11 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

SEVİNSEYDİM ATALARIMA KARŞI SAYGISIZLIK OLURDU

ALMAN gazeteleri, Türkiye'ye karşı bir gol atan Alman Milli Takımı'nın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil'e bugünkü haberlerinde geniş şekilde yer verdi.

"Bild am Sonntag" gazetesi, birinci sayfasında Mesut'un fotoğrafına yer vererek, "Özil, kırık kalpli kahraman" başlığıyla verdiği haberde, Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un soyunma odasında, "Almanya adına bir gol attığınız için çok büyük mutluluk duydum" şeklinde konuştuğunu yazdı. Gazetenin iç sayfalarında da Almanya Başbakanı Angela Merkel'in soyunma odasında Mesut'u tebrik ederken çekilmiş bir fotoğrafına yer verilerek, Merkel'in, "Herhalde sizin için duygusal açıdan kolay olmadı" şeklinde konuştuğu belirtildi.

Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'ün de "Mesut'un uyum konusunda çok iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum. Mesut, Müslüman inancıyla kültürünü korumuş bir insan, ancak Almanya adına futbol oynuyor. Bence bu harika bir sinyal" şeklinde konuştuğu ifade edildi.

Mesut'un ise "Tabii ki benim için dostlarıma karşı oynadığım için özel bir maçtı. Kazanma hedefimize ulaştığımız için çok mutluyum" diye konuştuğu belirtildi. Türk seyircilerin ıslıklarını da dikkate almadığını ve maça konsantre olduğunu ifade eden Mesut, gol atıktan sonra neden sevinmediği şeklindeki soruya karşılık da "Bir gol atmış olduğum için tabii ki çok sevindim. Ancak o an, atalarımın memleketine duyduğum saygıdan dolayı çok fazla sevinmek istemedim" dedi.

Gazetenin diğer bir haberinde de Mesut'un maç sırasında ayak bileğinden sakatlandığını, ancak teknik direktör Löw'ün, sakatlığının ciddi olmadığını ve Mesut'un salı günü Kazakistan'a karşı oynayacakları karşılaşmaya çıkabileceğini söylediği kaydedildi. Mesut'un Başbakan Merkel ile çekilen fotoğrafını birinci sayfada kullanan "Welt am Sonntag" gazetesi de Mesut'un Türkiye'ye karşı bir gol atması sebebi ile Almanya'da alevlenen göç, uyum ve İslam konusundaki tartışmalara yer verdi. Alman Milli Takımının Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil, Türkiye'ye karşı attığı gol için ''Gol attıktan sonra tabii ki çok sevindim'' dedi. Alman Futbol Federasyonu'nun internet sayfasına açıklamada bulunan Özil, karşılaşmada gol atmak kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ''Gol attıktan sonra tabii ki çok sevindim. Ancak atalarıma ve kökenime olan saygımdan dolayı büyük sevinç çığlıkları atmamak spontane bir karardı. Kazanma hedefimize ulaştığımız için çok mutluyum. Özellikle maçın ikinci yarısında çok iyi oynadık. Gelen fırsatları çok iyi değerlendirdi. Kazanmayı hak ettik.''

11.10.2010


 

Feldkamp: Arda Turan yıldız bir futbolcu değil

GALATASARAY'IN eski teknik direktörü Karl Hainz Feldkamp, sarı kırmızılı takımla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, Türk futbolunun önemli isimlerinden Arda Turan'ın yıldız potansiyeli olmadığını iddia etti.

Avrupa'dan pek çok takımın bile gündeminde olmasına karşın Arda Turan'a eleştirel bakan Feldkamp, "Arda Turan'da uluslar arası düzeyde yıldız olabilecek potansiyeli görmüyorum. Sürekliliği yok. Mesut Özil gibi değil. Türkiye'de futbolcular çok çabuk para kazanıyorlar; ama benim için asıl yıldız kendini uluslar arası alanda ispat eden futbolcudur. Arda'da bu cevheri göremedim. Çok daha güçlü olması gerekir." diye konuştu. Mesut Özil'in ise hâla kendisini ispat etmediğini belirterek, "Mesut Özil'e gelince Real Madrid'te kendini ispatlamalı. Henüz yıldız olduğunu düşünmüyorum. 2-3 sene içerisinde Real Madrid'te çok iyi işler yapmalı; ancak o zaman yıldız diyebiliriz." dedi.

