09 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

Kapadokya’da balon filosu

Türkıye’nın önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinin güzelliklerini gökyüzünden seyretme imkânı sunan balon turlarına yabancı turistlerin yanı sıra artık yerli turistler de büyük ilgi gösteriyor.

Artan talepler karşısında 3 yıl önce 6 olan balon işletmeciliği yapan şirket sayısı 16’ya, gökyüzünde süzülen balon sayısı da 71’e çıktı. Bölgede balon turları düzenleyen Atmosfer Balloons’un İşletme Müdürü Buket Dirican, Peribacaları’yla ünlü Kapadokya bölgesinin özellikle son yıllarda sıcak hava balonculuğunda oldukça iddialı bir merkeze dönüştüğünü söyledi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yaklaşık 4 yıl önce yeni işletmelere izin vermesiyle balon turizminin önünün açıldığını belirten Dirican, şirket sayısının artmasıyla bölgedeki doğal ve kültürel güzellikleri gökyüzünden kuş bakışı seyretmek için gelen turist sayısının da artış gösterdiğini kaydetti. Dirican, yaklaşık 3 yıl önce sadece 6 şirketin balon işletmeciliği yaptığını, 2010’da ise bu sayının 16’ya yükseldiğini ifade ederek, şirketlerin bugün itibariyle toplam 71 balonla hizmet verdiğini bildirdi.

Balon turlarına eskiden sadece yabancı ziyaretçilerin ilgi gösterdiğini dile getiren Dirican, son zamanlarda balon turlarını tercih eden yerli turistlerin sayısında da önemli artışlar yaşandığına dikkati çekti. Turlara katılan turistlere Kapadokya’yı 500 ile 1000 metre arası yükseklikten izlettirdiklerini, kimi zaman vadiler arasında alçak uçuşlara da yer verdiklerini ifade eden Dirican, yaklaşık 1 saat 15 dakika süren balon turu ile Kapadokya uygarlığının yürüyerek ulaşılamayacak en uzak kesimlerinin bile keşfedildiğini ifade etti.

Bazı turistlerin bölgeye sadece balon turlarına katılmak üzere geldiğini de belirten Dirican, turların kişi başı 160 avro olduğunu nakit ödemelerde ise 10 avro indirim yaptıklarını sözlerine ekledi.

09.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Tatil bitti, dönüşe dikkat

  Kapadokya’da balon filosu

  Akdeniz’in kıyısında Tuz Çölü!

  Trabzon’da camıler Ramazan’a hazirlaniyor

  Sokak hayvanları için bir kap su

  Kene ile mücadele edecek bin keklik tabiata bırakıldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.