22 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Daum gidecek ama..

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 2 gündür teknik direktör Christoph Daum'la görüşmelerde bulunuyor. Kulüp tarafından resmi olarak açıklanmasa bile görüşmenin ana konusu Daum'un durumu. Aziz Yıldırım, camiada şampiyonluk dışında hiçbir derecenin başarı olarak kabul edilmediğini bildiği için Alman çalıştırıcı ile yolları ayırmak için çareler arıyor. Burada en büyük engel 3 yıllık anlaşmaya imza atan Daum'un gitmek istememesi. Başkan Yıldırım, buna benzer bir sıkıntıyı geçen sezon da yaşamıştı. Başarılı olamayan İspanyol Aragones'i 2 yıllık anlaşması olmasına karşılık, tazminatını ödemek suretiyle göndermişti. Daum'da da benzer yolun takip edileceğini tahmin ediyorum. Ancak, Daum'la birlikte yardımcı antrenörlerin tazminatları çok ciddi bir rakama çıkıyor. Bu rakam makul bir seviyeye indirildiği taktirde Fenerbahçe'nin yeni sezona yine yeni bir teknik adamla gireceğini söyleyebilirim.

AYKUT KOCAMAN PATRON OLUR MU?

Spor medyasında masa başı yapılan haberlerde Fenerbahçe'nin başına Aykut Kocaman'ın getirileceği iddiaları yer alıyor. Buna pek ihtimal vermiyorum. Fenerbahçe camiası yerli hocaya pek sempati ile bakmaz. Kariyerindeki başarılara bakar. Kocaman'ın 8 yıllık antrenörlük mesleğinde ne şampiyonluk var, ne de kazanılmış bir kupa. Kendisi hakkında söylenen tüm övgü dolu sözlerin yüzde 90'ı, karakterinin çok düzgün olduğu, centilmen bir futbol profili çizdiği, işine saygılı oluşu. Bunun dışında bir liderlik vasfı da yok. Bir Fatih Terim, ya da bir Mustafa Denizli gibi her türlü fırtınaya göğüs gerecek bir yapıda değil. Ligde alacağı üst üste 2 yenilgi sonrasında kapı önüne konulacağını bildiği için Yılmaz Vural gibi açık açık "Ben bu takımı çalıştırırım" diyemiyor.

DANİEL GUİZA'YI GÖNDERME PLANI

Daniel Guiza'nın Dünya Kupası'na katılacak İspanya Milli Takımından çıkarılması Fenerbahçe açısından iyi olmadı. Kupada göstereceği performansla bu futbolcuyu iyi bir rakama satmayı düşünen Fenerbahçe yönetimi, İspanyol hoca Bosque'nin bu kararıyla birlikte sarsıldı. Yeni sezona Guiza'sız girmeyi düşünen Aziz Yıldırım şimdi yeni planlar yapmaya başladı. Bunlardan biri, aldığı ücret ile Fenerbahçe'ye ağır bir maddi yük getiren Guiza'yı Avrupa'da bir takıma kiralayarak, kulübün ekonomik durumunu rahatlatmak isteyebilir. Ya da, kadroda düşünülmeyen ama 2012'ye kadar sözleşmesi bulunan İspanyol oyuncuyu zararına da olsa bonservisi ile birlikte satarak, kulübe taze para akışı kazandırabilir. Yönetim, atamadığı gollerle şampiyonluğun kaçırılmasında başrol oynayan Guiza'yı göndererek, taraftarın tepkilerini bir nebze olsun dindirmenin yolunu bulmuş olacak.

EROL DOYRAN [email protected]

22.05.2010


 

HİDDİNK ‘SİFTAH’ YAPIYOR

(A) Milli Futbol Takımı, ABD kampındaki ilk hazırlık maçında bugün Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek.

New Jersey'deki Red Bull Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 19.30'da başlayacak ve NTV Spor'dan naklen ekrana gelecek. Bugünkü maçta ay-yıldızlı ekibin başında yer alacak (A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Türk Milli Takımı'nın başında sahaya çıkacak 43. teknik adam olacak. Milli Takımın 87 yıllık tarihindeki 469 maçta 25'i Türk, 17'si yabancı, toplam 42 teknik adam yönetiminde sahaya çıktı. Ay-yıldızlı ekipte Türk hocaların yanı sıra 4'er İngiliz ve Macar, 3'er İtalyan ve Yugoslav, 1'er de İskoç, Rumen ve Alman teknik adam görev yaptı.Hiddink ayrıca, milli takımın başında görev yapacak ilk Hollandalı ve 18. yabancı teknik adam unvanlarını alacak. (A) Milli Takımı, 87 yıllık tarihinde en çok maçı Fatih Terim döneminde oynadı.Ay-yıldızlı ekibin başında 1990, 1993-1996 ve 2005-2009 dönemlerinde görev yapan Terim yönetiminde ay-yıldızlı ekip 92 maça çıktı. Türkiye ayrıca, tarihindeki en çok galibiyeti de Terim'in teknik adamlığı döneminde aldı. Fatih Terim yönetiminde ay-yıldızlı ekip 92 maça çıkarken, bunlardan 43'ünü kazandı.

87 YILDA 222 ÖZEL MAÇ YAPTI

(A) Milli Futbol Takımı, son 21 özel maçından 10'unu kazanırken, 5'ini yitirdi, 6'sında ise berabere kaldı. 16'sı yurt dışı, 5'i Türkiye sınırları içindeki son 21 özel maçta, 20'si Fatih Terim, 1'i de Oğuz Çetin yönetiminde rakiplerine toplam 27 gol atan Türk Milli Takımı, kalesinde ise 17 gol gördü. Geçmişte özel maçlarda galip gelmekte zorlanan ve bu yönüyle eleştirilen Türk Milli Takımı, yaptığı son 8 özel müsabakanın 6'sını kazanıp, 1'inde berabere kaldı ve rakiplerine sadece 1 kez yenildi. Milliler, son 8 özel randevuda Finlandiya, Şili, Avusturya, Azerbaycan, Ukrayna ve Honduras'ı mağlup edip, Fildişi Sahili ile berabere kaldı, bu süre içinde sadece Fransa'ya mağlup oldu. Türk Milli Futbol Takımı'nın 87 yıllık tarihinde oynadığı toplam 469 maç içinde 222'sini özel karşılaşmalar oluşturdu. Milliler özel karşılaşmalarda 74 galibiyet, 62 beraberlik alırken, 86 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, özel maçlarda toplam 273 gol atıp, 334 golü kalesinde gördü. Türkiye, son oynadığı özel maçta 3 Mart 2010 tarihinde İstanbul'da Honduras'ı 2-0 yendi.

22.05.2010


 

EN BÜYÜK KUPA KİMİN OLACAK?

FUTBOLDA 20092010 sezonunda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyüğü, bugün İspanya'da belli olacak.

Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde Almanya'nın Bayern Münih ve İtalya'nın Inter takımları, Madrid'de karşı karşıya gelecek. Santiago Bernabéu Stadında saat 21.45'de başlayacak final Star TV tarafından naklen yayınlanacak. Finalistlerden Bayern Münih'in daha önce bu organizasyonda 4 kupası bulunurken, İnter ise 2 kez mutlu sona ulaştı. İspanya'nın Real Madrid takımı, 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000 ve 2002 yıllarında olmak üzere toplam 9 kez mutlu sona ulaşarak, Avrupa'nın en büyük kupasını en çok kazanan takım oldu. Morbeyazlılar, 1962, 1964 ve 1981 yıllarında yaptıkları final maçlarında ise sahadan yenik ayrılarak kupaya uzanamamışlardı. Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük kupasında şimdiye dek 39 farklı takım final oynarken, bunlardan 21'i kupayı müzesine götürme başarısı gösterdi. Kupayı Real Madrid 9, Milan 7, Liverpool 5, Ajax ve Bayern Münih 4'er, Manchester United ve Barcelona 3'er, Benfica, Inter, Juventus, Nottingham Forest ve Porto 2'şer, Aston Villa, Borussia Dortmund, Celtic, Kızılyıldız, Feyenoord, Hamburg, Marsilya, PSV Eindhoven ve Steaua Bükreş de 1'er kez kazandı.

İNTER'DE ZANETTİ'NİN 700. MAÇI

İnter'in Arjantinli kaptanı Javier Zanetti, yarın takımının Bayern Münih ile oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde, İnter formasıyla 700. maçına çıkacak. Madrid'deki kaçta orta sahada oynaması beklenen 36 yaşındaki Zanetti, yaptığı açıklamada, ''Bu noktaya gelmek için çok çalıştığını ve bunun kendisi için duygusal bir an olduğunu'' söyledi. Zanetti, Arjantin'in 2010 Dünya Kupası kadrosuna alınmamıştı. Profesyonel futbola 1992'de Arjantin'in Atletico Talleres takımında başlayan Zanetti, 1993-1995'te bir diğer Arjantin takımı Banfield'da oynadıktan sonra 1995'te İnter'e transfer oldu. Zanetti'nin oynadığı dönemde İnter, 1998'de UEFA Kupası şampiyonu, 2005, 2006 ve 2010'da İtalya Kupası şampiyonu, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010'da Serie A şampiyonu oldu.

22.05.2010


 

Efes'le F.Bahçe 2. defa kozlarını paylaşıyor

BEKO Basketbol Ligi play-off finalinde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasındaki serinin ikinci maçı bugün yapılacak.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 18.00'de başlayacak. Dört galibiyete ulaşan takımın şampiyon olacağı final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen'i Perşembe akşamı aynı salonda 78-62 yenerek 1-0 öne geçti. Öte yandan serinin ilk maçında kaşı açılan Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Mirsad'ın, bugünkü maçta forma giyebileceği açıklandı. Yapılan açıklamada, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki maç sırasında, rakip oyuncu Rakoceviç'in dirsek darbesiyle kaşı açıldığı kaydedilen Mirsad'a maç sonunda Acıbadem Hastanesi'nde 11 dikiş atıldığı bildirildi.

22.05.2010


 

Süper Lig'e son bilet: Konya mı, Altay mı?

BANK Asya 1. Lig Yükselme Grubu'nda son maçları yönetecek hakemler açıklandı.

MHK tarafından yapılan açıklamaya göre, 23 Mayıs Pazar günü İstanbul Olimpiyat Stadında ssaat 19.00'da başlayacak Altay ile Konyaspor arasında oynanacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır, Adanaspor ile Karşıyaka arasındaki maçı ise Mete Kalkavan'ın yöneteceği bildirildi. Şampiyon olmak için Konyaspor'a 1, Altay'a ise 3 puan gerekiyor.

22.05.2010


 

Voleybol seyircisine hediye yağacak

AVRUPA Şampiyonası Eleme Grubu 2. tur maçlarında sezonun ilk resmi sınavına çıkacak (A) Milli Erkek Voleybol Takımı'nın tek isteği seyirci desteği.

TVF Başkent Salonu'nda bugün başlayacak ve 3 gün sürecek turnuva süresince, en çok seyirci desteğine ihtiyaç duyan (A) Milli Takım, seyircileri, dağıtılacak çeşitli hediyelerle motive edecek. 3 gün boyunca maçları izlemeye gelen seyircilere çekilişle akşam yemeği, spor malzemeleri, tişört, şapka, kitap, bayrak, kalem, araç kokuları, bal, pasta, dondurma gibi hediyeler dağıtılacak.

22.05.2010


 

Transfer dönemi 10 Haziran'da başlıyor

FUTBOLDA 2010-2011 sezonu birinci transfer dönemi 10 Haziran Perşembe günü başlıyor.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, alınan karar gereği, 2010-2011 sezonu birinci transfer dönemi 10 Haziran Perşembe günü başlayacak ve 1 Eylül 2010 tarihinde sona erecek.

22.05.2010


 

Yıldızlar yardım maçına çıkacak

İSTANBUL'DA düzenlenecek Formula 1 yarışı öncesi pilotlarla Türkiye'nin ünlülerini karşı karşıya getirecek All Stars futbol maçı 26 Mayıs Çarşamba günü yapılacak.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek ''Formula Futbol Şöleni''nde dünyanın en hızlı pilotlarının oluşturduğu takım ile Türkiye'nin çeşitli alanlardaki en ünlü isimlerinin buluştuğu All Stars takımlarının yeşil sahalardaki mücadelesi 26 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'de Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak.

Biletix'te (www.biletix.com) 10 ve 20 TL'den satışa sunulan tüm bilet gelirlerinin yarısı UNICEF Türkiye, diğer yarısı ise Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı'na bağışlanacak. Bu arada, 3 yıllık aradan sonra pistlere dönen Alman pilot Michael Schumacher'in de formula pilotları takımında yer alacağı bildirildi. Schumacher'in yanı sıra Fernando Alonso, Felipe Massa, Nico Rosberg ve Sebastien Vettel gibi yıldız isimler de Istanbul Park'tan önce yeşil sahalara çıkacaklar. Formula 1 pilotlarının karşısındaki takımda da Ege, Yılmaz Erdoğan, Sarp Apak, Kerem Alışık, Bedri Baykam, Hakan Şükür, Tugay Kerimoğlu ve İlyas Tüfekçi gibi sinema, tiyatro, müzik ve futbol dünyasının ünlü isimleri yer alacak.

22.05.2010


 

Tahir Kıran Real Mallorca'yı satın almak için görüşüyor

ESKİ Futbol Federasyonu yöneticilerinden Tahir Kıran'a, İspanyol takımı Real Mallorca'yı satın alması için teklifte bulunulduğu ve taraflar arasında görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

Tahir Kıran'ın medya iletişim merkezinden yapılan yazılı açıklamada, İspanya 1. Futbol Ligi ''La Liga''yı geride kalan sezonda 5. sırada tamamlayan, ancak içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle Avrupa kupalarına katılması tehlikeye giren Real Mallorca takımının, Tahir Kıran'a satın alınması için teklif edildiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: ''Sayın Kıran'ın teklif ile ilgilendiğini belirtmesi üzerine, İspanyol kulübün temsilcileri dün İstanbul'a gelmiş ve takım ile ilgili olarak raporlarını sunmuşlardır. Yapılan toplantı sonrasında henüz bir anlaşma olmamasına karşın, görüşmeler olumlu geçmiştir. Sayın Tahir Kıran, önümüzdeki hafta İspanya'ya giderek yerinde incelemelerde bulunacak ve diğer detaylar üzerinde toplantılar yapacaktır.''

22.05.2010


 

Hidayet: “Eve dönmek beni her zaman mutlu etti”

MİLLİ basketbolcu Hidayet Türkoğlu, NBA'de forma giydiği Toronto Raptors ile sezonu tamamlamasının ardından ailesiyle birlikte Türkiye'ye döndü.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Hidayet, ''Eve dönmek beni her zaman mutlu etmiştir. Ailemle ülkemde güzel bir tatil yapmak, beni güzel bir noktaya getirecektir. Biraz da antrenman yapıp, fizik olarak iyi bir noktaya gelmek istiyorum. Bu yıl hem bizim için hem de Türkiye için önemli bir yaz olacağını düşünüyorum. Ben de kaptan olarak kendimi en iyi şekilde hazırlama hedefindeyim. Şu anki amacım güzel bir tatil geçirip, kampa ve şampiyonaya moralli başlamak'' diye konuştu.

22.05.2010


 

Bayan halterciye ceza yolda

MİLLİ bayan halterci Emine Bilgin, ömür boyu men cezasıyla karşı karşıya.

(A) numunesi pozitif çıkan Bilgin'in, önceki gün (B) numunesinin açılması için dilekçe vermemesi nedeniyle hem Türkiye Halter Federasyonu, hem de uluslararası federasyondan ayrı ayrı cezalar alması gündeme geldi.

22.05.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.