26 Mayıs 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Enerji yasaları sil baştan

Enerjı sektöründe ihtiyaçlar doğrultusunda 9 yasa birden değiştirilecek. Elektrik, doğalgaz, petrol ve LPG piyasası yasalarının yanı sıra, madencilik, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji ve enerji bakanlığı teşkilât kanunları yeniden yazılıyor.


TRAFİK KAZALARI DA ÇOĞALDI

Güne Antalya'da bir tur otobüsünün Aksu Çayına düşmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 16 kişinin öldüğü ve 25 kişinin yaralandığı haberiyle baş

Hakkâri’de 1 terörist teslim oldu

HakkÂrı’de bir teröristin önceki gün teslim olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruda, “Bölücü terör örgütünde


  5 ayda 66 işçi göçük kurbanı

Bursa, Balıkesir ve Zonguldak’ta yaklaşık 5 ayda yaşanan 3 maden ocağı kazasında 66 kişi vefat etti. Yerin metrelerce altında güç şartlar altında çalışarak evine ekmek parası götürmek isteyen binlerce maden işçisinden 66’sı, Aralık-Mayıs döneminde evine dönemedi.


  UNICEF: Çocukları PKK’dan kurtarmalıyız

Berlıngske Tidende gazetesi PKK kamplarında eğitilen çocukların fotoğraflarını yayınladı. Danimarka hükümeti, bir gazetenin Roj TV’yle PKK bağlantısının hasıraltı edildiğini ortaya koyan haberinin ardından zor durumda kaldı.


  Bardakoğlu: Çocukları erken yaşta Kur’ân öğretimine teşvik etmeli

Dıyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, bütün velilere çocuklarını erken yaşta Kur’ân öğretimine teşvik etmeleri tavsiyesinde bulundu.


  Cizre'de 46 köye çocuk parkı

Şirnak’in Cizre ilçesinde ‘’Haydi Çocuklar Oyuna’’ projesi kapsamında 46 köye oyun parkı yapıldı.


  Medvedev’den taziye mesajı

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Antalya’daki trafik kazasında 16 Rus vatandaşının ölümü dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.


  Kılıçdaroğlu madencilerden oy istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk gezisini düzenlediği Zonguldak'ta madencilere seslenerek, ''CHP olarak her zaman üretene, katma değer yaratana destek vereceğiz. Biz de sizden tek bir şey istiyoruz, siz de koşulsuz olarak yanınızda olan CHP'ye destek verin, Türkiye'ye destek verin'' dedi.


  İsrail’e rağmen devam

İHH Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Filistin’e insanî yardım götürecek gemilerle ilgili, ‘’İsrail, ‘Askerî müdahale yapacağız’ diyor, ancak gemideki insanlar gitmekte kararlı. Onlar bize ‘dur’ diyecekler, ama biz durmayacağız” dedi.


  Filistin sorununu çözme zamanı geldi

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Filistin’de yıllardır devam eden sorunun çözülmesinin zamanının geldiğini belirterek, “Artık Filistin sorununu çözme zamangı gelmiştir Artık yeter! bölgemizin istikrar refah ve barışa ihtiyacı var” dedi.


  Kaçmaz ‘tazminat tüccarlığı’ yapıyor

SİNCAN 1. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı Osman Kaçmaz, kendisi olduğunu iddia ettiği bir karikatür sebebiyle gazetemizin karikatüristi Halil İbrahim Özdabak’a tazminat istemiyle açtığı dâvânın duruşması yapıldı.


  Manşetle gelen manşetle gider

Başbakan Erdoğan, CHP Kurultayı ve Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan seçilmesi ile ilgili olarak, "Yaşanan her olayda cilâların döküldüğünü göreceksiniz. Manşetle gelen manşetle gider. Sabah rüzgârıyla gelen akşam rüzgârıyla gider. Yelkenleri manşetlerle şişenler açık denize çıkınca alabora olurlar'' diye konuştu.


  DP Gençlik Kollarından gazetemize ziyaret

DEMOKRAT Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Çağıl Erten ve Başkan Yardımcısı İbrahim Hakkı Güntay, gazetemizi ziyaret etti.


  Moskova’da mehter rüzgârı

Kremlİn Müzesi’nde ‘Osmanlı Sultanları Hazineleri Sergisi’nin açılışı için Moskova’ya gelen mehter takımı Gorki Park’ta Kalinka, Ceddin Dede ve Hücum Marşı ile izleyenleri coşturdu.


   İnsan teri de gül kokacak!

Japon bilimadamları, Isparta’da gül tableti üzerinde çalışmalar yapıyor. Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, projede tablet içerisinde gül yağı konularak insanların gül yağını yutmasının amaçlandığını belirterek, “Böylece mideden vücuda ve kana karışarak insanların gül gibi kokması hedefleniyor.


  Gezegenini yiyen yıldız tesbit edildi

Yörüngedekİ Hubble uzay teleskobu, Samanyolu’nda bir gezegenin, çevresinde döndüğü güneş benzeri yıldızı tarafından “yutulmakta” olduğunu tesbit etti. Yıldızların yörüngelerinde dönen gezegenleri yutabildiklerini bilen astronomlar, ilk kez bu olayı böylesine açık “gördüler”.


  Kur'ân-ı Kerimi güzel okumak için yarıştılar

KIrşehİr Merkez ve ilçelerinde görev yapan Din Görevlileri arasında “Hafızlık, Kur’ân-ı Kerim’i ve Ezanı Güzel Okuma Final Yarışması” yapıldı.


  Askerî eğitim uçağı düştü

İSTANBUL'UN Sancaktepe ilçesinde sokak ortasına askeri eğitim uçağı düştü. Ölenin olmadığı kazada 3 kişi hafif yaralı kurtuldu.


  Hayatımızda, Kur’ân’a yeterince yer vermiyoruz




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.