16 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR

TÜRKCELL Süper Ligin son haftasına en yakın takipçisi Bursaspor'un 1 puan önünde 73 puanla lider giren Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde 3-1 yenilerek kupayı kaptırdığı Trabzonspor'u bu kez mağlup etmesi durumunda, diğer maçın sonucunu beklemeden, 18. şampiyonluğunu ilan edecek.

Sarı-lacivertli ekip böylece, 17 kezle ortak olduğu en çok şampiyon olan takım unvanı bakımından ezeli rakibi Galatasaray'ı da geride bırakarak, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gelecek sezon doğrudan katılma hakkını kazanacak. Fenerbahçe, Trabzonspor'a puan kaybı halinde ise şampiyonluğa ulaşabilmesi için Bursaspor'un da evinde Beşiktaş'a puan yitirmesini bekleyecek. Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a yenilmesi, Bursaspor'un da Beşiktaş ile berabere kalması durumunda iki takımın da puanları 73 olacak. İki takım arasında ikili averajda eşitlik bulunduğundan (1-0, 3-2), statü gereği genel averaja bakılacak. Ligin son maçları öncesi genel averajda Bursaspor'un Fenerbahçe'ye 5 gol üstünlüğü bulunuyor.

Galatasaray ile Beşiktaş, ligi üçüncü sırada tamamlayarak, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde bir ön eleme maçı daha az oynamak için bugün deplasmanda sahaya çıkacak. 64 puana sahip her iki ekipten Galatasaray, Ankara'da, hiçbir iddiası bulunmayan Gençlerbirliği, Beşiktaş da Bursa'da, şampiyon adaylarından Bursaspor'a konuk olacak. Galatasaray ile Beşiktaş'ın üçüncülük yarışında puan eşitliği halinde ikili averajda rakibine üstünlük kuran Galatasaray (3-0, 1-1), ligi üçüncü sırada tamamlayacak.

16.05.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR

  TRABZONSPOR ÇELME TAKAR MI?

  Trabzon deplasmanda kazanamıyor

  Biletler bitti, kapılar 3 saat önce açılacak

  F.Bahçe bir kazaya uğramak istemiyor

  Volkan 817 dakikadır kalesini gole kapattı

  G.Saray Ankara'da üçüncülük peşinde

  Bursa'nın kulağı İstanbul'da

  Polat: Fatih Terim'le biraraya gelmedim

  F.Bahçe Ülker Giricek ile yollarını ayırdı

  Demirel FIBA başkanlığını İzlandalı adaya kaptırdı

  G.Saray'da bir ‘ağabey’ daha futbolu bırakıyor

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Yeni Asya Gazetesi - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat-Promosyon - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım