25 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

CHP’de vitrin değişti, zihniyet aynı

CHP Kurultayı sonrasında, CHP vitrininin değişmesine rağmen zihniyetin değişmediği belirtiliyor. Pek çok CHP’li yeni yönetimi eleştirirken, siyasî uzmanlar, PM’ye giren yeni isimlerin arasında ulusalcı düşünceye sahip olanların çoğunlukta olduğuna dikkat çekiyorlar. Bu arada, partideki ayrışmaya da vurgu yapılıyor.


VİZE İŞKENCESİ AB'DEN SOĞUTUYOR

Son dönemde bazı ülkelerle başlatılan “vizeleri kaldırma” süreci, Avrupa için işlemiyor. AB'de Türkiye’yi almamak için bahane arayanlar “Ankara bizim

AB heyecanı Ankara dışına taşınmalı

DEVLET Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’nin AB üyeliğinin sadece Ankara’da, hükümet tarafından gösterilen çabalarla yerine getirilecek bi


  ATALAY: İŞKENCE DÖNEMİ BİTTİ

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay da AB reformları ve demokratikleşme konularında İçişleri Bakanlığının yürüttüğü çalışmalara değindi.


  “Gazetecilere Özgürlük” kampanyası

GAZETECİ meslek örgütleri, cezaevlerindeki tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması ve Türk Ceza Kanunu ile Terörle Mücadele Kanunu’nun basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümlerinin kaldırılması talebiyle “Gazetecilere Özgürlük” kampanyasını başlattı.


  İç huzura ihtiyaç var

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, adaleti yüksek, çoğulcu bir parlamenter sisteme geçmedikçe gerginliklerin, çatışmaların devam edeceğini belirterek, “Oysa iç huzur hepimizin en büyük ihtiyacı” dedi.


  Gül’e fahri profesörlük unvanı

Cumhurbaşkani Abdullah Gül’e, Ahmet Yesevi Uluslararası Kazak-Türk Üniversitesi tarafından fahri profesörlük unvanı verildi.


  Üst kurullar etki altında

Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK), düzenleyici ve denetleyici kurumlara ilişkin raporunda, ‘’Bazı üst kurulların asli görevlerini yerine getirme hususunda kurulduğu günden bu yana başarılı sonuçlar ortaya koyamadığı, özerklik uygulaması ile oluşturulan çalışma ortamının yeterince değerlendirilemediği, düzenlenmesi ve denetlenmesi öngörülen sektörün ve/veya siyasî tartışmaların etkisi altında kalındığı tespit edilmiştir’’ denildi.


  Ergin: Ses kayıtları araştırılıyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargıtay üyelerine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin, ‘’Konu, ilgili organlarca takip ediliyor.


  TEKEL işçileri,Türk-İş binasını işgal etti

TEKEL işçcileri, Türk-İş başkanlar kurulunun ve konfederasyonlarının aldığı kararı protesto için, Türk-İş İstanbul 1. bölge temsilciliğini işgal ettiler.


  Atalay: Tiraj denetimi yapabiliriz

Basin İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, ''Tiraj denetimi de yapan bir kurum olabiliriz. Onun da altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz'' dedi.


  Facianın sorumluları cinayetten yargılansın

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Karadon'daki kazayı değerlendirirken, “Raporlar ortaya çıktığında açık ve net bir tedbirsizlik ve kusur tesbit edilirse, sorumlular taammüden cinayetten yargılanmalıdır’’ dedi.


  “BİR GÜN MADENDE, BİR GÜN TERSANEDE”

SALİM Uslu, masum gerekçelerle başlatılan taşeron uygulamasının, 25 yıldır bir türlü değiştirilemeyen ve örgütlenmenin önünde en büyük engel olan sendikal mevzuatın, kamunun denetim zaaflarının, kimi işçi ve işveren örgütlerinin sendikal mevzuatı değiştirmek istiyormuş gibi yapıp mevcut sendikal mevzuatın sağladığı statükodan vazgeçmemelerinin ve iş kazalarına karşı örgütlü tedbir almayanların yaşanan ‘’iş cinayetlerinin’’ sorumlularının adresini tarif ettiğini söyledi.


  Camiler toplumu birleştiren yerlerdir

Hollandalı ressamlar, başkent Amsterdam’daki Fatih Camii için yardım amaçlı sergi açtı. Hollandalı ressam ve yazar Irene van der Linde bir sanatçı duyarlılığı ile Amsterdam Fatih Camii için başlatılan bu kampanyaya tüm kalbiyle katıldığını dile getirerek, “Camiler birleştirici ve bütünleştirici yerler” diye konuştu.


  Urfa, ressamların yeni adresi oluyor

DünyanIn en eski şehri, tarihin beşiği, medeniyetlerin merkezi olarak bilinen Şanlıurfa, dünya ressamlarının ilgisini çekmeye devam ediyor.


  ABD’den BP’ye sert tepki

ABD İçişleri Bakanı Ken Salazar, Meksika Körfezi’ndeki petrol kirliliğinin, İngiliz petrol grubu BP için bir “varoluş krizi” olduğunu söyledi.


  Kendi protezini 10 liraya mal etti

Gazİantep’te, 5 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrasında sol bacağının diz kapağından aşağısını kaybeden 7. sınıf öğrencisi Deniz Kazak, 10 liraya mal ettiği protezle TÜBİTAK’ın ‘’Bu Benim Eserim’’ yarışmasında 70 bin proje arasında ilk 100’e girmeyi başardı. Yavuzeli İlköğretim Okulu 7. sınıfta okuyan 14 yaşındaki Deniz Kazak, 5 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrasında sol bacağının diz kapağından aşağısını kaybettiğini, sağ ayağında da çeşitli sorunlar oluştuğunu ve sağlıklı yürüyemediğini söyledi.


  Deniz dalgalarından elektrik ürettiler

İznİklİ mucit öğrenciler, “Beyaz Enerji Projesi” ile deniz dalgalarından elektrik üretti.


  Zekât Fonu ile kurtuldular

BİRLEŞİK Arap Emirlikleri'nin başşehri Abu Dabi'de basılan The National’daki habere göre, Zekât Fonu görevlileri, tek kişinin verebileceği en yüksek zekât miktarı olan 13 bin 600 doların bu yıl için 19 bin dolara çıkarılacağını ve toplanan zekâtların daha fazla Müslümanın serbest kalması için tasarruf edileceğini söyledi.


  Fazla mesai kalbe zararlı

İngİlİz bilim adamlarının 25 yıldır sürdürdükleri çalışma, iki saati aşan fazla mesainin, kalp damar hastalıkları bakımından ciddî risk artışına sebep olduğunu gösterdi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.