01 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İslâm âlimleri de Gazze’ye gidecek

İstanbul’da bir araya gelen 41 farklı ülkeden 500’ün üzerinde İslâm âlimi, Türkiye’den gönderilecek yeni bir filoyla Gazze’ye gitme kararı aldı. Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Katarlı İslâm âlimi Yusul El Karadavî, Gazze’ye gidecek filoya katılmanın yanı sıra âlimlerin Gazze’ye karadan da gireceklerini söyledi ve Mısır’dan Refah kapısını açık tutmasını istedi.


Clinton, Erivan’da Türkiye’yi konuşacak

ABD’nİn Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Philip Gordon, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un Erivan ziyaretinde Türk

Bulgaristan’da, pasaportlarda başörtülü fotoğraf tartışması

Bulgaristan’da Smolyan Bölge Müftüsü’nün, çıkarılan yeni biyometrik pasaportlarda başörtülü fotoğrafların da kabul edilmesi talebine, üyelerinin çoğun


  Rusya: Ajan skandalı ilişkileri bozmamalı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin 11 kişiyi Rusya’ya ajanlık yaptığı iddiasıyla gözaltına almasıyla patlak veren skandalın iki ülke ilişkisine zarar vermemesini umduğunu açıkladı.


  Referandum, Kırgızistan’a istikrar kazandıracak

KIrgIzİstan’da anayasa değişikliğini öngören 27 Hazirandaki referandumun kabul edilmesinin ardından, uluslar arası kamuoyundan tepkiler gelmeye devam ediyor.


  ABD, petrol sızıntısı için dış yardımları kabul edecek

ABD, Meksika Körfezi’nde BP’nin petrol platformundaki sızıntıyı önleme ve petrolü temizleme çalışmalarında, diğer ülkelerin ve uluslar arası kuruluşların yardımını kabul edeceğini açıkladı.


  Sellerin vurduğu Romanya AB’den yardım talep etti

Romanya, ülkenin kuzeydoğusunu bir hafta boyunca vuran, 20 kişinin ölümüne yol açan sel felâketi dolayısıyla AB’nin Dayanışma Fonundan yardım istiyor.


  Yahudilere, ‘siyah karşıtı olma’ suçlaması

ABD’dekİ İslam Cemaati lideri Louis Farrakhan, Yahudileri siyah karşıtı tutum içinde olmakla ve siyahlara zarar vermekle suçladı.


  Hırvatistan’da toplu mezar

HIrvatİstan’da İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma toplu mezar bulundu.


  Fiji ve Meksika’da deprem

Büyük Okyanus’taki Fiji adalarında 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.