16 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Kur’ân’ı bilmeyen kalmasın

DİYANET İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ‘’22 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmada, yüzde 20’lik bir kesimin Kur’ân-ı Kerimi hayatta eline almadığı sonucu bizleri ürküttü’’ dedi.

Hoşgör Kur'ân Kursları Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Karataş Mahallesi’nde yaptırılan Hoşgör Yatılı Kız Kur'ân Kursu’nun açılışında konuşan Mehmet Görmez, Anadolu insanının fıtratında İslâma hizmet etmek olduğunu söyledi.

İş adamı Ahmet Ziylan’ın bu kursun da yapılmasına vesile olmasına sevindiğini anlatan Görmez, ‘’Yurt dışına gitmiştim. Büyük bir cami gördüm, caminin Ahmet Ziylan tarafından yaptırıldığını duyunca bir hemşehrim olarak onunla gurur duydum’’ diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığının bilgisi dahilinde bir sivil toplum örgütü tarafından yaptırılan araştırmanın sonuçlarının kendilerini ürküttüğünü ifade eden Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: ’’22 bin kişi üzerinde yapılan bu araştırmada, yüzde 20’lik bir kesimin Kur’ân-ı Kerim’i hayatta eline almadığı, yüzde 60’ının Kur’ân-ı Kerim’i eline aldığı ancak yüzüne okuyamadığı ve yüzde 40’lık kesimin de Kur’ân-ı Kerim’i yüzüne okuyabildiği ve yüzde 80’lik bir kesimin ise yüzüne okuduğu Kur’ân-ı Kerim’in mânâsını bilmediği sonucu bizleri ürküttü. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, ülkemizde yaşayan her Müslümanın mutlaka Kur’ân-ı Kerim’i bilmesini isteriz. Ancak, yüzde 20’lik bir kesimin Kur’ân-ı Kerim’i hiç eline almamış olması bizleri çok üzdü. Tüm Kur’ân kurslarımızda okunan Kur’ân’ın mutlaka mealinin okunmasını istiyoruz.’’

Cami ve Kur’ân kurslarının geçmiş yıllarda çok kötü yerlerde ve kötü şartlarda yapıldığına dikkati çeken Görmez, ‘’Ama Allah’a şükürler olsun ki son yıllarda yapılan tüm cami ve Kur’ân kurslarımız, kentlerin ve köylerin en güzel yerlerine gayet modern teknolojiyle yapılıyor. Anadolu insanımız, gazilik maaşını, muhtaçlık maaşını, yetim öksüz aylığı ile bazı kadın ve gençlerin cep harçlıklarını cami ve Kur’ân kursu yapımı için bağışladıkları bizleri çok duygulandırıyor’’ şeklinde konuştu. Fatih İlim ve Araştırma Vakfı Onursal Başkanı Ahmet Ziylan da 200 metrekarelik bir alan üzerine beş katlı yaptırılan yatılı kız Kur’ân kursunun 150 yatak kapasiteli olduğunu ancak bu yıl 75 öğrenci alacaklarını belirtti.

YAZ GELİNCE KUR'AN KURSLARINA TALEP

ARTIYOR

YAZ aylarında okulların kapanmasıyla Kur’ân kurslarından talep patlaması yaşadıklarını ifade eden Ziylan, ‘’Bir ilimizde cami yapımı için öğrencilerin dört kese içerisinde okul harçlıklarını gönderdiklerini görünce çok duygulanmıştım. İşte Anadolu insanı bu. Ama hayırsever iş adamlarımız bu çocuklarımızın yaptığı küçük yardımlara muhtaç olmadan ülkemize büyük cami ve Kur’ân kursları yaptığını memnuniyetle görüyoruz. Amacımız, Kur’ân’ın giremediği ev, Kur’ân bilmeyen insan bırakmamak. Çünkü, Yüce Yaradan, ‘Kur’ân okuyan toplumlar hiç bir zaman darlık görmezler’ diye buyuruyor.’’ Konuşmaların ardından, Yatalı Kız Kur’ân Kursu’nun açılışı Görmez, Gaziantep Vali Yardımcısı Mustafa Canarslan, Şahinbey Belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve diğer dâvetliler tarafından yapıldı. Açılışın ardından, misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Açılışa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Fatih İlim ve Araştırma Vakfı Başkanı Ökkeş Eruslu ile çok sayıda dâvetli katıldı.

16.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Çelik: Baykal, mağdur ve mazlûm rolü oynuyor

  4 METREKARELİK BİR HÜCREDE

  İzmir’de subaylara “Balyoz” soruşturması

  “Web Fatihi” serbest

  Atmosfer olumlu, ama ilerleme yok

  KKTC’de yeni hükümet

  Gençlik Ankara’da buluşuyor

  Marmaris’te orman yangını

  Malî Kural, 15 Haziran’da başlıyor

  Ali Sami Yen için yeni ihale

  Kur’ân’ı bilmeyen kalmasın

  İslâm dünyasının dikmesi gereken sökükleri var

  İslâmIn kubbesİ: Ahlat

  Bir son şahidi daha duâlarla uğurladık

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım