13 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Google masaya oturacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Google kriziyle ilgili olarak, ’Önümüzdeki hafta muhtemelen gelirler. Dediklerimizi yaptıktan sonra gelirler, biz de görüşürüz’’ diye konuştu.

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, ‘’Google’’ yetkililerinin, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından (TİB) görüşme talebinde bulunduklarını bildirerek, ‘’En kısa zamanda, önümüzdeki hafta muhtemelen gelirler’’ dedi. Yıldırım, Kars Havaalanındaki yeni iç ve dış hatlar terminal binasının temel atma töreninin ardından bir grup basın mensubuyla sohbet toplantısında bir araya geldi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Yıldırım, erişimi engellenen ‘’Youtube’’ internet sitesine ilişkin bir soru üzerine, ‘’Memleketin meseleleri dururken, millet para kazanıyor. Bir reklâm, pazarlama şirketin olacak, hiç bir tane fatura kesmeyeceksin. Ondan sonra da ‘internete özgürlük’ diye Türkiye’den de adamları götüreceksin merkezine dolaştıracaksın, ondan sonra yazıp çizecekler. Böyle şey olmaz. Bu ülkenin haklarını korumak hepimizin görevi’’ diye konuştu.

Çalışanların maaşından bir çok vergi ödediklerini, küçük esnafın da vergi ödediğini hatırlatan Yıldırım, ‘’Bunlar dünya kadar reklâm alıyor. Vergi yok, fatura kesiyor mu, kesiyor. Nereden kesiyor? İrlanda’dan kesiyor’’ dedi. Ulaştırma Bakanı Yıldırım, konuya ilişkin Google yetkililerinin görüşme talebinde bulunduklarını bildirerek, ‘’Adamlardan da ses geldi, gelip görüşecekler. En kısa zamanda, önümüzdeki hafta muhtemelen gelirler. Bizim kapımız her zaman açık, gelsin konuşsunlar, görüşsünler. Muhatapları BTK, artık bizle işleri olmaz. Dediklerimizi yaptıktan sonra gelirler, ‘yaptık’ derler o zaman da biz de görüşürüz’’ diye konuştu.

‘’İnternet sitesiyle nasıl bir anlaşma olur?’’ şeklindeki bir soru üzerine de Yıldırım, ‘’Bizim anlaşma gibi bir şeyimiz yok. Biz diyoruz ki ‘şunları, şunları yap’. Pazarlık edecek halimiz yok. Türk hukukunu tanıyacaksın, Türkiye’de mükellef olacaksın, Türkiye’de yerli sürüm yapacaksın, adresin belli olacak, ben seni aradığımda bulmam lâzım, buradan para kazanıyorsan muhakkak buranın kurallarına, usullerine, hukuk sistemine, herşeyine razı olacaksın, hakkını da burada arayacaksın’’ cevabını verdi.

GAZZE’YE YARDIM GÖTÜREN GEMİLERE SALDIRI

ULAŞTIRMA Bakanı Yıldırım, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısı konusunda da Türkiye’nin bu işin peşini bırakmayacağını, İsrail’in bu işin bedeli neyse ona katlanacağını söyledi. Yıldırım, ‘’Eğer bu gibi olaylara uluslar arası camia prim verirse o zaman da bu işler meşrû olur. Nasıl 11 Eylül’de dünya ayağa kalktıysa, biz de beklerdik ki bu olayda da dünya ayağa kalksın. Herkesin aynı duyarlılığı göstermesi lâzım’’ diye konuştu.

13.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Google masaya oturacak

  Gençler piknikte buluştu

  Selzedeye yardım yapılacak

  Kayısı üreticileri birliği hayal oldu

  Bahçesaray’da rafting turizmi

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.