24 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yine kurşun, yine ölüm

VAN merkeze bağlı Kurubaş Köyü’ne pikniğe giden 16 yaşındaki Canan Saldık’ın, kafasına arkadan isabet eden kurşunla ölmesi ailesini yasa boğdu. Aile üyeleri, Canan’ın vefatına yol açan kurşunun, köyün hemen yanında bulunan Jandarma Kolordu Komutanlığı Hacı Bekir Kışlası eğitim alanından geldiğine inanıyor. Kışlanın atış poligonunda 3 gündür eğitim yapıldığını belirten aile üyeleri, “Askerler sabah ve akşam üzeri atış talimi yapıyor. Canan’ı öldüren kurşun da atış talimi sırasında Hacıbekir Kışlası’ndan geldi” iddiasında bulunuyor.

Canan Saldık’ın babası Selim Saldık, kızının öldüğü bölgenin arkasında askeriyenin atış poligonu olduğunu hatırlatarak, bugüne kadar kimsenin kendilerine bilgi vermediğinin altını çizdi. Canan’ın amcası Abdulhadi Saldık da bölgede kimsenin güvencede olmadığını belirtti. Kışlada 3 gündür atış poligonunda eğitim yapıldığını söyleyen Saldık, “Yine de kimseyi suçlayamayız. Gerçek ne ise ortaya çıksın” diye konuştu. Kurşunun askeriye tarafından geldiğini kaydeden Canan’ın dayısı Remi Şan ise “Devlet bizi koruyacağına öldürüyor” ifadesini kullandı.

Canan’ın vurulduğu sırada, olay yerinin yaklaşık 500 metre uzağında bulunan Eyüp Ürk isimli bir köylünün camına da kurşun isabet etmiş. Camı kıran kurşun içerdeki kanepeye isabet etmiş. Ev sahibi Eyüp Ürk, kurşunun askeriye tarafından geldiğini savunurken, eşi de korku içinde olduklarını ifade etti.

Ailesiyle birlikte önceki gün Van merkeze bağlı Kurubaş Köyü’ne giden 16 yaşındaki Canan Saldık, Hacı Bekir Kışlası’nın arkasındaki alanda piknik yapmıştı. Canan Aldık, saat 18.00 sularında ensesine aldığı bir kurşunla vefat etmişti. Önce Van İpekyolu Devlet Hastanesi’ne, ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilen Canan, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

8 asker yeniden yargılanıyor

GÜMÜŞHANE'NİN Şiran ilçesinde, terörist zannederek 2 kişiyi öldürdükleri, 2 kişiyi de yaraladıkları ileri sürülen biri üsteğmen 8 askerin yeniden yargılanmasına başlandı. Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, olay sırasında tim komutanı olduğu belirtilen tutuklu sanık Jandarma Üsteğmen Bülent Kılıç ile diğer 7 asker katılmadı. Olayda yaralanan Selahattin Çubukçu ve İsmail Sarı’nın yanı sıra ölen Kenan Çubukçu ve Olcayhan Bayrak’ın yakınları, mağdur avukatları ile Kılıç’ın avukatı Lütfi Erol Gür duruşmada hazır bulundu. Duruşmada ifadesi alınan mağdurlar ile yakınları, önceki beyanları tekrar ederek, sanıklardan şikâyetçi oldular. Diyecekleri sorulan sanık ve mağdur avukatları ise beyanda bulunmak için mahkemeden süre talep ettiler. Mahkeme heyeti de duruşmaya gelmeyen sanıkların bir sonraki duruşmada hazır edilmesi ve dosyadaki eksikliklerinin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Elmaçukuru Köyü kırsalında, 17 Eylül 2004 tarihinde özel harekat timlerince düzenlenen operasyonda, güvenlik güçlerinin terörist zannederek ateş açtığı Kenan Çubukçu (34) ve Olcayhan Bayrak (17) ölmüş, Selahattin Çubukçu (30) ve İsmail Sarı (19) yaralanmıştı. Olayda sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan tim komutanı Jandarma Üsteğmen Bülent Kılıç 30 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmış, 7 askerin ise beraatına karar verilmişti. Karar, Yargıtay 1. Ceza Dairesince, ‘’dâvânın askerî mahkemede görülmesi’’ gerektiği gerekçesiyle bozulmuştu.

24.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Sigarayla birlikte, alkol de yasaklansın

  Yalnızlık daha erken yaşlanma sebebi

  Kaçkar’ın zirvesine katırla çıkılabiliyor

  En ucuz dondurma hangi ülkede?

  Samanyolu’nda yeni keşifler

  Perakendeciler Ramazan’a hazır

  Devlet vatandaş el ele okul yaptırıyor

  ‘Biz verdikçe malımız da, işimiz de artıyor’

  Bakan Nimet Çubukçu hakkında suç duyurusu

  Partiler, TRT’de konuşacak

  Belediyede yolsuzluk iddiasına dâvâ açıldı

  Meclis tatile girdi

  Acılı aile İnsan Hakları Komisyonu’na başvurdu

  Nükleer santralin zamanı geldi

  Bu ne bitmez soruşturma

  Yine kurşun, yine ölüm

  Yasağın kalkması için cesur rektörler lâzım

  Terör, Güneydoğu'yu küçülttü

  Bazı alanlar ‘geçici güvenlik bölgesi’ oldu

  Özgür-Der: 35. Madde kaldırılsın

  Şahin: Başkan olarak bir teklif veremem

  Demokrasi özgür basınla gelişir

  Çin’de sel felâketi: 742 ölü, 367 kayıp

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.