14 Haziran 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

QUARESMA BEŞİKTAŞ'TA

BEŞİKTAŞ uzun süredir peşinde olduğu Portekizli yıldız futbolcu Ricardo Quaresma ile anlaşmaya vardı. Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Bir süredir transfer görüşmeleri yaptığımız Inter'in Portekizli oyuncusu Ricardo Quaresma'yı siyah-beyazlı renklerimize bağladık.

Quaresma artık Kartal'' denildi. Transferin gerçekleşmesinde büyük rolan oynayan yönetici Serdar Adalı, Portekizli futbolcunun bonservis bedelenin 7 milyon 300 bin Euro olduğunu ve 3 yıllık anlaşma yaptıklarını açıkladı. Quaresma'nın transferinin ortaya çıkmasından sonra siyah-beyazlı kulübün internet sitesi kitlendi. Taraftarların yoğun bir şekilde Beşiktaş'ın internet sitesine girmek istemeleri nedeniyle bir süre siteye ulaşmak mümkün olmadı.

Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma, 26 Eylül 1983'te Lizbon'da doğdu. Sporting Lizbon, Barcelona, Porto, Chelsea ve Inter formaları giyen ve açık adı Ricardo Andrade Quaresma Bernardo olan Portekizli futbolcu, 1.73 metre boyunda. Sporting Lizbon'da 2001-2003 sezonlarında 67 maçta 13 gol kaydeden Quaresma, Barcelona'da ise 2003-2004 sezonunda 26 maçta 2 gol atabildi. Porto'da 112 maçta 32 gole imza atan Portekizli futbolcu, 2008'de İtalya'nın Inter takımına transfer oldu. Inter'de 24 maçta 1 gol atan Quaresma, sonra İngiltere'nin Chelsea takımına kiralandı. Daha sonra yeniden Inter'e dönen Portekizli futbolcu geçen sezon fazla forma şansı bulamadı ve Dünya Kupası'na katılan Portekiz Milli Takımı'na da seçilemedi.

Portekiz kariyeri çok parlak

SPORTİNG Lizbon ile birer lig, Portekiz Kupası ve Portekiz Süper Kupası kazanan Quaresma, Porto'da ise FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 3 lig şampiyonluğu, 1 Portekiz Kupası, 2 de Portekiz Süper Kupası sevinci yaşadı. Inter'de 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 lig şampiyonluğu, 1 de İtalya Kupası şampiyonluğu gören Portekizli futbolcu, Chelsea'deki kısa süreli birlikteliğinde ise bir FA Kupası gördü. Portekiz'de 2005 ve 2006 yıllarında ''Yılın Futbolcusu'' seçilen Quaresma, 2007'de de yine ülkesinde ''Altın Top'' sahibi oldu.

AVRUPA KUPASINDA BEŞİKTAŞ'A 2 GOL ATTI

Quaresma, Porto'da oynadığı dönemde Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'a karşı forma giydi ve 2 gol kaydetti. 2007-2008 sezonundaki eşleşmede Porto, İstanbul'daki maçı uzatma dakikalarında Quaresma'nın attığı golle 1-0 kazanırken, 11 Aralık 2007'de oynanan ve 2-0 Portekiz ekibinin üstünlüğüyle sona eren rövanş maçında da Quaresma takımının 2. golünü attı.

COŞKULU KARŞILAMA HAZIRLANIYOR

Quaresma'nın transferinin kulüp tarafından resmen açıklanmasından sonra taraftarlar kulübü telefon yağmuruna tuttu. Portekizli oyuncunun İstanbul'a geliş tarihini öğrenmek isteyen taraftarlar Atatürk Havalanında büyük bir karşılama programı yapacaklarını söylediler.

14.06.2010


 

İNGİLİZLERİ ŞOK EDEN GOL

2010 Dünya Kupası'nın favori takımlarından İngiltere, ABD karşısında kalecisi Robert Green'in kurbanı olarak sahadan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı.

İngiltere bu sonuçla birlikte kupada kendisini favori gösterenleri hayal kırıklığına uğrattı. Bu arada Aydın'ın Didim ilçesinde tatil yapan İngilizler, Dünya Kupası'nda milli takımlarının ABD ile yaptığı karşılamada erken attıkları gole sevinirken, mücadelenin berabere bitmesiyle hayal kırıklığı yaşadı.Tatil için Didim'i tercih eden çok sayıda İngiliz turist, milli takımlarının Dünya Kupası'nda ABD ile yapacağı ilk maç öncesi bar ve kafeleri doldurdu. Bazı İngilizlerin milli takımlarının formasını giydiği, kimisinin ise saç ve yüzlerini takımın renkleri olan kırmızı ve beyaza boyadıkları görüldü. Takımlarının karşılaşmanın ilk dakikalarında attığı golle büyük sevinç yaşayan İngilizler, ilk yarının sonlarına doğru yedikleri golle üzüldü. Takımlarının müsabaka boyunca etkili oyununa rağmen karşılaşmanın 1-1 bitmesiyle İngiliz vatandaşları hayal kırıklığı yaşadı. Öte yandan, İngiliz Milli Takımı'nın galip gelmesi ihtimali üzerine işletmelerce hazırlanan bazı etkinlikler ise yapılamadı.

14.06.2010


 

Maradona'nın ruhu yetti

DÜNYAKupası B Grubu'nda Güney Kore, ilk maçların ardından 3 puanla lider durumda bulunuyor. Grubun ilk maçında Yunanistan'ı 2-0 yenerek kupanın en büyük sürprizini yapan Güney Kore, gol averajıyla lider duruma yükseldi.

Grupta ikinci sıraya ise Nijerya'yı 1-0 yenmeyi başaran Maradona'nın Arjantin'i yerleşti. Arjantin, Nijerya karşısında baskılı oynamasına karşılık, ünlü yıldız Messi dışında göze batan bir futbolcusu olmadı. Messi, tıpkı takımı Barcelona'da oynadığı gibi aldığı her topla rakip savunmaya büyük sıkıntılar verdi. Ancak, arkadaşları Messi'nin asistlerini değerlendiremeyince Arjantin sahadan ancak 1 gol atarak galip ayrıldı.B Grubu'nda, 17 Haziran Perşembe günü Arjantin-Güney Kore ve Yunanistan-Nijerya maçları oynanacak.

14.06.2010


 

KADDAFİ AĞIR KONUŞTU: FIFA DÜNYA MAFYASI

LİBYA lideri Albay Muammer Kaddafi, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ni (FIFA) ''dünya mafyası'' olmakla suçladı.

Kaddafi, Libya'dan Amerikan birliklerinin tahliyesinin (11 Haziran 1970) 40. yılı dolayısıyla önceki gece yaptığı konuşmada, Dünya Kupası'na küçük ülkelerin de ev sahipliği yapma hakkını savundu ve ''Burada bu dünya mafyasını ve bu yolsuz örgütü kınadığımızı ilan ediyoruz'' dedi.

Trablus yakınlarındaki Mitiga askeri havalimanındaki konuşmasında Kaddafi, ''Bu yolsuz örgüt tarafından izlenen yolsuz siyasetle mücadele edilmelidir ve biz düzenli olarak mücadele edeceğiz'' ifadesini kullandı. FIFA'yı ''zengin ülkelerde kampa sokup sonra da satmak için yoksul ülkelerden oyuncu satın alarak insan kaçakçılığı yapmak ve köleliği yeniden canlandırmakla'' da suçlayan Kaddafi, ''FIFA, insan kaçakçılığından kazandığı milyarlarla yoksul ülkelerin Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmasına yardım etmeli'' diye konuştu.

14.06.2010


 

Robben Danimarka önünde oynamayacak

HOLLANDALI yıldız oyuncu Arjen Robben'in, 2010 Dünya Kupası'nda Danimarka ile yapılacak ilk maçta forma giyemeyeceği açıklandı.

Sakatlığı nedeniyle Güney Afrika'daki arkadaşlarına 6 gün geç katılan Robben'in sakatlığının halen tam olarak geçmediği belirtildi.

14.06.2010


 

Aziz Yıldırım ve Adnan Polat Sapanca'da biraraya geldi

TÜRKİYE Kürek Federasyonu'nca Sapanca Gölü'nde gerçekleştirilen Büyükler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ı buluşturdu.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Aziz Yıldırım ile Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde gerçekleştirilen Büyükler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları'nın finallerine katıldı. Kürek şampiyonasında biraraya gelen iki ezeli kulübün başkanları Polat ve Yıldırım, birbirleriyle tokalaşıp selamlaştı. Final yarışlarını izleyen iki kulübün başkanları, yöneticileri bir araya gelerek dostluk adına güzel görüntüler oluşturdu. Yıldırım ve Polat, iki kulübün İstanbul Haliç'te kürek sporcunun tanıtımı için düzenlemeye planladıkları 8 tek yarışları için bir süre görüştü. Yıldırım ve Polat daha sonra final yarışlarında dereceye giren sporculara Sakarya Valisi Mustafa Büyük ile birlikte madalya taktı. Aziz Yıldırım, kupa törenini beklemeden yarış alanından ayrıldı.

