08 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

BERLİN'DE ZOR GECE

(A) Milli Futbol Takımı, 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri (A) Grubu'ndaki üçüncü maçında bugün deplasmanda Almanya ile karşılaşacak.

Başkent Berlin'deki Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Howard Webb yönetecek. NTV'den naklen yayınlanacak maçta Webb'in yardımcılıklarını Michael Mullarkey ve Peter Kirkup yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Andre Marriner. Türkiye'nin mücadele ettiği (A) Grubu'ndaki günün diğer maçları Kazakistan-Belçika ve Avusturya-Azerbaycan arasında oynanacak. A Milli Takım Teknik Direktörü Guss Hiddink, sakat olan Arda Turan ve Hakan Balta'nın Almanya maçında forma giymeyeceğini açıkladı. Hiddink, Berlin'e kazanmak için geldiklerini ve sahadan galip ayrılarak grupta liderlikkoltuğunu oturmak istediklerini söyledi.

Öte yandan (A) Milli Futbol Takımı, bu akşam Berlin'de Almanya ile yapacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri (A) Grubu 3. maçıyla birlikte, 476. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 87 yıllık tarihinde, 249'u resmi, 226'sı özel olmak üzere geride kalan toplam 475 maçta, 171 galibiyet, 112 beraberlik alırken, 192 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 619 gol atarken, kalesinde ise 717 gol gördü.

A GRUBU

TAKIMLAR O G B M A Y P

1. Almanya 2 2 0 0 7 1 6

2. Türkiye 2 2 0 0 6 2 6

3. Avusturya 1 1 0 0 2 0 3

4. Belçika 2 0 0 2 2 4 0

5. Azerbaycan 1 0 0 1 1 6 0

6. Kazakistan 2 0 0 2 0 5 0

08.10.2010


 

Arda Turan kadrodan çıkarıldı

(A) Milli Takım'da, antrenmanda sakatlanan Arda Turan'ın kadrodan çıkarıldığı bildirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinden alınan bilgiye göre, milli takım kafilesi, bugün TSİ 14.30'da Berlin'e hareket edecek, Arda ise kafileden ayrılarak İstanbul'a dönecek. Bu arada, Arda'nın yerine bir başka futbolcunun kadroya çağrılmayacağı açıklandı.

08.10.2010


 

Nuri Şahin: Benim için bu maçın çok özel bir anlamı var

MİLLİ futbolcu Nuri Şahin, bugün Almanya ile yapacakları 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubu maçının kendisi için çok özel bir anlamı olduğunu söyledi.

Berlin'de Almanya Milli Takımı oyuncusu Jerome Boateng ile Nike'in ''Zero Intolerance'' (Sıfır Hoşgörüsüzlük) kampanyasının özel koleksiyon tanıtım toplantısına katılan Nuri, burada Almanya maçı ile ilgili görüşlerini açıkladı. Almanya maçının kendisi için özel bir anlamı olduğunu belirten gurbetçi futbolcu, ''Ben bu maçı kendi sahamızda oynar gibi oynayacağımızdan eminim. Kendimi hem Alman hem de Türk olarak hissettiğimden dolayı, benim için bu maçın çok özel bir anlamı var. Güçlü bir takımımız var ve maça kesinlikle yüksek bir motivasyonla çıkacağız'' dedi.

08.10.2010


 

Almanların ezici üstünlüğü var

(A) Milli Futbol Takımı, Almanya milli takımları ile bugüne kadar toplam 23 kez karşı karşıya geldi.

Türk Milli Takımı, 87 yıllık tarihinde 13 kez Batı Almanya, 5'er kez de Doğu Almanya ve iki ülke arasındaki sınırların kaldırılmasının ardından birleşen Almanya ile karşılaştı. Batı Almanya karşısında oynadığı 13 karşılaşmadan sadece 1'ini kazanan, 2'sinde berabere kalan milliler, 10'unda ise sahadan yenilgiyle ayrıldı. Batı Almanya'ya 7 gol atan ay-yıldızlı ekip, buna karşın 38 gol yedi. Doğu Almanya ile tarihinde 5 kez oynayan milliler, 3'ünü kazanıp, 1'ini kaybetti, 1 maç da berabere bitti. Doğu Almanya'ya 10 gol atan milli takım, kalesinde 5 gol gördü.

