09 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

4 kişilik aile 15-20 liraya iftar sofrasını kuruyor

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte iftar alışverişine çıkan vatandaş, Ankara’da birçok süpermarkete göre, daha uygun fiyat seçeneği bulunan Ulus Hali’ni tercih ediyor.

Ulus Hali’nde orta halli 4 kişilik bir ailenin iftar alış verişini 15 ile 20 liraya mal edebiliyor. Ulus Hali’nde Ramazan ayının değişmez iftariyeliği ve birçok hastalığı tedavi edici özelliği olduğu bilinen hurmanın kilosu 5 lira ile 25 lira, zeytinin kilosu da 5 lira ile 11 lira arasında değişiyor. Et fiyatlarının yüksekliği ve Ramazan’ın yaz aylarına denk gelmesi sebebiyle balığa rağbet olmasını bekleyen balıkçılar da bu dönemde en çok alabalık, somon, çupra ve levreğin tüketileceğini, bu tür balıkların yenmesinin uygun olacağını belirtiyorlar.

Her sene Ramazan ayının ilk haftasından itibaren fiyatlarda ortalama yüzde 25 oranında bir artış olduğunu dile getiren Ulus Hali esnafı, zamlar dolayısıyla müşterilerdeki talep azalışının birçok süpermarketlerdekine göre daha az etkisini gösterdiğini söylüyor. Ramazan’a az bir zaman kalmasından dolayı, Ulus Hali’ne gelen birçok vatandaş, gıda ürünlerinde fiyat artışı yaşanabileceği düşüncesiyle iftariyelik alışverişlerini şimdiden yapmaya başladıklarını bildirdiler.

Ankara’daki 5 yıldızlı oteller ve restoranlarda yapılan lüks Ramazan hazırlıklarında ise dünya mutfağından çeşitli alternatiflerin bulunduğu zengin iftar sofraları kişi başı ücretlendirmeyle en düşük 30 liradan başlarken, mönü fiyatları 5 yıldızlı otellerde 41 liradan başlıyor.

09.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Fabrikalar haciz kıskacında

  4 kişilik aile 15-20 liraya iftar sofrasını kuruyor

  Gümrükçülerden ‘kaçakçı durumuna düşebilirsiniz’ uyarısı

  Ramazan’da ev ve işyerini aramak bedava olacak

  4 elektrik dağıtım şirketinin ihalesi bugün

  Turist sayısında yüzde 9,26 artış

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.