor maçını unutup Gençlerbirliği'ni düşünmeye başladıklarını sözlerine ekledi.

06.04.2010


 

Barcelona-Arsenal 2-2'nin rövanşında

BARCELONA Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında bugün Arsenal'i ağırlayacak.

Katalan ekip müsabakaya, geçen hafta Londra'da oynanan ve 2-2 sona eren maçta elde ettiği avantajla çıkacak. Evinde oynadığı ilk maçın büyük bölümünü kendi sahasında kabul eden ve tarihi farktan kurtulan Arsenal, yarı final biletini almak için bugün maçta gol atmak zorunda. D-Smart saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayı naklen yayınlayacak.

06.04.2010


 

Islıklayan taraftara şişe fırlattı

ALMANYA Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hamburg'un Perulu forveti Paolo Guerrero, kendisine hakaret eden bir taraftara şişe fırlattığı için ceza alacak.

Hannover ile oynanan ve 00 sonuçlanan maçta 2. yarıda oyuna giren Perulu golcüyü taraftar ıslıklamış, Guerrero kendisine hakaret eden bir taraftara şişe atmıştı.

06.04.2010


 

Umut Bulut'tan Beşiktaş'a gözdağı

TÜRKCELL Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Trabzonspor'un golcü oyuncusu Umut Bulut Beşiktaş'a gözdağı verdi.

Bordo-mavili takımda 10 gol ile en fazla gol atan Umut Bulut ile 9 golle ikinci sırada yer alan Colman, zorlu maça Beşiktaş'tan daha rahat çıkacaklarını ve rakipleri karşısında galibiyet hedeflediklerini söylediler. Umut Bulut, ''Beşiktaş maçını kazanmak için İnönü Stadı'na çıkacağız. Rakibimizin şampiyonluk iddiası var ama bu bizi ilgilendirmiyor. O maçı kazanmak için sahaya çıkacağız, inşallah kazanacağız'' diye konuştu. Umut, Galatasaray'ı sahalarında yenerek uzun bir aradan sonra derbi maçı kazandıklarını kaydetti.

06.04.2010


 

F.Bahçe 5 maçtır gol yemiyor

TÜRKCELL Süper Lig'de son 5 haftada çıkışa geçerek şampiyonluk yarışında sona gelinirken, iddialı bir duruma gelen Fenerbahçe'de savunma başarılı bir performans sergiliyor.

Ligde 23. haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı 21'lik yenilginin ardından kalesini gole kapatarak 457 dakikadır gol yemeyen sarı-lacivertliler sırasıyla, Antalyaspor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Galatasaray ve Kayserispor mücadelelerinde rakiplerine gol şansı tanımadı. Fenerbahçe fileleri, ligde en son, İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu İskender'in 2-1'lik maçın 83. dakikasında attığı golle havalanmıştı. Ligin 23. haftasının ardından kalesinde 27 gol görerek 1,22 gol yeme ortalaması tutturan Fenerbahçe, son 5 maçında gol yemeyerek, maç başına ortalamayı 1 gole getirdi.

06.04.2010


 

İnanmış çocuklar

Galatasaray galibiyetleri her zaman ilaç gibi gelmiştir sarı lacivertlilere. Ne zaman kulüp içerisinde homurdanmalar başlasa, takım futbol olarak kötüye gitse imdadına ezeli rakibi yetişiveriyor. Peş peşe gelen puan kayıplarından sonra, derbiden gelen 3 puan son düzlükte takımı tamamen şampiyonluk havasına sokmuş. Tribünlerin her hafta bağırmaktan usandığı sloganı, bu sefer futbolcular ellerinde taşıyarak tüm Türkiye'ye ilan ettiler. 'Bizler inandık siz de inanın'

Antalyaspor maçından bu yana iyi savunma yaparak, şansa ya da rakip hatasından atılan tek golle gelen galibiyetlerin ardından, ilk defa hücum aksiyonlarında da kıpırdanmalar gördük Fenerbahçeli kramponlarda. Bu kıpırdanmayı en son Sivasspor maçının ikinci yarısında ve kupadaki Bursaspor maçının Saraçoğlu ayağında görmüştük. Bu sefer o maçlardan farklı olarak takımda kazanma azmi ve hırs da vardı. Maçın ilk yarısında 4 futbolcuyla yapılan bir hücum pres vardı ki, bu enstantaneyi seyredenler gözlerine inanamadı. Emre Belözoğlu' nun hırsına Mehmet Topuz, Gökhan Gönül, Selçuk Şahin ve Özer Hurmacı da ortak olmuş. Tam da taraftarların hayalini kurduğu ve futbolcularından istediği en önemli şey buydu. Bu ortaklığa katılan forma sayısı arttıkça kazanma serisi son haftaya kadar taşınabilir.

