11 Ekim 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Serik’te Kur’ân ziyafeti

ANTALYA’NIN Serik ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Kur’ân-ı Kerim programı düzenlendi. Serik Müftülüğü tarafından organize edilen program, İsmail Ogan Stadyumunda çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapıldı.

Programda, İstanbul ve Ankara’dan gelen meşhur hafızlar Kur’ân ziyafeti sundu. Programda konuşan Serik Müftüsü Mustafa Altun, Kur’ân’ın eskimeyen ve gün geçtikçe tazeliğini koruyan İlâhî bir kitap olduğunu söyledi. Altun, “Bu programların düzenlenmesindeki amacımız Kur’ân-ı Kerim’in canlılığını ve tazeliğini gönüllerde neşvü nema bulmasını sağlamak. İlâhî kitabımızı yılda bir defa dinlemek veya Ramazan ayında hatmetmekle hayatımızda var olan manevî hastalıklarımıza şifa bulamayız. Hayatımızın her alanında rehber etmeliyiz” dedi.

Programda; Fatih Camii İmam Hatibi Osman Şahin, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Davut Kaya, Ankara Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı, Darıca Eğitim Merkezi Kur’ân-ı Kerim Öğretmeni Süleyman Sefer Başkan, Eyüp Camii İmam Hatibi Erhan Mete, Çankaya Tapu Kadastro Camii İmam Hatibi Ali Tel de okudukları aşırlarla katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Gecenin soğuğuna rağmen çok sayıda vatandaşın iştirak ettiği program hafızlara plâket verilmesi ile son buldu.

11.10.2010


 

65 kg’lık kabağı kesip, arkadaşlarına ikram etti

ÇANAKKALE’NİN Lapseki ilçesinde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Hüseyin Gür, ürettiği 65 kilogramlık dev kabağı kesip, arkadaşlarına ikram etti.

Hüseyin Gür, büyük emek vererek yetiştirdiği bahçesindeki kabağı kopararak ilçede bir kahvehanede sergilediğini belirterek, “Geçen yıl bir komşumdan aldığım kabak tohumunu bahçeme ektim. Kimyasal hiçbir maddeyi kullanmadığım kabak kısa sürede büyümeye başladı. Her geçen gün daha da büyüyen kabağı bir süre önce kopararak herkesin görmesi için ilçede bir kahvehaneye getirdim. Tarttırdığımızda kabağın 65 kilogram olduğunu gördüm. Bu kadar büyük bir kabak bu zamana kadar görmemiştim.” Hüseyin Gür, kahvehanede bir süre sergilediği dev kabağı kesip, arkadaşlarına, ikram etti. Meraklı gözlerle dev kabağı seyreden vatandaşlar kesilmeden önce bol bol fotoğraf çektirdi.

11.10.2010


 

Karaman: Müslümanlar Peygamberi örnek almalı

PROF. Dr. Hayrettin Karaman, İslâm inancını taşıyanların Hazreti Peygamberin davranışlarını örnek alması gerektiğini belirtti.

Çemberlitaş Fırat Kültür Merkezindeki Yeni Ümit ve Hira dergilerinin ortaklaşa düzenlediği Uluslararası ‘’Peygamber Yolu’’ Sempozyumda konferans veren Prof. Dr. Hayrettin Karaman, konuşmasında Hz. Muhammed’in (asm) hayatından kesitlere yer vererek, mü'minlerin bu hal ve tavırları günümüzde nasıl uygulaması gerektiğini anlattı. İslâm inancını taşıyanların Hazreti Peygamberin (asm) davranışlarını örnek alması gerektiğini belirten Karaman, ‘’Müminlere düşen, İslâmiyet’e uygun yaşamaktır. İnanmayanlar, sizlerin hal ve hareketlerinden etkilenerek İslâmiyet’i seçerse seçer. Biz devlet ya da mahalle baskısı yapmadan onlarla birlikte yaşayacağız’’ dedi. Sempozyuma, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük ile Fas Krallığı Âlimler Akademisi Genel Direktörü Prof. Dr. Ahmed Abbadi, Mısır Müftüsü Prof. Dr. Ali Cuma ve Prof. Dr. M. Said Ramazan El Buti de katıldı.

11.10.2010


 

Kadın mahkûmlar çanta ve kemer üretecek

ADANA’NIN Karataş ilçesindeki Bölge Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, tutuklu ve hükümlüleri topluma kazandırmak amacıyla başlatılan projeler kapsamında Avrupa Birliği (AB) fonlarından sağlanan 34 bin avro destekle kadınlar için deri çanta ve kemer üretimi yapılacak.

Adana’daki ceza infaz kurumlarından sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hakan Uyar, yaptığı açıklamada, Karataş ilçesindeki Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan tutuklu ve hükümlüler için daha önce başlatılan okuma yazma, bilgisayar ve kuaförlük kurslarının devam ettiğini söyledi. Uyar, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünün desteğiyle tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılması için Adana E Tipi Kapalı ve Açık İnfaz Kurumunda da İngilizce, çini, boya, karo, fayans, el işi, halk oyunları, resim ve saz ve bilgisayar kursları projelerini hayata geçirdiklerini belirterek, ‘’Yine Karataş’ta bulunan cezaevinde kadın tutuklu ve hükümlüler için kadın deri çantası ve kemer üretimi yapılacak bir atölye kurma çalışması yapıyoruz. Hollanda hükümetiyle yapılan anlaşmayla hayata geçirilecek bu projeye AB fonundan 34 bin Avro hibe sağlandı. Bu hibeyle deri çanta ve kemer yapılacak makineler satın alındı’’ dedi.

11.10.2010


 

Çocuklarından utanıp sigarayı bırakıyorlar

SELÇUK Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Sigarayı Bırakma Polikliniği’ne başvuran kişilerin büyük bir bölümünün çocuklarının sigara ile ilgili uyarılarından etkilenen kişiler olduğu bildirildi.

SÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ruhuşen Kutlu, yaptığı açıklamada, dünyada her yıl 5,4 milyon kişinin sigara kullanımına bağlı ortaya çıkan hastalıklar dolayısıyla vefat ettiğini söyledi. Sigara içme alanları daralan kişilerin gördükleri sosyal baskı dolayısıyla artık daha fazla sigara bırakma polikliniklerine gelmeye başladıklarını ifade eden Doç Dr. Kutlu, büyüklerin sigarayı bırakma kararlarında çocuklarının etkisine vurgu yaparak, şunları kaydetti: ‘’Sigarayı bırakma polikliniğimize başvuran kişilerin önemli bölümü ‘Çocuğumun sigara ile ilgili uyarılarından etkilendiğim için geldim’ diyenlerden oluşuyor. Özellikle ilköğretim çağındaki çocuklar, okulda aldıkları eğitim, medyada gördükleri filmlerin etkisiyle sigara konusunda büyüklerinden daha bilinçli. Çocuklarının bu uyarılarından etkilenen anne ve babalar, polikliniklerde kolaylıkla sigarayı bırakabiliyor. Yani çocukların son derece etkili olan bu tepkisi, sigarayla mücadelemize de güç katıyor.’’

11.10.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.