08 Nisan 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

UEFA'DAN 2016 ZİYARETİ

TÜRKİYE Futbol Federasyonu'nun (TFF) ev sahipliğini kazanmak için büyük çaba gösterdiği 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri (EURO 2016) adaylığı için en önemli gelişmelerden birisi bu hafta yaşanacak.

UEFA'nın görevlendirdiği 13 kişilik bir heyet Türkiye'ye gelerek, adaylık dosyasını ve Türkiye'nin turnuvaya verdiği desteği yerinde değerlendirecek. TFF'den alınan bilgiye göre, bugün ve 9 Nisan Cuma günü yapılacak ziyaretin ilk gününde, adaylık dosyası UEFA uzmanları ve TFF EURO 2016 Proje Ekibi tarafından değerlendirilecek. UEFA tarafından adaylık dosyasının içeriğiyle ilgili soruları, TFF ekibi uzmanların da katılımıyla cevaplandıracak. Çırağan Sarayı'nda bugün düzenlenecek bu toplantı, sabah 09.00'da başlayacak ve gün boyu sürecek. Aynı gün UEFA Milli Takım Turnuvaları Komitesi Başkanı ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Gilberto Madail başkanlığındaki bir heyet İstanbul'a gelecek. Heyette Hollanda Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Harry Been ve Gürcistan Futbol Federasyonu eski başkanı Nodar Akhalkatsi de yer alacak.

HEYET onuruna bu akşam Esma Sultan Yalısı'nda bir yemek verilecek. Yemeğe, Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, sekiz aday kentin valileri ve belediye başkanlarının yanı sıra, spor, moda, sanat ve edebiyat dünyasının ünlü isimlerini de katılacak.. Bu arada, 9 Nisan Cuma sabahı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, UEFA'dan gelen heyeti Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde ağırlayacağı bildirildi. UEFA heyeti aynı gün Türkiye'den ayrılacak. Heyet, Türkiye'nin ardından EURO 2016'ya aday diğer ülkeler olan Fransa ve İtalya'yı da ziyaret edecek.

08.04.2010


 

Messi: Real Madrid'e 4 gol atmam zor

BERCELONA'NIN yıldız futbolcusu Lionel Messi, önceki akşam Arsenal'e karşı gösterdiği performansın aynısı, hafta sonunda Real Madrid ile yapılacak maçta tekrarlamasının zor olduğunu söyledi.

Messi, Arsenal maçının ardından yaptığı açıklamada, ''Bu yolda ilerlemek çok önemli. Cumartesi günü büyük bir maça çıkacağız. Bu maçta aynı performansı sergilemek zor olacak. Önemli olan, 1-0 da olsa kazanmak'' diye konuştu. Futbol efsanesi Maradona ile kıyaslanan Arjantinli oyuncu, Salı akşamı Arsenal maçında mükemmel futbolunu 4 golle süslemişti.

WENGER: MESSİ SANKİ PLAY STATİON

Arsenal'ın Fransız teknik direktörü Arsene Wenger, takımına 4 gol atan Barcelonalı futbolcu Lionel Messi'yi bilgisayar oyunu karakterine benzetti ve futbolcunun, ''dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri olma yolunda ilerlediğini'' söyledi.

08.04.2010


 

Manchester mi, Bayern Münih mi?

MANCHESTER United ile Bayern Münih, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında bugün karşı karşıya gelecek.

Premier League'de liderlik koltuğunu kaybeden Manchester United ile Bundesliga'nın yeni liderini karşı karşıya getirecek rövanş maçı, Old Trafford Stadında saat 21.45'de oynanacak. Star TV bu dev maçı naklen yayınlayacak. Bayern Münih maça, lider olmanın verdiği moralin yanı sıra geçen hafta evinde oynanan ilk maçta elde ettiği 2-1'lik sonucun avantajıyla çıkacak. İngiltere'ye moral ve motivasyonu tam olarak gelen Bayern Münih, sakat olduğu için ilk maçta oynayamayan kanat oyuncusu Arjen Robben'i bu maçta kullanabilecek.Bayern Münih Teknik Direktörü Louis van Gaal, bu oyuncunun durumuyla ilgili temkinli konuşmayı tercih etti ve ''umarım oynar'' demekle yetindi. Bayern'de savunma oyuncusu Daniel van Buyten'in de yarın görev alması bekleniyor.Manchester United cephesinde ise yıldız oyuncu Wayne Rooney'nin sakatlık durumunun belirsizliği can sıkıyor.