Galatasaray'da Frank Rijkaard'ın yerine akımın başına Fatih Terim'in gelip gelmeyeceği iddiaları için bir şey dişemeyeceğini belirten deneyimli teknik adam, "Fatih Terim için hiçbir şey diyemem, "Rijkaard gider Terim gelir" fikri sadece yönetime ait olabilir. Bunu yöneticiler bilir. Ben ikinci kez Galatasaray'a gelişimde şampiyon oldum. Teknik direktörlerin tekrardan takıma dönmeleri doğaldır; ama Terim için bir şey diyemem" dedi.

Schuster'le daha önce çalıştığını ifade eden Feldkamp, "Beşiktaş, son birkaç yıldır çok iyi transferler yapıyor. Schuster çok deneyimli ve başarılı bir teknik direktör. Kendisiyle İspanya'da da çalıştık. Bence Beşiktaş, iyi futbol oynuyor ve rakiplerine göre şu anda favori gözüküyor." dedi. Karl Hainz Feldkamp'ın son sözleri ise Bursaspor'la ilgiliydi: "Bence asıl başarıyı Bursaspor gösterdi. Ertuğrul Sağlam'ın yaptığı iş çok büyük. Bursaspor gibi birtakımı şampiyon yaptı. Bu sene de olabilirler. Liderler. Türkiye'de herkes 3 büyük takıma bakıyor; ama burada Bursaspor gerçeği var. Almanya'da da çok mütevazı bir takım var: Mainz… şu anda liderler. Bu takımlara da eğilmek gerekir."

11.10.2010


 

UEFA Kupasında elenen G.Saray beni hayal kırıklığına uğrattı

RADYOSPOR'DA Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'nda açıklama yapan Feldkamp, "Galatasaray beni hayal kırıklığına uğrattı.

Şu anda Avrupa Kupaları'nda olmaması büyük bir eksiklik. Geçen sezon şampiyon olamadı. Daha sezon yeni başladı; ama Rijkaard'ın artık kendini ispatlaması gerekir. Önümüzdeki süreç onun için belirleyici olacak. " diye konuştu. Feldkamp, "Bu koşullarda Rijkaard'la devam edilir mi bilmiyorum. Galatasaray gibi büyük bir takım şampiyon olamadığı zaman, 6 maç sonrası zirvenin çok uzağında kaldığı zaman doğal olarak ilk eleştirilen teknik direktör olur" şeklinde konuştu.

11.10.2010


 

Hiddink bugün Bakü'de basının önüne çıkacak

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 4. maçında Azerbaycan'la karşılaşacak olan Milli Takımı, çalışmalarını sürdürüyor.

İlk çalışmasını dün saat 13.30'da yapan Milli Takım, Bakü'de Hyatt Park Hotel'de konaklıyor. 11 Ekim Pazartesi günü saat 16.15'te Teknik Direktör Hiddink ve iki oyuncunun katılımıyla Tevfik Behramov Stadyumu'nda bir basın toplantısı düzenlenecek. AzerbaycanTürkiye müsabakası 12 Ekim'de Tevfik Behramov Stadyumu'nda saat 18.00'de (TSİ) oynanacak. Rumen hakem Aleksandru Dyakonu'nun düdük çalacağı karşılaşmada, yardımcı hakemler Adrian Vidan ve Radu Ghinguleac olacak. Dördüncü hakemlik görevini ise Sebastyan Koltesku üstlenecek.

11.10.2010


 

Formula1 Japonya yarışını Red Bull'dan Vettel kazandı

FORMULA 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 16. yarışı olan Japonya Grand Prix'sini, Red Bull'un Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı.

Japonya'nın Mie kentinde 5 bin 807 metre uzunluğundaki Suzuka Pisti'nde, 53 tur üzerinden yapılan yarışa ilk sırada başlayan Vettel, mücadeleyi 1 saat 30 dakika 27.323 saniyede tamamladı. Bu sezonki üçüncü galibiyetine ulaşan Alman pilot, Malezya ve Avrupa Grand Prix'lerini de ilk sırada bitirmişti. Mücadele ikinciliği, Vettel'in takım arkadaşı Avustralyalı Mark Webber elde ederken, yarışın üçüncüsü ise iki dünya şampiyonluğu bulunan, Renault'nun İspanyol pilotu Fernando Alonso oldu. Avustralya ve Çin Grand Prix'lerinin galibi McLaren'ın İngiliz pilotu Jenson Button'ın dördüncü sırada tamamladığı mücadelede, Türkiye, Kanada ve Belçika yarışlarının galibi McLaren'ın İngiliz pilotu Lewis Hamilton, finişi beşinci sırada görebildi. 7 dünya şampiyonluğu bulunan, Mercedes'in Alman pilotu Michael Schumacher yarışı 6. sırada bitirdi.