14.06.2010


 

G.Saray kürekte F.Bahçe'yi geride bıraktı

KÜREK Federasyonu tarafından Sapanca Gölü'nde düzenlenen Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası'nda, Büyük A Erkekler kategorisinde kupanın sahibi Galatasaray oldu.

Kırkpınar Parkuru'nda iki gün devam eden şampiyonada 18 kulüpten çok sayıda sporcunun katılımıyla 31 final yarışı yapıldı. Final yarışlarını Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Sakarya Valisi Mustafa Büyük de izledi. Dereceye giren bazı sporculara madalyalarını Yıldırım, Polat ve Büyük birlikte verdi. Yıldırım, kupa törenine katılmadan Sapanca'dan ayrıldı. Büyük A Erkekler kategorisinde birinci olan Galatasaray'a ise kupasını Polat verdi. Polat, sporcuların yanına giderek sevinçlerine ortak oldu. Sporcular, daha sonra kupalarıyla birlikte Sapanca Gölü'ne atladı.

14.06.2010


 

Devlerin posterleri Kayseri Kalesi surlarına asıldı

2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası A Grubu maçlarının oynanacağı Kayseri'de, kale surlarına sporcuların ve yerel objelerin aynı büyüklükte fotoğraflarından oluşan 2 dev poster asıldı.

28 Ağustos - 12 Eylül tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğin de gerçekleştirilecek şampiyona öncesinde, A Grubu maçlarının oynanacağı Kayseri'de kale surlarına, Rusya Basketbol Milli Takımı'nın pivotu Andrei Kırılenko'nun ve Türkiye Basketbol Milli Takımı'nın NBA'li sporcusu Ersan İlyasova'nın yer aldığı dev poster asıldı. Kale surlarına asılan posterlerde, Kırılenko'nun Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan tarihi saat kulesi ile İlyasova'nın da müsabakaların oynanacağı Kadir Has Kongre ve Spor Salonu ile aynı büyüklükteki fotoğrafları yer aldı. Şampiyonanın Kayseri ayağında A Grubu'nda Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola ve Ürdün takımları mücadele edecek.

14.06.2010


 

Erman Kunter Fransa'da şampiyonluk kovalıyor

FRANSA'DA birinci basketbol liginde Cholet takımının çalıştırıcılığını yapan Erman Kunter, Paris'te Le Mans ile bu akşam şampiyonluk maçına çıkacak takımının, bu yıl büyük bir başarıya imza attığını söyledi.

Cholet'nin bu yılki performansını AA muhabirine değerlendiren Kunter, ''Bu kadar mütevazi bir bütçeyle ligi birinci sırada bitirmek ve final oynamak büyük başarı''diye konuştu. Sezon başında takımının önemli bir kısmının değişmesi yüzünden önemli sorunlar yaşadıkları belirten Kunter, bununla birlikte sezon öncesine iyi hazırlanmaları sayesinde önemli bir başarı gösterdiklerini ifade etti. Lig sezonunu ilk sırada bitireceklerini ve final oynayacaklarını kendilerinin de tahmin etmediklerini kaydeden Kunter, sezona iyi bir başlangıç yapmalarının başarılarında önemli rol oynadığını söyledi.

14.06.2010


 

Ankara'da Olimpik Gün Koşusu'na 376 kişi katıldı

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 9 ilde gerçekleştirilen Olimpik Gün Koşusu'nun Ankara ayağına 376 kişi katıldı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) kuruluş yıl dönümü nedeniyle her yıl 205 ülkede kutlamalar organize edilirken, TMOK, bu kutlamalar çerçevesinde 9 ilde ''Olimpik Gün Koşusu'' düzenledi. Ankara'nın yanı sıra Trabzon, Van, Gaziantep, Adana, Eskişehir, Bursa, İzmir ve İstanbul'da da düzenlenen organizasyon ile sporu ve olimpiyatları tanıtmak, Türkiye'nin de olimpik hareketi desteklediğini, düzenlemeye talip ve bu yolda kararlı olduğunu, Türkiye'de de milyonlarca olimpik vatandaşın bulunduğunu göstermek amaçlanıyor. Öte yandan TMOK'un ''Olimpik Gün'' çerçevesinde organize ettiği Olimpik Gün Koşusu, Trabzon'da Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın verdiği startla gerçekleştirildi.

14.06.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.