08.04.2010


 

Trabzonspor gözünü Türkiye Kupası'na çevirdi

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligdeki diğer takımların elde ettiği sonuçların ve derecelerin kendilerini ilgilendirmediğini belirtti.

Güneş, Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısında yer alan yazısında, geçen ay kazandıkları ve istedikleri sonuçları alamadıkları müsabakalar oynadıklarını, ancak futbol adına hiçbir maçta hiçbir rakibe karşı ezilmediklerini kaydetti. Trabzonspor'un haricinde kimin şampiyon olacağının kendilerini ilgilendirmediğini ifade eden Güneş, ''Ligde bizim dışımızdaki takımların elde ettiği sonuçlar ve dereceler bizi pek ilgilendirmiyor. Şampiyonluk kime giderse gitsin, biz olmadıktan sonra olana saygı duyarız'' ifadelerini kullandı. Bu sezona yönelik en önemli hedeflerinin Ziraat Türkiye Kupası'nı müzelerine getirmek olduğunu anlatan Güneş, şöyle devam etti: ''Önümüzdeki yıl Avrupa'da mücadele etmek için Ziraat Türkiye Kupası'nda elde edilecek derece son derece önemli. Biz Trabzonspor'da görev yaparken katılımcı bir anlayışı hayata geçirmeye çalışıyoruz. Diyaloğa büyük önem veriyoruz. Toplumun tüm kesimleriyle kuracağımız doğru iletişimin bizleri sonuca taşıyacağına inanıyoruz.'' Güneş, ''Oyuncularıma özellikle vurguladığım konuların başında, kendimizi sürekli geliştirmemiz gerektiği gerçeği geliyor. Elimizdeki kadro her şeye rağmen yarışan bir kadro durumundadır. Zaman zaman çok iyi maçlar oynadı. Ama düşüş yaşayan oyuncular olabiliyor. Dolayısıyla dalgalanmaları doğal karşılıyorum'' dedi.

08.04.2010


 

İngiliz kulübünü Sultan 2. Abdülhamit kurdurdu iddiası

İNGİLTERE Premier Lig'de mücadele eden ve son dönemde yaşadığı ekonomik krizle sık sık gündeme gelen Portsmouth Kulübü'nün, Osmanlı Sultanı 2. Abdülhamit tarafından kurulduğu ve bundan dolayı ambleminde ''ayyıldız'' bulunduğu iddia edildi.

AraştırmacıYazar Oktan Keleş, yaptığı açıklamada, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde İngiltere'nin Osmanlı topraklarında kültürel ve sportif faaliyetleri bahane ederek istihbarat çalışması yaptığını, dönemin padişahı 2. Abdülhamit'in de buna karşılık aynı yöntemle istihbarat çalışmaları için İngiltere'de Portsmouth Kulübü'nü kurdurduğunu ileri sürdü. Keleş, ''Portsmouth Kulübü'nden Osmanlı Devleti yeteri kadar faydalanmıştır. İngiltere bu ilişkiyi asla çözememiştir. Biz açıklayana kadar da fark etmemiştir. Burada istihbarat sadece adı anılan kulüp ile sınırlı değil, özellikle transferlerde de istihbarat çalışmaları devam etmiştir. Bir futbolcu gittiği takımda da istihbarat çalışmalarını sürdürmüştür. O yüzden Portsmouth, işin görünen yüzüdür'' diye konuştu.

08.04.2010


 

NBA'DE BİZİMKİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

Quicken Loans Arena'daki karşılaşmaya kenardan giren ve 29 dakika oyunda kalan Türkoğlu, 10 sayı, 5 asist ve 3 ribaunt kaydetti.

