26 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Afgan işgali Irak’ı geçti

ABD’nin, 9 yıldır savaş yürüttüğü Afganistan’daki asker sayısının, 2003’te işgal ettiği Irak’taki asker sayısını ilk kez geçtiği bildirildi. Washington’ın Afganistan’a karşı savaşı yeni önceliği olarak belirlemesinin bir yansıması olarak değerlendirilen Pentagon açıklamasına göre, Afganistan’da 94 bin, Irak’ta 92 bin Amerikan askeri bulunuyor.


1,5 milyon mülteci yardım bekliyor

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Pakistan ordusunun Aşiretler bölgesinde Taliban militanlarına karşı yürüttüğü operasyonlarla yerl

Kuzey Kore ordusu alarmda

GÜNEY Kore donanmasına ait bir geminin batırılmasından sorumlu tutulan Kuzey Kore ordusunun alarm durumuna geçirildiği bildirildi.


  Esad: Takastan endişe edenler samimî değil

SURİYE Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, ABD ve Batılı ülkelerin İran’ın uranyum takasına ilişkin şüphelerinin, bu ülkelerin sorunun çözümünü isteyip istemedikleri konusunda şüphe uyandırdığını söyledi.


  Panama, askerî dikta dönemi için özür diledi

PANAMA hükümeti, 1968-1989 yılları arasındaki diktatörlük döneminde işlenen suçlarla ilgili demokrasiye geçilmesinden yaklaşık 20 yıl sonra ‘’ilk kez’’ özür diledi.


  Çin sellerle boğuşuyor

ÇİN'İN güneyinde şiddetli yağışların sebep olduğu sellerden 115 kişinin öldüğü bildirildi.


  Kırgızistan halktaki silâhları geri topluyor

KIRGIZİSTAN’IN Geçici Hükümeti, 7 Nisan halk eylemi sırasında halkın eline geçen silâhları, toplamaya başladı.


  Bağdat’ta silâhlı soygun: 15 ölü

IRAK'IN başşehri Bağdat’ta kuyumcular çarşısında silâhlı saldırı düzenleyen maskeli saldırganların, önemli miktarda altın çaldıktan sonra kaçmadan önce 15 kişiyi öldürdüğü bildirildi.


  İran da Karabağ seçimlerini tanımadı

İRAN'IN Bakü Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, geçtiğimiz Pazar günü Dağlık Karabağ bölgesinde yapılan seçimlerin tanınmadığı bildirildi.


  Lieberman’a ikinci kez dâvâ istemi

İSRAİL polisi, uzun zamandır soruşturma yürüttüğü Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman için, hakkındaki soruşturmayla ilgili bazı gizli dosyalara eriştiği şüphesiyle güveni suistimal ve sahtekârlık gerekçesiyle bir kez daha dâvâ açılması tavsiyesinde bulundu.


  İngiliz bakanlar otobüse binecek

İNGİLTERE'NİN yeni hükümetinin açıkladığı kamu harcamalarında 6,2 milyar sterlinlik kesinti planı, bakanların makam araçları ve özel şoförler yerine toplu taşıma araçlarını kullanmalarını da içeriyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.