24 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Perakendeciler Ramazan’a hazır

YAKLAŞAN Ramazan ayı öncesi hareketliliğin en üst noktada yaşandığı perakende sektöründe, hazırlıkların tamamlandığı, firmaların stok yaptığı ve fiyatlarda sürpriz artışlar beklenmediği bildirildi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, sektörün büyümeye ve istihdam oluşturmaya devam ettiğini, ekonomideki iyi gelişmelerin motivasyonlarını arttırdığını ve ülke ekonomisine daha fazla katma değer oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. Perakendecilik sektöründe Ramazan ayı ile hareketliliğin zirveye çıktığını dile getiren Songör, bu ayda yaşanabilecek mağduriyetlerin ve sıkıntıların önüne geçebilmek için perakendecilerin hazırlıklarını tamamladığını belirtti. Ramazan’da sektörde faaliyet gösteren firmalarla yaptıkları görüşmelerde muhtemel fiyat artışlarını da masaya yatırdıklarını ifade eden Songör, şunları kaydetti: ‘’Yaklaşık 300’e yakın üyemiz var. Türkiye genelinde ise modern anlamda perakende organizasyonu gerçekleştiren 600’ü aşkın perakende firması bulunuyor. Perakendeciler olarak, Ramazan öncesi önemli bir hazırlık sürecindeyiz. Stok ve depolama çalışmalarımız tamamlandı. Meyve, sebze ve çabuk bozulan gıdalar dışında tedarikler büyük ölçüde yapıldı. Bu nedenle Ramazan ayında temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarında artış beklemiyoruz. Sadece bölgesel olarak bazı ürünlerde fiyat artışları yaşanabilir. Bunun dışında bir sürpriz yaşamayacağımızı düşünüyorum. Ramazan ayına yönelik bir spekülasyon da beklemiyoruz.’’

MEYVE VE SEBZE ÇOK UCUZA TÜKETİLECEK

Songör, Ramazan’da gıda konusunda hiçbir sıkıntının gözükmediğini anlatarak, yine tarla sezonu olması dolayısıyla meyve ve sebzenin çok ucuz fiyatlardan bolca tüketilmesini beklediklerini söyledi. Yaz dönemi olması dolayısıyla uzun ve sıcak bir gün geçirileceğini ifade eden Songör, su ve diğer içeceklerin satışında da artış yaşanabileceğini, firmaların bu konuda da hazırlıklarını yaptığını bildirdi. Ürünlerin perakendeciye ulaşana kadarki her aşamasını federasyon olarak takip ettiklerini belirten Songör, geçen yıllarda pirinçte yaşanan sıkıntıların bu yıl tekrarlanmasını beklemediklerini, tahıl ve bakliyat ürünlerinin gerek arzı gerekse fiyatları konusunda herhangi bir sorun yaşanmayacağını vurguladı. Tek endişelerinin kırmızı et olduğunu aktaran Songör, bu üründe stok şanslarının olmadığını, bu sebeple fiyatla ilgili herhangi birşey söyleyemeyeceklerini kaydetti. Kırmızı et konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığının çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getiren Songör, ‘’Kırmızı etteki spekülasyonun karşımıza sıkıntı olarak gelmemesi lâzım’’ dedi. Songör, perakendeciler olarak tek düşüncelerinin Ramazan ayını sorunsuz geçirmek olduğunu sözlerine ekledi.

24.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Sigarayla birlikte, alkol de yasaklansın

  Yalnızlık daha erken yaşlanma sebebi

  Kaçkar’ın zirvesine katırla çıkılabiliyor

  En ucuz dondurma hangi ülkede?

  Samanyolu’nda yeni keşifler

  Perakendeciler Ramazan’a hazır

  Devlet vatandaş el ele okul yaptırıyor

  ‘Biz verdikçe malımız da, işimiz de artıyor’

  Bakan Nimet Çubukçu hakkında suç duyurusu

  Partiler, TRT’de konuşacak

  Belediyede yolsuzluk iddiasına dâvâ açıldı

  Meclis tatile girdi

  Acılı aile İnsan Hakları Komisyonu’na başvurdu

  Nükleer santralin zamanı geldi

  Bu ne bitmez soruşturma

  Yine kurşun, yine ölüm

  Yasağın kalkması için cesur rektörler lâzım

  Terör, Güneydoğu'yu küçülttü

  Bazı alanlar ‘geçici güvenlik bölgesi’ oldu

  Özgür-Der: 35. Madde kaldırılsın

  Şahin: Başkan olarak bir teklif veremem

  Demokrasi özgür basınla gelişir

  Çin’de sel felâketi: 742 ölü, 367 kayıp

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.