Raptors'da Jarrett Jack'in 23, Amir Johnson'ın 16, Andrea Bargnani'nin de 11 sayısı, yenilginin önüne geçemedi. 7 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Cavaliers'ı galibiyete taşıyan isimler, 20 sayı üreten Antawn Jamison, 19 sayı ve 13 asistle ''double-double'' yapan LeBron James ve 18 sayı atan Anthony Parker oldu.Raptors, maçın ilk çeyreğini 35-26, devreyi de 55-53 geride kapattı. Üçüncü çeyreği de 90-79 geride bitiren Toronto temsilcisi, sahadan da 113-101 mağlup ayrıldı.

JAZZ, UZATMADA GÜLDÜ

Utah Jazz'ın, normal süresi 129-129 biten maçın uzatma dakikalarında, sahasında Oklahoma City Thunder'ı 140-139 yenerken, milli basketbolcu Mehmet Okur 20 sayı üretti. Energy Solutions Arena'daki karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve yarım saat oyunda kalan Okur, 20 sayı, 7 ribaunt ve 4 asist kaydetti. Jazz'da Deron Williams 42 sayı, 10 asist ve 3 ribauntla takımın en skorer ismi olup, kariyer rekoru kırarken, Carlos Boozer da 28 sayı, 15 ribaunt ve 5 asist üreterek, tıpkı Willams gibi ''double-double'' yaptı. Thunder'da 45 sayıyla maçın yıldızı olurken, Russell Westbrook da 27 sayı, 9 asist ve 5 ribauntla oynadı. Milwaukee Bucks, deplasmanda Chicago Bulls'u 79-74 yenerken, milli basketbolcu Ersan İlyasova kenardan girdiği oyunda 32 dakika kalarak 17 sayı ve 7 ribaunt üretti. Bucks'da John Salmons 26 sayı attı. C.hicago temsilcisinde ise Luol Deng'in 16 sayı ve 10 ribaundu, Derrick Rose'un da 12 sayı ve 11 asistlik ''double-double''ı yenilginin önüne geçemedi.Bucks, bu sonuçla 4 yıl aradan sonra play-off'lara gitmeyi garantiledi.

08.04.2010


 

Florya'ya Özhan Canaydın Parkı

BAKIRKÖY Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle alınan kararla Florya Metin Oktay Tesisleri'nin karşısındaki isimsiz park ve yeşil alana 22 Mart'ta vefat eden eski Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın adının verilmesi kararlaştırıldı.

Özhan Canaydın'ın Türk sporunda centilmenlik anlayışının en büyük temsilcilerinden biri olduğunu vurgulayan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, ''Özhan Canaydın, örnek bir spor adamımızdır. Bakırköy Belediye Meclisimizin oy birliği ile aldığı kararla Özhan Canaydın'ın adı Florya Metin Oktay Tesisleri'nin karşısındaki isimsiz parka ve yeşil alana verilecek. Park kısa süre içinde açılacak''dedi.

08.04.2010


 

BEŞİKTAŞ'TA SARI KART ALARMI

TRABZONSPOR ile hafta sonunda zorlu bir maça çıkacak Beşiktaş'ta, sarı kart alarmı verildi.Trabzonspor maçının ardından Fenerbahçe ile Kadıköy'de derbi karşılaşmasına çıkacak siyah-beyazlılarda 4 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

''Kara Kartallar''da, 3'er sarı kartı bulunan Michael Fink, Fabian Ernst, İbrahim Toraman ve Uğur İnceman, Trabzonspor karşılaşmasında kart görmeleri halinde, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek. Bu arada, sakatlığı nedeniyle Trabzonspor karşısında da forma giymesi beklenmeyen Matteo Ferrari'nin de 3 sarı kartı bulunuyor.

08.04.2010


 

Daum: Birbirinize inanmaya, güvenmeye devam edin

TÜRKCELL Süper Lig'de Kayserispor'u 2-0 yendiği maçtan sonra teknik direktör Christoph Daum'un iki gün izin verdiği futbolcular,dün Can Bartu Tesisleri'nde saat 10.00'da toplandı.

Tesislerdeki kahvaltıdan sonra antrenmana çıkan futbolcular, koşu ve istasyon çalışmasının ardından tam sahada taktik ağırlıklı çift kale maç yaptılar. Sarı-lacivertliler, yarı sahada yaptıkları çift kale maçla antrenmanı tamamladı. Teknik direktör Daum, antrenman öncesi oyuncularla sahada bir toplantı yaptı.Alman teknik adamın toplantıda futbolculara şöyle dediği bildirildi: ''Çok zor maçlar yaklaşıyor. Son maçta iyi oynadık, çok iyi mücadele ettik ve iyi pas yaptık. Bundan sonraki maçlarda da birbirimize inanarak, güvenerek her zaman daha iyiyi hedeflememiz gerekiyor. Bu takıma güveniyorum. Neler yapabileceğinizi gösterdiniz. Siz de birbirinize inanmaya güvenmeye devam edin, başarı o zaman kaçınılmaz olur.''

08.04.2010


 

Stuttgrat Serdar Taşçı'ya 20 milyon avro istiyor

ALMANYA Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Stuttgart'ta oynayan Alman Milli Takımı oyuncusu Serdar Taşçı'nın, 20 milyon avroya başka bir takıma transfer olabileceği bildirildi.

Sportbild dergisinde yer alan haberde, Serdar'ın Stuttgart'ta 2014 yılına kadar sözleşmesi olmasına rağmen, 20 milyon avro ödeyen bir başka kulübün futbolcuyu transfer edebileceği ifade edildi. Stuttgart Teknik Direktörü Christian Gross'un Bayern Münih'e karşı oynanan maçta Serdar'ı yedekte tuttuğu hatırlatılan haberde, Serdar'ın Stuttgart'ta kendisine yanlış davranıldığı düşüncesinde olduğu ve başka bir kulüpten teklif gelmesi durumunda takımdan ayrılabileceği kaydedildi.

08.04.2010


 

Konyaspor taraftarından Poljac'a internet sitesi jesti

KONYASPORLU taraftarlar, geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Konyaspor'un Norveçli oyuncusu Branimir Poljac için internet sitesi açtı.

Konyasporlu bir taraftar grubu, bacaklarında ve kollarındaki felç durumunun sürdüğü bildirilen Norveçli oyuncuları Poljac'a ''www.efsanepoljac.com'' adlı internet sitesini açarak destek verdi.Giriş sayfasında İngilizce ve Türkçe geçmiş olsun mesajlarıyla karşılanan taraftarlar, ziyaretçi defterinde Poljac'a geçmiş olsun dileklerini iletiyor. Bugün hizmete giren siteye, Konyalı futbolseverler ve Türkiye'nin her bölgesinden farklı takımların taraftarları Poljac için yüzLerce geçmiş olsun mesajı bıraktı. Poljac ve kardeşi Mario'nun içinde bulunduğu 42 BN 419 plakalı otomobil, 2 Nisan'da Mobilyacılar Üst Geçiti'nde bariyerlere çarparak yaklaşık 7 metre yükseklikten düşmüş, kazada, Poljac ve kardeşi Mario yaralanmıştı.

08.04.2010


 

IOC, FIFA'nın başörtüsü yasağına destek verdi

ULUSLARARASI Olimpiyat Komitesi (IOC), Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğinin (FIFA), İran Bayan Milli Futbol Takımı'nı başörtüsü nedeniyle Gençlik Olimpiyat Oyunları'ndan men etmesine destek verdi. IOC'nin açıklamasında, ''Organların, yönettikleri sporların teknik kurallarını uygulamakla yükümlü olduğu''na dikkat çekildi.

FIFA, başörtülü İran Bayan Milli Futbol Takımı'nı, müsabaka kurallarına uymadığı gerekçesiyle 12-25 Ağustos tarihleri arasında Singapur'da düzenlenecek Gençlik Olimpiyat Oyunları'ndan men etmiş, yerine Tayland'ın yarışmasına karar vermişti. FIFA, başörtüsü yasağını, ''sahada siyasi ve dini simgelere yer vermemek'' gerekçesiyle 2007 yılından bu yana uyguluyor.

08.04.2010


 

Rıdvan Dilmen savcılık tarafından serbest bırakıldı

İstanbul başta olmak üzere dört ilde bir suç örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Dilmen, savcılığın talimatıyla polisten serbest kaldı. Dilmen'in dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne giderek, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali'ye ifade verdiği öğrenildi. Öte yandan aynı operasyonda gözaltına alınan 35 kişi de savcılığa çıkarak ifade verdiler.

08.04.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl