14 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Avrupa’nın Hyundai i20’si Türkiye’de üretilecek

TÜRKİYE üretimiyle yenilenen iç-dış görünüme ve özelliklere kavuşan beş kapılı i20’ler bütün Avrupa’ya sadece Türkiye’den ihraç edilecek.

Hyundai’nin B-segmenti’ndeki modeli i20, Türkiye’de satışa sunulmasının üstünden tam bir yıl geçtikten sonra artık Türkiye üretimi bir araç olarak yüzünü gösterdi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün ve Hyundai Assan üst düzey yönetiminin katılımıyla Hyundai’nin İzmit Fabrikası’nda gerçekleştirilen resmî törenle “Türkiyeli” olan i20, yerli üretimi vurgulamak amacıyla “i20 Troy” ismiyle ve 26 bin 900 TL’lik başlangıç fiyatıyla yollara çıktı. Hyundai’nin i30 ve i10’dan sonraki üçüncü “i” serisi otomobili olan i20, 75 milyon Amerikan Doları tutarındaki ek yatırım (yan sanayi ile birlikte 100 milyon USD) ile İzmit Fabrikası’nın üretim bantlarına alındı. Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak olan i20’nin beş kapılı versiyonu Türkiye’de üretilecek ve hem iç pazar hem de Avrupa pazarlarının ihtiyacını karşılayacak. İlk etapta yılda 80 bin adet üretilecek olan Hyundai i20 sayesinde, şu an Accent Era modelinin üretimini gerçekleştiren İzmit Fabrikası’nın yıllık üretim hacmi de 100 bin adede ulaşacak. Hyundai, i20 üretimi sayesinde Türkiye’ye yılda yaklaşık 1 milyar TL tutarında ihracat geliri kazandırmayı amaçlıyor. Segmentinin en iddialı otomobillerinden biri olan i20, 2009 yılında Getz ile beraber Hyundai’nin B-segmenti’nde açık ara lider olmasını sağlamıştı. Geçtiğimiz yıl binek otomobil satışlarından yüzde 20,1 pay alan B-segmenti satışları, 2010 yılının ilk 5 ayı itibariyle yüzde 20,3’lük bir orana sahip. 2010 yılının ilk 5 ayında Hyundai i20 ve Getz modelinin B-segmenti içindeki satış yüzdesi ise 16,1 seviyesinde bulunuyor. Hyundai i20 Troy’un bundan sonraki dönemde yerli kimliğiyle, yenilenen özellikleriyle, sınıfında yeni standartlar belirleyen güvenliği, dikkat çekici atletik görünümü, kullanışlı iç mekânı, dinamik şasisi, geliştirilmiş süspansiyonu, üstün sürüş dinamikleri ve diğer tüm Hyundai modellerinde olduğu gibi 5 yıl / 100.000 km Üretici Firma Mekanik Garantisi ile Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobillerinden biri olması bekleniyor.

Hyundai i20 Troy, Türkiye’de Euro V normlarına uyumlu üç benzinli ve iki dizel olmak üzere toplam beş farklı motor seçeneğiyle satılıyor.

ÜMİT KIZILTEPE

14.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Mazda2: Genç İşİ

  Avrupa’nın Hyundai i20’si Türkiye’de üretilecek

  Kaliteli ve hesaplı: Proton Saga

  Toyota avantajları devam ediyor

  Peugeot Sport sınavını tamamladı

  Yeni Suziki Swift Macaristan’dan

  Türkiye’nin ilk otomobil alış veriş merkezi AUTOPIA!

  Renault Latitude, gün ışığına çıkıyor

  Dacia’dan şimdi al, bayramdan sonra öde kampanyası

  Tüm zamanların Hatchback’i: Lancia Delta Integrale!

  Kendi Fiat Fiorino’sunu tasarlayanların sitesine ödül

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.