08.10.2010


 

Bursa 5. büyük değil mi?

BURSASPOR Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in yeşil-beyazlı takımla ilgili değerlendirmesine ilişkin, ''Bir kulübün büyüklüğünü kişiler söyleyemez, tabelaya bakmak lazım'' dedi.

Yazıcı, yaptığı açıklamada, Sadri Şener'in, dün bir televizyon programında, ''Bursaspor 5. büyük olamaz'' yönündeki açıklamasını hayretle ve üzüntüyle izlediğini söyledi. Bursaspor'un geçen sezon Turkcell Süper Lig şampiyonu olduğunu, Türkiye'yi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde temsil ettiğini vurgulayan Yazıcı, ayrıca bu sezon da ligde hala yenilgisiz lider olduklarını anımsattı. Yazıcı, kulüp başkanları ve yöneticilerinin açıklama yaparken daha dikkatli olmaları gerektiğine inandıklarını ifade ederek, ''Bursaspor olarak kimseyle polemiğe girmek istemiyoruz. Bir kulübün büyüklüğünü kişiler söyleyemez, tabelaya bakmak lazım. Biz, bugüne kadar hiçbir kulüp hakkında görüş bildirmedik. Diğer kulüplerden de aynı nezaketi bekliyoruz. Şener'in bu açıklamaları bütün Bursa'yı rencide etmiştir'' diye konuştu. Bursaspor'un 2. Lig'de mücadele ederken dahi maçlarını dolu tribünlere oynadığını anlatan Yazıcı, şunları kaydetti: ''Stat kapasitesini 7 bin artırdık, ama yine de zaman zaman birçok taraftarımız dışarıda kalıyor. Bursa nüfus, ekonomi ve kültürel anlamda Türkiye'nin 4. büyük kenti. Bursaspor da Süper Lig'in en köklü kulüplerinden biri. Biz kimin ne kadar büyük olduğunu, bizim kaçıncı büyük olduğumuzu düşünmüyoruz. Bize göre Bursaspor tek büyük. Bu, Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve diğer camialar için de aynıdır.''

08.10.2010


 

İngiltere Premier Lig'in yarısı yabancılara geçti

İNGİLTERE Premier League'in köklü kulüplerinden Liverpool uzun pazarlıklar sonucu ABD'li NESV şirketine satılırken, ligdeki takımların yarısının sahibinin yabancı uyruklu olması dikkat çekiyor.

2007 yılından bu yana ABD'li Tom Hicks ve George Gillett tarafından yönetilen ''Kırmızılar'', yönetim kurulunun, ''New England Sports Ventures''ın (NESV) teklifini kabul etmesiyle yeni bir ABD'li patrona kavuşmuş oldu. Dünyanın en fazla ilgi gören liglerinden biri olan Premier League'de sadece Liverpool değil zirve mücadelesi veren Chelsea, Manchester United, Arsenal ve Manchester City gibi takımlar da ABD'li, Rus ve Arap işadamları tarafından yönetiliyor. Chelsea'nin sahibi Rus işadamı Roman Abramovich ile Manchester City'yi satın alan Arap işadamı Şeyh Mansur, kulüpleri için harcadıkları paralar ve yaptıkları transferlerle spor kamuoyunun her zaman gündeminde kalmayı başarıyor. Büyük borç yüküyle mücadele etse de 2006-07, 2007-08 ve 2008-09 sezonlarında şampiyonluğa ulaşan, 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi Kupası'nı müzesine götüren Manchester United'ı ABD'li Glazer ailesi yönetirken, başkent Londra'nın takımı Arsenal'ın büyük hissedarları arasında ABD'li Stan Kroenke ile Özbekistan kökenli Rus işadamı Alisher Usmanov bulunuyor. 20 kulübün yer aldığı Premier League'de mücadele eden takımlardan Aston Villa'yı ABD'li Randy Lerner, Birmingham City'yi Hong Konglu Carson Yeung, Blackpool'u Leton Valeri Belokon, geçen yıl UEFA Avrupa Ligi'nde final oynayan Fulham'ı Mısırlı Muhammed El Fayed, Sunderland'i de ABD'li Ellis Short yönetiyor.

