11 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Demokrat Eğitimciler hizmet için yola çıktı

DEMOKRAT Eğitimciler Derneği Genel Merkezi, Fatih’te duâlarla açıldı. Genel başkan Naci Tepir’in yaptığı açılışta dernek üyeleri de hazır bulundu.


Bediüzzaman hep Isparta’daydı

BU DUYGULARLA Barla’dan Isparta’ya doğru yola çıktık.

BEDİÜZZAMAN ISPARTA’DAN NE ZAMAN GİTTİ Kİ?

İSLÂM YAŞAR'DAN sonra sözü Isparta temsilciliği adına İlahiyatçı Hüseyin Kıymık aldı. Kıymık şunları söyledi: “TIR'ımızın gelmesiyle Bediüzzaman Ispar


  Minik Ahsen: Üstad’ı seviyorum

Isparta’da TIR'ımızı ziyaret eden minik ziyaretçi Ahsen ise bir başka renk katmıştı programa. Ahsen elinde Bediüzzaman’ın resmi olduğu halde, “Üstad, Üstad” deyip duruyordu.


  Samanyolu bizlere gülümsedi

GECEYİ Yeni Asya Barla Sosyal Tesisleri’nde geçiren TIR ekibimiz sabah saatlerinde Sav Köyünü de ziyaret ederek, Burdur’a doğru yola çıktı. Gece Barla’ya giderken gökyüzünde bulut olmaması ve karanlık olması dolayısıyla Samanyolu bütün ihtişamıyla bizleri selâmlıyordu.


  Barla'dan doğan güneş dünya'yı sardı

Bedİüzzaman Tanıtım ve Hizmet TIR'ı Konya’da yapılan programın ardından Isparta’ya doğru yola çıktı.


  BEDİÜZZAMAN TIRI NE GÜN, NEREDE?


  Kusturica jüri üyeliğinden çekildi

BOŞNAK asıllı Sırp yönetmen Emir Kusturica, kendisine gösterilen tepkiler sebebiyle 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali jüri üyeliğinden çekilerek ülkesine döndü.


  Meclis, AYM’ye bir üye daha seçecek

TBMM Genel Kurulunda, baro başkanlarının avukatlar arasından belirlediği 3 aday arasından Anayasa Mahkemesine bir üye seçiminin bu hafta yapılması bekleniyor. Türkiye Barolar Birliğinde 7 Ekim’de yapılan seçimde, Afyonkarahisar Baro Başkanı Celal Mümtaz Akıncı, Muş Baro Başkanı Sait Sever ve Düzce Baro Başkanı Ali Dilber en çok oyu almıştı.


  Şener: Başörtüsü yasağı gençlere saygısızlık

TÜRKİYE Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ‘’Üniversitelerde kılık kıyafet yasaklarının, başörtüsü veya türban yasağının, gençlerimizin kişiliğine bir saldırı, bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum’’ dedi.


  Atalay: Emniyetin vatandaşa güçlük çıkardığı dönemler geçti

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, emniyet güçlerinin halkın huzuru ve mutluluğu için görev yaptığını ifade ederek, ‘’Emniyet güçlerinin vatandaşa güçlük çıkardığı dönemler geçti.


  Yasak, 12 Eylül anlayışının dayatması

DEMOKRATİK Sendikalar Konfederasyonu (DESK) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, başörtüsü yasağının sanal bir sorun olduğunu ve Türkiye gündeminden artık çıkarılması gerektiğini söyledi.


  Ergin: Seçimlerde bir dört yıl daha isteyeceğiz

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, ‘’Reformların devamı için 7 ay sonra yapılacak seçimlerde vatandaşlardan bir dört yıl daha isteyeceğiz’’ dedi.


  Erdem: Referandum seçimlerin tatbikatı oldu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, ‘’Halk oylaması 2011’de yapılacak seçim için önemli bir tatbikat oldu.


  DEVLETİN ÜÇ ANAHTARI VAR 2’si bürokraside 1'i siyasette

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bu anayasaya göre devlet icraatlarının üç anahtarlı bir kapı gibi olduğunu ifade ederek, “Biri seçilmişlerde, ikisi de atanmış ve 65 yaşına kadar orada oturma hakkını ve imtiyazını elde etmiş insanlarda. Görüş farklılıklarınız varsa, onları ikna etmek, imkânsızı talep etmek gibi birşey” dedi.


  Ankara'da feci kaza: 5 ölü

Ankara’dakİ trafik kazasında 5 kişi vefat etti. Edinilen bilgiye göre, Yenimahalle Eşref Bitlis Caddesi’nde Mert Karakılıç’ın kullandığı 06 DC 3976 plâkalı otomobil, orta refüjü aşarak, karşı şeritten gelen ve sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen 06 YKK 76 plâkalı otomobille çarpıştı.


  Maytap patladı: 2 yaralı

Esenler’dekI patlamada biri çocuk iki kişinin yaralandığı bildirildi.


  Görevli teğmen Maltepe Cezaevinde intihar etti

MaLTEPE Cezaevi'nde görevli bir teğmen intihar etti. Alınan bilgiye göre, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görevli iken geçici görevlendirme ile 2 gün önce Maltepe Cezaevi'ne alınan Teğmen Mustafa Can, önceki gün, görevli olduğu cezaevinde intihar etti.


  Bayrampaşa'da lisede yangın

Bayrampaşa’da bir lisenin çatısında çıkan yangın, maddî hasara yol açtı.


  Babacan, 3. defa baba oldu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, baba oldu. Edinilen bilgiye göre, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın eşi Zeynep Babacan dün saat 13.00’da özel HRS Ankara Kadın Doğum Hastanesinde 3 kilo 400 gram ağırlığında bir erkek çocuk dünyaya getirdi.


  Problemlerden ortak akıl sayesinde kurtulabiliriz

Ege ve Akdeniz Genç İşadamları Federasyonu (EGAFED) Başkanı Efkan Ceylan toplumsal ve ekonomik sorunların çözümünde uzlaşmanın şart olduğunu belirterek, “Bütün problemlerden ortak akıl sayesinde kurtulabiliriz’’ dedi.


  Demirel, 'Demokrasi Müzesi'ni ziyaret etti

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kendisini ve Türkiye’nin 50 yılını anlattığını belirttiği, doğup büyüdüğü İslamköy’de kuruluş çalışmaları sürdürülen Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nde incelemelerde bulundu.


  Cizre’de 1 polis yaralandı

ŞIrnak’In Cizre ve Mardin’in Nusaybin ilçelerinde izinsiz gösterilere polis müdahale etti. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılışının yıl dönümünü bahane eden çoğunluğunu çocukların oluşturduğu bir grup, Cizre-İdil karayolunda bir araya gelerek ateş yakıp, yola barikat kurdu.


  Kapıkule’de 7 km’lik TIR kuyruğu

KapIkule Sınır Kapısında, yurt dışına çıkış yapacak 280 civarında TIR, 7 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.