12 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Mayın tuzağı: 14 yaralı

Elazığ’dan Tunceli’ye askerleri getiren sivil bir minibüsün geçişi sırasında, teröristlerce daha önceden yola döşenen mayın, uzaktan kumandayla patlatıldı. Saldırıda 1’i çocuk ve 13’ü asker olmak üzere 14 kişi yaralandı. Öte yandan, Osmaniye’nin Kanlıgeçit mevkiindeki Kırıklı Jandarma Komutanlığı lojmanına yapılan roketatarlı saldırıda ağır yaralanan subay eşi Pınar Akdağ vefat etti.


DAVUTOĞLU: POLİTİKAMIZ BATININ ÇIKARLARINA UYGUN

İngiliz The Economist dergisi, Türk dış politikasına ayırdığı bir makalede “Türkiye'nin dünyadaki yeri"ni mercek altına aldı. Yazıda "çok yönlü olan T

İsrail tıbbî yardım vermedi, yaralılar öldü

Mavi Marmara gemisinde yer alan, Güney Kore asıllı film yapımcısı ve insan hakları savunucusu Iara Lee, “İsrailli askerler Mavi Marmara gemisindeki sa


  ‘Suça itilen çocuklar’ Mecliste

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, suça itilen çocuklarla ilgili hazırlanan yasa teklifinin TBMM Başkanlığına gönderildiğini bildirdi.


  Oylama 3 Ağustos’ta başlıyor

RefErandum için gümrük kapılarında oy verme işlemleri, 3 Ağustos 2010 Salı günü başlayacak ve 12 Eylül 2010 Pazar günü halk oylamasının bitiş saatine kadar devam edecek.


  TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Barış projesi şarta bağlı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Filistin’de yürütülen ‘’Barış İçin Sanayi Projesi’’nin barışa katkı sağlayacak bir proje olduğunu, ancak Türkiye, Filistin ve İsrail’in desteği gerektiğini, bu konudaki desteği sürmediği takdirde projenin gerçekleşme şansı olmadığını vurguladı.


  Birleştirme, CD’ler incelendikten sonra

YARGITAY, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner’in davalarının birleştirilmesine CD’leri inceledikten sonra karar verecek.


  Şahin: Eksen kayması söz konusu olamaz

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’nin dış politikada şu an izlediği yolun doğru olduğunu belirterek, “Türkiye’nin kayması falan söz konusu olamaz, yerli yerinde duruyor” dedi.


   ABD ile ilişkiler etkilenmez

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BM Güvenlik Konseyi’nde İran’a yaptırıma ilişkin oylamada Türkiye’nin “hayır” oyu kullanmasına ilişkin, “Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler hiç bir şekilde olumsuz etkilenmeyecektir” dedi.


  Osmaniye’de roketatarlı saldırı: 1 ölü

OSMANİYE Kanlıgeçit Jandarma Komutanlığı’na yapılan ve komutanlık binası yanındaki askeri lojmana isabet eden saldırıda, bir asker eşi hayatını kaybetti.


  800 bin kişi hac için başvurdu

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, hac vazifesini yerine getirmek üzere 800 bin kişinin başvuru yaptığını, bunlardan ancak 74 bininin kutsal topraklara gidebileceğini, önceliği de 4 yıldır bekleyenlere tanıdıklarını söyledi.


  Prens: Çevre, İslâmî prensiplerle korunur

İngİltere veliaht prensi çevrecilere seslendiği konuşmasında “Dünyayı kurtarmak için İslâm’ın izinden gidin” dedi.


  Felâketin boyutları katlanıyor

Amerikalı yetkililer, Meksika Körfezi’nin tabanından her gün denize karışan ham petrol miktarının 40 bin varil civarında ve tahmin edilenin iki katı olduğunu bildirdi.


  Flamingolar yağmurla döndü

Tuz Gölü Havzası’nda bulunan ve 2 yıl önce tamamen kuruyan Düden Gölü’nde tabiî hayat, yağışlarla birlikte eski günlerine dönüyor.


  Dünya savunmada!

İSVİÇRE merkezli Sipri Enstitüsünün araştırmasına göre, geçen yıl savunma harcamalarını bir önceki yıla göre yüzde 54 oranında arttıran ABD, bütçesinde bu alana 661 milyar dolar ayırdı, ancak geçen yıl savunmaya 47 milyar dolar ek harcama yaptı.


  Osmanlı hoşgörüsünün belgeleri Balkanlarda

Balkanlar Medeniyet Merkezince (BALMED), Bosna-Hersek’in Tuzla şehrinde Osmanlı’nın farklı millet ve inançlara gösterdiği hoşgörünün belgelerinden oluşan serginin açılışı yapıldı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.