11.10.2010


 

Real Madrid'in şampiyonluk primi 360 bin Avro

İSPANYA Birinci Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid'de 2010-2011 sezonu primleri belirlendi.

Marca gazetesine göre, Real Madrid kulübü yöneticileri, La Liga'da şampiyon olunması halinde oyuncuların her birine 360 bin Avro prim verilmesine karar verdi. Habere göre, oyunculara Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun kazanılması halinde de 575 biner Avro prim dağıtılacak. Real Madrid'in iki kupayı da kazanması halinde oyuncular 935 biner Avro'nun sahibi olacak.

11.10.2010


 

Manchester United yıldızları THY için gökyüzünde oynadı

TÜRK Hava Yolları'nın (THY) dünyada 80 ülkede gösterime girecek yeni reklam filminde, dünya futbolunun efsanevi takımlarından Manchester United'in Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, Patrice Evra, Rafael, Fabio ve Paul Scholes'in aralarında bulunduğu yıldızları rol aldı.

Son zamanlarda büyük ve prestijli anlaşmalara imza atan, havacılıkta önemli ataklar yapan THY, dünya genelindeki marka bilinirliğini artırmak için yaptığı çalışmalara yeni bir boyut dah kattı. Resmi sponsor olduğu dünya futbolunun efsane takımı Barcelona'nın yıldızlarının rol aldığı ve dünyada ses getiren reklam filmi, A Milli Erkek Basketbol Takımı'na destek için çekilen ve 12 dev adamın 5 bin metrede smaç bastığı reklam filminin ardından THY, bu kez Manchester United takımının yıldızlarını reklam filminde oynattı.

''Gökyüzünde futbol maçı'' adı ile Manchester'da çekilen reklam filmi için bire bir boyutlarda gerçek bir yolcu uçağı inşa edildi. İki ay süren yapım aşamasının ardından başlayan çekimler iki gün sürdü. David Beckham gibi ünlü futbolcuların global kampanyalarının reklam filmlerini çeken Marco Grandia'nın yönetmenliğini yaptığı reklam filminde, futbolcuların oyun koçluğunu kareograf Billy Wingrove yaptı. Türk ve İngiliz prodüksiyon ekiplerinin ortak çalışması ile hayata geçirilen filmde, 115 kişilik bir ekip görev yaptı. Bire bir boyutlarda inşa edilen bir uçağın içinde oynanan maçta Manchester United takımının yıldız oyuncuları Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, Patrice Evra, Rafael, Fabio, Paul Scholes, Darren Fletcher, Darron Gibson, Anderson ve Edwin Van Der Sar boy gösteren isimler oldu. İkizler Rafael ve Fabio, THY reklam filminin çekimleri sırasında sempatik tavırları ile tüm ekibin neşe kaynağıydı.

Gökyüzünde maç için kamera karşısına geçen bir diğer önemli isim 17 yıl Manchester United forması ile top koşturan efsanevi futbolcu Sir Bobby Charlton'du. Sir Charlton, filmin sürpriz finalinde genç kuşak ile birlikte rol aldı. Manchester United'ın yıldız futbolcuları, reklam filminde bir yandan maç yaparken bir yandan da THY'nin yeni Business Class konseptinin tadını çıkardı. Film 20 Ekim tarihinde uluslararası televizyon kanallarının ardından THY'nin uçtuğu 80 ülkede gösterime girecek.

11.10.2010


 

BUGÜN AMELİYAT OLACAK

Sakatlığı yüzünden milli takım kadrosundan çıkarılan Arda Turan'ın yapılan son kontrollerinin ardından ameliyat olmasına karar verdi.

Milli oyuncunun bugün Almanya'nın Münih şehrinde bir operasyon geçireceği açıklandı.

11.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.