08.10.2010


 

Bucaspor Samet Aybaba'y takımın başına getirdi

SPOR Toto Süper Lig takımı Bucaspor, teknik direktör Samet Aybaba ile anlaşmaya vardı. Sarı lacivertli ekipte Bülent Uygun'un istifasının ardından başlatılan teknik direktör arayışları sonuçlandı.

Samet Aybaba, Reha Kapsal, Rıza Çalımbay ve Giray Bulak ile görüşme yürüten kulüp başkanı Şeref Üstündağ'ın, Aybaba ile prensip anlaşmasına vardığı kaydedildi. Kulüp basın sözcüsü Timur Yaykıran, Aybaba'nın yardımcılıklarını eski Beşiktaşlı futbolculardan Recep Çetin ile Bucaspor'dan bir teknik adamın yapacağını bildirdi. Yaykıran, 1artı 1 yıllığına anlaşma yapılan Aybaba ile öğleden sonra sözleşme imzalanacağını, takımın da saat 17.00'deki antrenmana tecrübeli teknik adamın yönetiminde çıkacağını ifade etti. Bucaspor Teknik Direktörlüğünü bırakan Bülent Uygun ise önceki gün Eskişehirspor'la 3 yıllık sözleşme imzalamıştı.

08.10.2010


 

Schuster özür diledi: Yanlış anlaşıldım

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Berhard Schuster, bugün bazı gazetelerde yer alan antrenmandaki gayriihtiyari hareketinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Kulubün resim sitesine açılma yapan Alman çalıştırıcı, şunları kaydetti:"Antrenman sırasında farkında olmadan yapmış olduğum bir hareketin yanlış anlaşılmasından büyük üzüntü duydum. Refleks sırasında ortaya çıkan bu hareket, asla gazetecilere yönelik yapılmış bir hareket değildir. Gayriihtiyari bu hareketimin kamuoyuna bu şekilde yansıtılması da beni çok üzmüştür." Öte yandan Beşiktaş Teknik Direktörü Bernhard Schuster, milli maçlar nedeniyle verilen ara nedeniyle oyuncularına üç gün izin verdi. Siyah-beyazlılar, pazartesi akşamı yapacağı idmanla Manisapor maçının hazırlıklarına tekrar başlayacak.

08.10.2010


 

Youla 2.5 ay hapis cezasına çarptırıldı

ESKİŞEHİRSPOR eski Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın, kendisine basın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğu futbolcu Souleymane Youla, 2,5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hakim, hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. Eskişehir 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, Çalımbay'ın avukatları Ayşe Fert Dökmeci ve Erdal Kesebilir ile Youla'nın avukatı Rüstem Özışık katıldı. Hakim, sanık Souleymane Youla'nın TCK'nın 125/1-2 maddesi gereğince hakaret suçunu sabit buldu ve 2,5 ay hapis cezası verdi. Hakim, hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. Bu arada Çalımbay'ın, Youla'dan kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 300 bin lira talep ettiği manevi tazminat davası da 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde devam ediyor. Çalımbay'ın avukatları, duruşmanın ardından yaptıkları yazılı açıklamada, kararın Türk sporundaki etik değerler açısından bir başlangıç olduğunu bildirdi.

08.10.2010


 

Voleybolda Teledünya Türkiye Kupası başlıyor

VOLEYBOLDA Teledünya Erkekler Türkiye Kupası ilk etap maçları, 8 Ekim Cuma günü start alacak.

Bu yıl 4'lü final uygulamasının yapılacağı kupa 3 gün sürecek. 4 grupta tek devreli lig usulüne göre mücadele edecek 16 takımdan gruplarında ilk 3 sırayı alan 12 takım, 2. etaba yükselecek. Bu 12 takıma, geçen sezon 1. Lig'de ilk 4 sırayı alan Fenerbahçe, Ziraat Bankası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Arkas Spor da dahil olacak ve 2. etap yine 16 takımla oynanacak. (A) Grubu maçları Kastamonu, (B) Grubu maçları Sivas, (C) ve (D) Grubu maçları ise Tokat'ta yapılacak. 810 Ekim tarihleri arasında yapılacak 1. etap gruplarında yer alan 1. ve 2. Lig takımları şöyle: A Grubu: Halkbank, Torul Gençlik, Bozkurt Belediyesi, TED Koleji, B Grubu: Galatasaray, Çankaya Belediyesi Anka Spor, 4 Eylül Belediyesi, Keşan Gençlik, C Grubu: Maliye Milli Piyango, Tofaş, Niksar Belediyesi, TEDAŞ, D Grubu: Beşiktaş, MEF Okulları, Belediye Plevne, Melikgazi Belediyesi.

08.10.2010


 

Ümitler deplasmanda Fransa ile karşılaşıyor

Ümit Milli Futbol Takımı özel maçta bugün deplasmanda Fransa ile karşılaşacak.

Troyes kentindeki Stade de l'Aube'de oynanacak ve TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Babak Rafati yönetecek. Rafati'nin yardımcılıklarını vatandaşları Markus Hacker ve Patrick Ittrich yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Fransız Sebastien Paris. Ümit Milli Takım, 12 Ekim Salı günü de Belçika ile İstanbul'da özel maç yapacak. Bayrampaşa Çetin Emeç Stadı'nda oynanacak bu karşılaşma ise saat 15.00'te başlayacak.

08.10.2010


 

Fenarbahçeli futbolcular CeBİT Fuarına katılıyor

FENERBAHÇELİ futbolcular ve teknik heyet,bugün CeBIT Bilişim Eurasia'ya gidecek.

Can Bartu Tesisleri'nde bu sabah yapılacak idmanın ardından sarılacivertliler, TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi'ndeki fuara giderek, Fenercell standını ziyaret edecek.

08.10.2010


 

Avrasya Maratonu heyecanı başlıyor

“İstanbul koşuyor” sloganıyla her yıl yüz binleri bir araya getiren Kıtalararası Avrasya Maratonu, 17 Ekim Pazar günü yapılıyor. Maraton kapsamında yapılacak Halk Koşusu’nda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 100 bin İstanbulluyla birlikte koşacak. Avrasya Maratonu kapsamında yapılan 8 Km.lik Halk Koşusu kayıtları 4 Ekim’de başladı. Kayıtlar, 16 Ekim tarihine kadar İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında, 37’si sabit 19’u gezici olmak üzere toplam 56 stantta devam edecek. Bu yıl da ücretsiz halk koşusuna iştirak edenlere, Dolmabahçe Sarayı'ndaki noktalardan tişört, madalya ve katılım belgesi verilecek.

32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu’na 84 ülkeden yaklaşık 8 bin yerli ve yabancı atletin katılması bekleniyor. Katılımcıların bir bölümü 15 kilometrelik yarışta mücadele edecek. 42.195 metrelik maraton, saat 09.00’da Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 800 metre gerisinden start alacak ve yine Sultanahmet Meydanı’nda sona erecek. 8 kilometrelik Halk Koşusu ise 9.30’ da Acıbadem Köprüsü’nün altından başlayarak Dolmabahçe’de İnönü Stadı önünde sona erecek.

Maraton, 15 ve 8 Km olmak üzere üç ayrı kategoride çipli koşu için 30 Eylül 2010’da biten kayıtlar neticesinde 84 ülkeden yaklaşık 8.000 atlet kayıt yaptırdı. Dev organizasyonu yerli ve yabancı 150’yi aşkın basın mensubunun takip etmesi bekleniyor. Maraton, TRT 1 tarafından naklen yayınlanacak.

Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, maratonda hiçbir aksaklığın meydana gelmemesi için kurmaylarıyla birlikte yoğun mesai harcıyor. Ertekin, köprü güvenliği nedeniyle katılımcı sayısını bu yıl da 100 bin civarında tutacaklarını bildirdi.

EROL DOYRAN [email protected]

08.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.