İlk geldiği 2003-2004 sezonunun ilk maçında 3-0 mağlubiyetle kapatılan İstanbulspor karşısında rakibe kaptırdığı topun gol olmasıyla başlayan Selçuk Şahin-tribün gerginliği yavaş yavaş sevgi yumağına bırakıyor kendini. Galatasaray'a attığı gol bu gidişle jübilesini sarı lacivertli forma altında yapmasını sağlayacaktır. Dağlara taşlara vurduğu toplar bile çılgınlarcasına alkışlanarak artık hakkı teslim ediliyor milli futbolcunun. Mehmet Aurelio'dan beri dikiş tutmayan ön libero mevkii, Emre Belözoğlu-Selçuk Şahin ikilisi ile daha iyi işliyormuş gibi.

Her iki kupada da iddiasını sürdüren Fenerbahçe, hücum organizasyonlarında da biraz daha üzerine koyabilirse, ipi göğüsleme de işi daha da kolaylaşabilir. Oynadıkları yerin adamı olmadıkları halde, Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı yükselen performansları ile kanatları daha işler hale getirerek bunu sağlayabilirler. Gökhan Gönül maç sonunda özür dilese de, o pozisyonda topu taca atmayarak onun adına hepimizi üzdü.

MEHMET ILGAZ [email protected]

06.04.2010


 

Nefesler tutuldu

Turkcell Süper Lig'in 28. haftasına önceki gün oynanan 4 karşılaşma ile devam edilirken, günün önemli maçında Fenerbahçe, konuk ettiği Kayserispor'u 2 - 0 yenerek ikinci sıradaki yerini korudu. Lider Bursaspor'un, Antalyaspor'u yenerek puanını 61'e yükseltmesinden sonra Fenerbahçe, konuk ettiği ve şampiyonluk yarışından kopmamak için mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı Kayserispor maçından, Gökhan Ünal ve Lugano'nun golleriyle 2-0 galip ayrılarak, hem şampiyonluk iddiasını sürdürdü hem de maç fazlasıyla 2. sırada bulunan Beşiktaş'ın 2 puan önünde 2. sıraya yükseldi.

28. hafta 0 - 0 sona eren Ankaragücü - Beşiktaş maçıyla başlarken dün oynanan iki karşılaşmada İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Denizlispor'u 3 - 1 ve lider Bursaspor ise Antalyaspor'u 2 - 1 yenmişti. Gündüz oynanan maçlarda ise Diyarbakırspor'un cezası nedeniyle Ankara'da oynanan maçı Gaziantepspor 3 - 1 kazandı. Manisaspor - Gençlerbirliği ile 0 - 0 berabere kalırken, Eskişehirspor da Kasımpaşa'yı 2 - 0 yendi.

18 golün atıldığı 28. haftada, 13 gol ev sahibi takımlardan, 5 gol ise deplasman takımlarından geldi. Maçları ev sahibi takımlardan 5'i kazanırken, deplasman takımlarından ise sadece Gaziantepspor galip geldi. 2 karşılaşma ise berabere tamamlandı.

06.04.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Trabzonspor - Ankaraspor 3 - 0 (Hükmen)

Ankaragücü-Beşiktaş (0 - 0)

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Denizlispor (3 - 1)

Diyarbakırspor-Gaziantepspor (1 - 3)

Manisaspor-Gençlerbirliği (0 - 0)

Bursaspor-Antalyaspor (2 - 1)

Eskişehirspor-Kasımpaşa (2 - 0)

Fenerbahçe-Kayserispor (2 - 0)

06.04.2010


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında 18 gol ile ilk sırada bulunan Kayserisporlu Makukula bu hafta gol atamazken, ikinci sırada 12 golle yer alan en yakın rakibi Gaziantepsporlu Souza da haftayı golsüz geçirince aradaki 6 gollük fark korundu. Sıralamada beşinci sırada bulunan Fenerbahçeli Alex de gol atmaya muvaffak olamadı ve 9 golde kaldı.

06.04.2010


 

HAFTANIN KARMASI

Serdar (Gençlerbirliği), El Saka (Eskişehir), Ömer Erdoğan (Bursa), Lugano (Fenerbahçe), Ekrem (İstanbul Belediye), Erman (Gaziantep), Sezer (Eskişehir), Ozan (Bursa), Jorhingo (Gaziantep), Alex (Fenerbahçe), İbrahim Akın (İstanbul Büyükşehir).

06.04.2010


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Jorhingo (G.Antep)

06.04.2010


 

HAFTANIN HAKEMİ

Süleyman Abay (Manisaspor - Gençlerbirliği)

06.04.2010


 

HAFTANIN TAKIMI

Gaziantepspor

06.04.2010


 

29. HAFTANIN PROGRAMI

9 Nisan Cuma: Gaziantepspor - Manisaspor. 10 Nisan Cumartesi: Antalyaspor - İstanbul Büyükşehir Belediye, Beşiktaş - Trabzonspor. 11 Nisan Pazar: Kasımpaşa - Ankaragücü, Gençlerbirliği - Bursaspor, Denizlispor - Eskişehirspor, Galatasaray - Diyarbakırspor. 12 Nisan Pazartesi: Kayserispor - Sivasspor.

06.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl