16 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Tayland gergin

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta ordunun hükümet karşıtı protestoculara müdahalesi sonucu çıkan çatışmalarda ölenlerin sayısı 16’ya yükseldi. Olaylarda yaralananların sayısı da 141’i buldu.

Tayland’da gerginlik: 16 ölü

Tayland’In başşehri Bangkok’ta ordunun hükümet karşıtı protestoculara müdahalesi sonucu çıkan çatışmalarda 16 kişi öldü. Gece boyunca çatışmalar yayılarak devam ederken, silâh ve patlama sesleri aralıksız duyuldu. Olaylarda yaralananların sayısı da 141’i buldu. Hükümetin, 6 haftadır süren protestolar sonrası “başşehirde düzenin bir kaç gün içerisinde sağlanmış olacağını” açıklamasının ardından bu müdahale geldi. Göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi ile müdahale ederek göstericilerin bulunduğu bölgeyi ele geçirmeye çalışan askerlere karşı protestocular da molotofkokteyli, taş ve el yapımı roketlerle karşılık verdi. Göstericiler araçları ve otomobil lastiklerini de ateşe verdi. Ordu yetkililerine göre, göstericiler arasında tabanca ve M-79 el bombaları kullananlar da oldu. Ordu Sözcüsü Sansern Kaewkamnerd, göstericiler arasında bu tür 500 kadar “teröristin” bulunduğunu söyledi. Protestocuların yoğunlaştığı bölgeye asker takviyesi yapılacağı kaydedildi. Ordu yetkilileri, göstericilerin bulunduğu bölgeyi kontrol altına almayı hemen başaramayacaklarını, bunun birkaç gün sürmesinin beklendiğini ifade etti.

16.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Cezayir ve İran’da deprem

  Tayland gergin

  Obama, Myanmar’a yaptırımları uzattı

  ABD ordusu 44 bin miğferi topluyor

  Mısır, Refah Sınır Kapısını 3 günlüğüne açtı

  Rachel Corrie gemisi Gazze için demir aldı

  Alman Bakan: Müslümanlarla ortak faaliyetler düzenlensin

  Cevdet Baybara defnedildi

  Bağdat seçimlerinde yolsuzluğa rastlanmadı

  Pakistan’da 60 kişi kaçırıldı

  Düşen uçaktan kurtulan çocuk ülkesine döndü

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım